Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Projektkommunikatör

Vill du bidra till en hållbar omställning av näringsliv och samhälle? Som hela Sveriges forskningsinstitut jobbar vi på RISE med lösningarna som gör skillnad här och nu, och med de kunskapsområden och tekniker som kan vara avgörande imorgon.

Om oss
Att kommunicera resultat och nytta med den forskning och de projekt RISE driver är en del i att jobba med vårt övergripande uppdrag att stärka näringslivets konkurrenskraft och en hållbar omställning. Nu söker vi en kommunikatör med uppdrag att planera, driva och praktiskt genomföra kommunikationsinsatser i några av våra viktiga program och satsningar inom divisionen Samhällsbyggnad. Divisionens mål är att tillsammans med våra kunder bygga det hållbara samhället genom omställning till klimatneutralitet, ökad resurseffektivitet, och en robust infrastruktur.

Om rollen
I rollen arbetar du nära projektledare, forskare och samarbetspartners till våra större program och projekt. Du har också ett nära samarbete med RISE avdelning för externkommunikation och övriga kommunikatörer inom RISE. Du planerar, genomför och utvärderar kommunikationsinsatser med särskilt fokus på projekts behov och målgrupper, och behöver vara van vid att driva egna kommunikationsprojekt från början till slut.

Du har förmåga att återkoppla resultaten till verksamheten på ett tydligt sätt. Du tänker målgruppsanpassat, drivs av att se resultat och är en god problemlösare. Samarbete och värdeskapande är naturligt för dig. Rollen innebär bland annat att arbeta med innehåll och publicering på hemsida och olika digitala kanaler, nyhetsbrev, event och PR. Tillträde enligt överenskommelse, placeringsort Göteborg eller Stockholm.

Vem är du?
Vi söker dig som har minst fem års erfarenhet av strategiskt kommunikationsarbete med dokumenterad god erfarenhet av att ta fram målgruppsanpassade budskap och kommunikationsmaterial. Du har högskoleutbildning inom kommunikation eller liknande, samt bakgrund som kommunikatör, webbredaktör, content manager, copywriter eller journalist. Du har mycket god förståelse för vad som är en nyhet och förmågan att omsätta forskningsresultat till målgruppsanpassad kommunikation med stor genomslagskraft.

Du har erfarenhet av arbete med digitala kanaler och skriver och talar obehindrat på svenska och engelska. Du är van att projektleda större kommunikationsprojekt. Erfarenhet av att projektleda mindre filmproduktioner är en bonus men inget krav. Som person är du nyfiken och drivs av att förstå och förklara komplexa frågor. Du är resultatorienterad och trivs med och har förmåga att snabbt etablera kontakter och nätverk. Du är prestigelös och samarbetsorienterad och van vid att arbeta självständigt.

Är vi rätt för varandra?
RISE är en kraftsamling för den hållbara omställning som näringslivet, samhället och världen behöver. Som hela Sveriges forskningsinstitut jobbar vi med lösningarna och förutsättningarna som gör skillnad här och nu. Och med de kunskapsområden och tekniker som kan vara avgörande imorgon. Mixen av roller, perspektiv och kompetenser ger oss och andra bättre förutsättningar i en komplex värld. Den gör också RISE till en utmanande och omväxlande arbetsplats, med möjlighet att göra det mesta. Oavsett vilket område du vill arbeta med, vilken yrkesroll du har eller vart i livet du befinner dig. Läs mer på ri.se.

Välkommen med din ansökan!
Låter detta spännande och du vill veta mer så är du välkommen att kontakta rekryterande chef Tobias Lundvall, Business Office Manager på RISE, +46 10 516 69 28 eller Ingela Schönning, chef Externkommunikation på RISE, +46 10 516 55 87. Sista ansökningsdag är den 25 maj 2022. 

Våra fackliga representanter är: Lazaros Tsantaridis, SACO, 010-516 62 21 och Daniel Gäwerth, Unionen, 010-516 68 15.

Om jobbet

Ort

Göteborg eller Stockholm

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Organisationsstöd - administration/kommunikation/HR

Kontaktperson

Tobias Lundvall
010-3136928

Referensnummer

2022/286

Sista ansökningsdag

2022-05-25

Skicka in din ansökan