Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Projektledare inom maritima transport- och logistiksystem

Vi söker nu en Projektledare till enheten Maritima transport- och logistiksystem på den Maritima avdelningen som finns inom divisionen Säkerhet och transport.

Om oss
Enheten Maritima Transport- och Logistiksystem består av visions- och innovationsdriva experter och forskare inom olika områden. Alla i enheten bidrar till att utveckla enhetens verksamhet och mål gemensamt. Vi arbetar med tillämpad forskning och innovation inom områden som adresserar framtidens hållbara transportsystem så som sömlös logistik, maritima transporter, maritim informatik och hamnen som en hållbar transportnod.

Även hållbarhets aspekter som sjöfartens energieffektivisering och nya energibärare för fartyg är centrala delar i enhetens aktiviteter. Vi arbetar både internationellt och nationellt i stora projekt och nätverk och bedriver ”livinglabs” i nära samarbete med industrin. Vi deltar i och orkestrerar kundanpassade innovations- och demonstrationsprojekt och bidrar med expertis och strategisk rådgivning som stödjer utvecklingen av ett hållbart transportsystem. Enheten består idag av ca 9 medarbetare och är lokaliserade i Göteborg, Stockholm och Lund.

Om rollen
Som Projektledare kommer du vara ansvarig för pågående utvecklingsprojekt samt att, baserat på industrin behov, utveckla nya projekt med fokus på värdeskapande innovation. Enheten fokuserar på öppen innovationsutveckling inom den maritima industrin och dess närliggande system och därför är det viktigt med en bred maritim domänkunskap gärna med fokus på energisystem generellt, fartygs energisystem och hållbara energibärare. Enheten driver och verkar inom flera nätverk med fokus på hållbarhet och innovationsutveckling därför är det bra med en förståelse för hur nätverk fungerar samt öppen innovationsutveckling. Vi ser gärna en vana av att skriva rapporter och erfarenhet av att skriva forskningsansökningar då detta är en stor del av vår verksamhet. Viktigast är dock att du som projektledare drivs av att göra vårt samhälle mer hållbart.

Placeringsort: Göteborg, Stockholm eller Lund.

Observera att denna tjänst kan innebära att en säkerhetsprövning krävs, antingen senare i denna process eller i framtiden.

Vem är du?
För att bli framgångsrik i rollen tror vi att du är en naturlig ledare och förebild som får dina projekt och dess deltagare att leverera på bästa sätt. Du har en relevant universitet / högskoleutbildning gärna på master-nivå och du talar och skriver svenska och engelska obehindrat. Du är bra på att kommunicera och verka i en föränderlig värld. Du är nyfiken, visionär och pragmatisk och deltar i att utveckla ett hållbart transportsystem och en hållbar sjöfart genom tillämpad forskning och innovation men har också en tydlig koppling till det kommersiella tänket.

Vi på Maritima Transport- och Logistiksystem har en värdegrund som uttrycker att vi är, Innovativa, genom vårt Pragmatiska, Samarbetsvilliga, Nyfikna och Tillåtande förhållningssätt. Det innebär att vi lägger stor vikt vid en förmåga att samarbeta med andra personer och organisation både internt, externt, nationellt och internationellt. Du ska även ha god förmåga arbeta i flera olika projekt samtidigt och vara flexibel som person. Vi ser att du är affärsmässig och inger förtroende hos såväl samarbetspartners som medarbetare.

Mycket viktigt är att du är en lagspelare som är med och utvecklar vår enhet. Det är meriterande om du har erfarenhet av att driva större internationella projekt och erfarenhet av att arbeta med öppen innovation och innovationsledning. Det är även meriterande om du tidigare har arbetat med logistik, transportsystem, digitalisering inom sjöfart, energieffektivisering och nya energibärare.

Välkommen med din ansökan!
Passar du in på ovanstående profil, tveka inte att ansöka redan idag! Om du vill veta mer så är du välkommen att kontakta Andreas Bach, +46 70 559 54 11 Sista ansökningsdag är den 31 mars, 2023.

Våra fackliga företrädare är Lazaros Tsantaridis, SACO, 010 516 62 21 respektive Bertil Svensson, Unionen, 010-516 53 56.

Om jobbet

Ort

Göteborg, Stockholm eller Lund

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Projekt - projektledare

Kontaktperson

Andreas Bach
+46705595411

Referensnummer

2023/118

Sista ansökningsdag

2023-03-31

Skicka in din ansökan