Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Projektledare inom hållbar dagvattenhantering

RISE Research Institutes of Sweden söker en erfaren projektledare, specialist eller forskare som vill vara med och utveckla vårt forsknings- och innovationsområde Hållbar dagvattenhantering. Vi är för närvarande 15 medarbetare i enheten Urban Water Management som alla arbetar inom dagvatten, dricksvatten- och avloppsvattenfrågor. Vi finns på följande orter: Stockholm, Göteborg, Uppsala, Lund och Linköping och vi arbetar såväl nationellt som internationellt.

Inom RISE har vi en bred expertis inom de kunskapsområden som vi tror är en framgångsfaktor för innovationsprojekt inom dagvatten. Som projektledare kommer du att arbeta i nära samverkan med forskare och projektledare inom bland annat stadsplanering, beslutstöd, klimatanpassning, test och demo, digitalisering, GIS och visualisering.

Om rollen
En betydande del av arbetet kommer att bestå i att utveckla och driva forsknings- och innovationsprojekt inom dagvattenområdet tillsammans med kommunala tjänstemän, myndigheter, fastighetsägare, teknikleverantörer, konsulter och akademi. Det är vår övertygelse att dagvatten ska hanteras på ett långsiktigt och hållbart sätt med hänsyn till vårt ständigt förändrade klimat och den pågående urbaniseringen.

Tjänstens placering kommer att vara i Stockholm, Uppsala eller efter överenskommelse på någon av verksamhetens orter.

Vem är du?
För att bli framgångsrik i rollen som projektledare inom hållbar dagvattenhantering hos oss ser vi att du har erfarenhet från utveckling, innovation och/eller forskning inom dagvatten eller närliggande områden. Din grundutbildning kan vara teknik, naturvetenskap, landskapsingenjör eller samhällsvetenskap. Du har i din forskning eller efter examen arbetat nära behovsägare som t.ex. kommun, industri eller markägare med dagvattenfrågor. Du har erfarenheter av projektledning inom svenska och gärna även internationella projekt.

Därutöver ser vi gärna att du har någon av följande meriter:

  • Du har erfarenhet av att leda stora samverkansprojekt, såsom förvaltningsövergripande kommunala projekt eller innovationsprojekt med en mix av projektpartners i form av universitet/institut, företag, kommuner och myndigheter.
  • Du är lanskapsingenjör, landskapsarkitekt, urbanekolog eller motsvarande med ett stort intresse för stadsgrönska och dagvatten.
  • Du är planerare med lång erfarenhet av stadsbyggnadsprojekt enligt den kommunala planeringsprocessen och har därtill ett stort intresse för dagvattenfrågor.

Som person har du god analytisk förmåga, och god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska såväl som på engelska. Du är van att arbeta i projektform och i samverkan med kollegor och externa samarbetspartners. Vi sätter ett stort värde på förmåga att skapa goda relationer för fruktsamma projektsamarbeten.

Är vi rätt för varandra?
Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Hos oss möts passionerade problemlösare för att lösa några av världens viktigaste, och kanske roligaste, problem. Vi kan inte lova dig ett enkelt jobb, men vad vi kan lova dig är ett gäng engagerade kollegor och några riktigt spännande samhällsutmaningar att ta itu med. Du kommer att arbeta i en dynamisk miljö som ger dig utvecklingsmöjligheter både professionellt och personligt. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad på riktigt. Välkommen till hela Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner.

Välkommen med din ansökan!
Vill du veta mer är du välkommen att kontakta enhetschef Erik Kärrman på telefon 010-516 63 32. Vi vill ha din ansökan senast den 23 april 2021.

Våra fackliga representanter är Lazaros Tsantaridis, Sveriges Ingenjörer, 010-516 62 21 och Linda Ikatti, Unionen, 010-516 51 61.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes vänligen. Vi lyder under lagen om offentlig upphandling.

Projektledare, forskningsprojekt, hållbarhet, dagvattenhantering, forskning, innovation, RISE

Om jobbet

Ort

Stockholm, Uppsala eller flexibel

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Projekt - projektledare

Kontaktperson

Erik Kärrman
010-516 63 32

Referensnummer

2021/149

Sista ansökningsdag

2021-04-23

Skicka in din ansökan