Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Projektledare inom LCA för byggmaterial

Vill du vara med och utveckla hållbart byggande i Sverige och internationellt? Välkommen till vårt team på RISE.

Vi inom avdelningen Infrastruktur och betongbyggande vid RISE Research Institutes of Sweden, Sveriges forskningsinstitut, driver kontinuerligt utvecklingen av klimatsmarta och hållbara alternativ för byggnadsteknik nationellt och internationellt. Våra fokusområden är forskning och utveckling av produkter och byggmaterial/byggelement/strukturer i betongmaterial för framtida tillämpningar men lika viktigt är processerna för ökad användning av alternativa bindemedel, rationell produktion och återvinning. Vi söker nu dig som vill bidra i arbetet med att nå målet att svensk industri skall ha nettonollutsläpp av klimatgaser till 2045.

Vi arbetar just nu med:

 • Hållbart betongbyggande (materialalternativ, beständighet, brukbarhet och underhåll) och cirkularitet. Till exempel alternativa bindemedel, effektiv produktion, recirkulering av material och återanvändning av byggprodukter, hur avfall från jordbruket kan användas som bioenergi och ge reaktiva askor till betongbyggandet.
 • LCA på byggprodukter
 • Utveckling av LCA-beräkningsprogram
 • På- och ombyggnation och renovering med lätta och kvalitetssäkrade material
 • Affärs- och strategiförändring kopplat till innovationer och företagsutveckling.

Om rollen
Avdelningen för Infrastruktur och betongbyggande har olika unika kompetenser tillgängliga inom teamet, just nu letar vi efter dig med erfarenhet av livscykelanalyser inom byggmaterial samt erfarenhet från nationella och internationella projekt gärna kopplade till cirkularitet. Dina huvuduppgifter är att stödja och utveckla projekt kopplade till hållbart byggande. Till exempel genom att stödja och utveckla projekt kopplade till LCA-LCC och LCM analyser av cement, betong och andra byggmaterial. Ett viktigt område vi ser framåt är att kunna koppla samman alla tre hållbarhetsbegreppen (ekonomisk, social och ekologisk) i affärsmodeller som fungerar för alla parter i värdekedjan. Detta för att stödja vår satsning inom områdena Klimatneutralitet, Resurseffektivitet och Robust infrastruktur. Du har möjligheter att påverka inriktningen på ditt arbete genom att bidra med idéer om projekt som leder till att vi uppfyller våra mål. Vårt arbete sker i projektform eller internationella och nationella forskningsteam. Du har stora möjligheter att söka samarbete med övriga avdelningar på RISE där man arbetar med frågor inom ett flertal ämnesområden. Individuellt uppnådda projektresultat och slutsatser rapporteras kontinuerligt externt och internt. Vi förväntar oss att du kan skapa unika projektofferter som uppfyller kundens önskemål och krav och följa upp offertresultaten.

Placeringsorten för tjänsten är RISE i Stockholm, Göteborg eller Lund. Anställningen är tillsvidareanställning med tillträde snarast. Provanställning kan tillämpas.

Vem är du?
Vi letar efter dig som hög kompetens och praktisk erfarenhet av LCA-LCC-LCM. Gärna med erfarenhet av arbete i forskningsprojekt med inriktning mot byggmaterial och byggbranschen. Erfarenhet från industrin är meriterande men inte nödvändig. Du brinner för samverkan mellan forskning och näringslivet, gärna med ett fokus på småföretag. Vi förväntar oss följande kvalifikationer hos dig som söker:

 • Hög teknisk kompetens, Civilingenjör/Master, inom relevant tekniskt område, byggteknik, miljöteknik eller industriell ekonomi med inriktning mot byggområdet, med minst 5 års yrkeserfarenhet. Erfarenhet av arbete i forskningsprojekt är meriterande.
 • Teoretisk och praktisk kompetens av LCA och LCC beräkningar/analyser.
 • Kunskap om affärsmodeller för cirkulär ekonomi och avfallshantering.
 • Erfarenhet av livscykel-management kopplat till systemverktyg och hållbart byggande
 • Erfarenhet av att utveckla digitala verktyg för miljöbedömning är meriterande.
 • Erfarenhet av projekt- och processledning av forsknings- och utvecklingsprojekt
 • Dokumenterad förmåga att uttrycka dig både i tal och skrift i svenska och engelska,
 • God förmåga att arbeta i team med andra för att driva gemensamma projekt framåt.

För att lyckas i rollen behöver du vara nyfiken, driven, innovativ och lyhörd för kundens önskemål och krav.

RISE har ett öppet klimat där alla anställda är stödjande och ansvarstagande i sitt eget och vårt gemensamma arbete. Du bidrar med positiv energi samt har ett strukturerat och systematiskt arbetssätt.

Är vi rätt för varandra?
Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Hos oss möts passionerade problemlösare för att lösa några av världens viktigaste, och kanske roligaste, problem. Vi kan inte lova dig ett enkelt jobb, men vad vi kan lova dig är ett gäng engagerade kollegor och några riktigt spännande samhällsutmaningar att ta itu med. Du kommer att arbeta i en dynamisk miljö som ger dig utvecklingsmöjligheter både professionellt och personligt. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad på riktigt. Välkommen till hela Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner.

Välkommen med din ansökan!
Sista ansökningsdag är den 30 april 2021. Har du några frågor kring tjänsten, välkommen att kontakta Peter Utgenannt, enhetschef 010-516 6870. Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningsperioden.

Våra fackliga representanter är Lazaros Tsantaridis, Sveriges Ingenjörer, 010-516 62 21 samt Linda Ikatti, Unionen, 010-516 51 61.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes vänligen då vi lyder under Lagen om offentlig upphandling.

Projektledning, livscykelanalyser, forskare, affärsmodeller, byggmaterial, byggbranschen, hållbarhet, Göteborg, Stockholm, Lund, RISE

Om jobbet

Ort

Stockholm, Göteborg eller Lund

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Projekt - projektledare

Kontaktperson

Peter Utgenannt
010-516 6870

Referensnummer

2021/162

Sista ansökningsdag

2021-04-30

Skicka in din ansökan