Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Projektcontroller till Stockholm

Är du nyfiken på framtiden och vill göra skillnad? Vill du arbeta tillsammans med engagerande och kompetenta kollegor och ha stora möjligheter att själv påverka vad du vill arbeta med och hur du kan utvecklas?

Då söker vi just dig! Vi erbjuder nu rollen som projektcontroller inom RISE koncerngemensamma ekonomifunktion, där du kommer att få driva och leda den interna finansiella processen för ett eller flera utpekade projekt inom vår division Bioekonomi och Hälsa. Placering för tjänsten är Drottning Kristinas Väg 61 i Stockholm. 

Om rollen
I rollen som projektcontroller verkar du som en affärspartner som arbetar tätt ihop med projektägare, projektledare och övriga gränssnitt för att analysera, följa upp och supportera projektet ur ett finansiellt perspektiv. Du strävar alltid efter att maximera värdet för projektet och därmed stärka RISE affär. Som projektcontroller är du en självklar del av styrgruppen för projektet och andra eventuella forum eller grupperingar där projektet hanteras.

Vidare innebär din roll att säkerställa såväl proaktiv som reaktiv rapportering om projektets finansiella status, inklusive trender, operativt resultat, PIA-beräkningar, förskott, risker och förslag på mål och uppföljning. Du ansvarar även för att säkerställa att projektet efterlever uppsatta finansiella villkor, rapportering och att ansökan, budget och estimat blir korrekt från start.

Du arbetar för att implementera och säkra finansiella riktlinjer och rutiner i projektet, samt säkerställa den ekonomiska agendan inom projektet. Du stöttar och utmanar projektledare och projektägare genom underlag för beslut, samt utför grundorsaksanalyser inom projektet vid behov. Ett aktivt deltagande i projektrevision tillsammans med projektledare, koncernredovisning och koncerncontrolling ingår också i arbetsuppgifterna.

Du rapporterar till Business controller chef för divisionen.

Vem är du?
Om du är en person som vill arbeta i en innovativ och föränderlig miljö och är driven av att arbeta självständigt så tror vi att du kommer att trivas hos oss. Du är en resultatorienterad person med en god kommunikativ och analytisk förmåga. Du är självständig och initiativtagande men trivs även med att arbeta i samverkan med andra. Du har god affärskunskap och förståelse för RISE verksamhet, samt förmågan att tillgodose projektets behov samt verkar för RISE bästa.

Vi ser att du har universitetsexamen som civilekonom eller motsvarande, samt gedigen erfarenhet av controllingarbete. Vidare har du erfarenhet av projekt controlling av EU finansierade projekt. Då vi är ett företag med stor teknisk bredd och flera av våra kunder och samarbetspartners är globala, ser vi att du kan uttrycka dig obehindrat på både svenska och engelska.

Är vi rätt för varandra?
Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Vi lovar dig inte ett lätt jobb men vi kan lova en spännande resa där vi tillsammans med engagerade och kompetenta kollegor bidrar till en hållbar framtid och till att säkra ett försprång i den globala konkurrensen.

Vill du vara med?

Välkommen med din ansökan!
Sista ansökningsdag är den 10 augusti 2020. Har du några frågor är du välkommen att kontakta rekryterande chef Jonas Wennersten, +46 70 592 38 03. Urval kan komma att ske löpande under ansökningsperioden.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes vänligen då vi lyder under Lagen om offentlig upphandling. 

Våra fackliga representanter är Linda Ikatti, Unionen, 010-516 51 61 och Lazaros Tsantaridis, Sveriges Ingenjörer, 010-516 62 21. 

Controller, controlling, ekonomi, civilekonom, RISE, Stockholm

Om jobbet

Ort

Stockholm

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Organisationsstöd - ekonomi/juridik/inköp

Kontaktperson

Jonas Wennersten
+46 70 592 38 03

Referensnummer

2020/194

Sista ansökningsdag

2020-08-10

Skicka in din ansökan