Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Projektledare inom Klimatanpassning och hållbar dagvattenhantering

Vill du vara med och utveckla, leda och genomföra projekt inom dagvattenområdet? Har du erfarenhet av utveckling, innovation eller forskning inom dagvattenhantering och ha arbetat nära behovsägare som t.ex. kommun, industri eller markägare med dagvattenfrågor? Då kan det vara dig vi söker!

Om oss
RISE Research Institutes of Sweden söker en eller två projektledare som vill vara med och utveckla forsknings- och innovationsområdet Klimatanpassning och hållbar dagvattenhantering. Tjänsten kommer att finnas inom enheten Urban Water Management inom division Samhällsbyggnad.

Inom RISE har vi en bred expertis inom de kunskapsområden som vi tror är en framgångsfaktor för innovationsprojekt inom dagvatten. Hos oss kommer du att arbeta i nära samverkan med forskare och projektledare inom bl a:

 • Stadsplanering enligt den kommunala samhällsbyggnadsprocessen
 • Utformning och implementering av blågröna dagvattenanläggningar
 • Metoder och verktyg för ett effektivt beslutsfattande, t ex multikriterieanalys och kostnad- nyttoanalys
 • Uppbyggnad och drift av test- och demoanläggningar
 • Dagvattenmodellering avseende fördröjning och föroreningsspridning
 • Digitalisering, GIS och visualisering
 • Vattenresursplanering
 • Konsekvenser av havsnivåhöjning

Om rollen
En betydande del av arbetet kommer att bestå i att utveckla, genomföra och driva forsknings- och innovationsprojekt inom dagvattenområdet tillsammans med kommunala tjänstemän, myndigheter, fastighetsägare, teknikleverantörer, konsulter och akademi. Det är vår övertygelse att dagvatten ska hanteras på ett långsiktigt och hållbart sätt med hänsyn till vårt ständigt förändrade klimat och den pågående urbaniseringen.

I arbetsuppgifterna ingår

 • Utveckla, leda och genomföra projekt inom dagvattenområdet
 • Göra omvärldsbevakning
 • Nätverka externt och internt
 • Utveckla nya projekt inom dagvattenområdet genom kundkontakter

Placering i Uppsala, Stockholm eller Göteborg.

Vem är du?
Vi söker dig med grundutbildning inom teknik, naturvetenskap, landskapsingenjör eller samhällsvetenskap. Vi välkomnar även sökande med forskarutbildning, men det är ej ett krav. Du får gärna ha erfarenhet av utveckling, innovation eller forskning inom dagvattenhantering och ha arbetat nära behovsägare som t.ex. kommun, industri eller markägare med dagvattenfrågor. Det är meriterande att du har erfarenheter av projektledning. Du har god analytisk förmåga, och god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska såväl som på engelska. Du är van att arbeta i projektform och i samverkan med kollegor och externa samarbetspartners. Vi sätter ett stort värde på förmåga att skapa goda relationer för fruktsamma projektsamarbeten.

Är vi rätt för varandra?
Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Hos oss möts passionerade problemlösare för att lösa några av världens viktigaste, och kanske roligaste, problem. Vi kan inte lova dig ett enkelt jobb, men vad vi kan lova dig är ett gäng engagerade kollegor och några riktigt spännande samhällsutmaningar att ta itu med. Du kommer att arbeta i en dynamisk miljö som ger dig utvecklingsmöjligheter både professionellt och personligt. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Välkommen med din ansökan!
Vi vill ha din ansökan senast den 30 maj 2022. Vi ser gärna din ansökan så snart som möjligt då intervjuer kommer ske löpande. Vid eventuella frågor kontakta Enhetschef Urban Water Management, Erik Kärrman, 010-516 63 32 eller Projektledare Urban Water Management Brita Stenvall, 073- 073 57 62.

Våra fackliga företrädare är Lazaros Tsantaridis, Sveriges Ingenjörer (SACO), 010-228 41 22 respektive Daniel Gäwerth, Unionen, 010-516 68 15.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes vänligen då vi lyder under Lagen om offentlig upphandling.

Om jobbet

Ort

Uppsala, Stockholm eller Göteborg

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Projekt - projektledare

Kontaktperson

Erik Kärrman
010-5166332

Referensnummer

2022/255

Sista ansökningsdag

2022-05-30

Skicka in din ansökan