Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Projektcontroller till Fire Research

RISE Research Institutes of Sweden
RISE är Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner. I internationell samverkan med företag, akademi och offentlig sektor bidrar vi till ett konkurrenskraftigt näringsliv och ett hållbart samhälle. Våra 2 800 medarbetare driver och stöder alla typer av innovationsprocesser. RISE är ett oberoende, statligt forskningsinstitut som erbjuder unik expertis och ett 100-tal test- och demonstrationsmiljöer för framtidssäkra teknologier, produkter och tjänster. www.ri.se.

RISE SAFETY - Fire Research befinner sig i en expansiv fas och söker en ny medarbetare. Vi är drygt 140 medarbetare som arbetar med brand och riskhantering genom forskning, säkerhetsteknisk dimensionering och provning. Vi är lokaliserade på olika platser i Sverige och Norge och till kontoret i Borås söker vi nu en projektcontroller som vill vara med och bidra till ökad brandsäkerhet.

Om rollen
Din huvudsakliga arbetsuppgift blir att arbeta som projektcontroller inom stora och medelstora forskningsprojekt. Detta innebär att du stöttar projektledaren i hanteringen av projektets ekonomi, kommunikation och administration. Exempel på arbetsuppgifter kan vara ekonomisk planering och prognoser, uppföljning och rapportering samt att övervaka behov av fakturering och rekvirering.  Projektcontrollern tillser att kostnader i projektet överensstämmer med kundens villkor för finansiering och övervakar att projektets kostnader håller sig inom budget. En annan viktig del i rollen är att stötta projektledaren i kommunikationen med partners inom större projekt, att ta fram underlag för och bistå vid rapporteringar, projektrevisioner, mötesarrangemang, presentationer av projektresultat, samt kommunikation och administration kring kvalitetssäkring.

Om dig
Du som söker tjänsten är civilekonom eller har motsvarande erfarenheter, gärna med erfarenhet från forskningsprojekt finansierade av exempelvis EU eller Vinnova. Du har jobbat några år inom relevant område. Vi skriver de flesta av våra dokument på engelska varför det är viktigt att du behärskar engelska i både tal och skrift. Du behöver ha en god förmåga att sätta dig in i nya frågeställningar, du är målinriktad och har ett strukturerat arbetssätt. För att lyckas i rollen är det också en förutsättning att du tycker om att utveckla och skapa relationer, både internt och med kunder. Det innebär att du har en social förmåga och ett intresse för andra människor.

På RISE Fire Research erbjuder vi en kreativ miljö med många spännande projekt i gränssnittet mellan forskning och näringsliv. Här finns stora möjligheter till kompetensutveckling och fortbildning, såväl internt som externt.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Borås.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Michael Rahm, sektionschef för Branddynamik, 010-516 55 09. Sista ansökningsdag är den 27:e januari 2019. Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningsperioden.

Våra fackliga representanter är Linda Ikatti, Unionen, 010-516 51 61 och Lazaros Tsantaridis, SACO, 010-516 62 21.

Projektcontroller, Controller, Civilekonom, RISE, Fire Research, Borås  

Sammanfattning

Ort

Borås

Region

Västra Götalands län

Land

SE

Kategori

Finance, Science

Anställningsform

Heltid

Skicka in din ansökan