Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Organisk kemist till området bioekonomi, industriell kemi och läkemedel

Är du en entusiastisk och positiv kemist med stort intresse för organisk syntes? Både praktiskt och teoretiskt? Vill du vara med och skapa framtidens effektiva och hållbara kemiska processer? Klarar du att både driva själv och vara en lyhörd teamarbetare beroende på situationen?  Vill du ta dig an avancerade problemställningar för att lösa våra kunders behov?  Då finns en fantastisk möjlighet hos oss på RISE Kemiska processer och läkemedel (KPL).

Om oss
RISE är en kraftsamling för den hållbara omställning näringslivet, samhället
och världen behöver. Som hela Sveriges forskningsinstitut jobbar vi med lösningarna och förutsättningarna som gör skillnad här och nu. Och med de kunskapsområden och tekniker som kan vara avgörande imorgon. Mixen av roller, perspektiv och kompetenser ger oss och andra bättre förutsättningar i en komplex värld. Den gör också RISE till en utmanande och omväxlande arbetsplats, med möjlighet att göra det mesta. Oavsett vilket område du vill arbeta med, vilken yrkesroll du har eller vart i livet du befinner dig. Avdelningen KPL söker nu en synteskemist inom bioekonomi, industriell kemi och läkemedel med särskild kompetens inom elektrokemi.

Om rollen
Bland det roligaste som finns är att få välkomna en ny entusiastisk kollega till vår verksamhet. Hos oss får du stora möjligheter att utvecklas och påverka din karriär. Genom en öppen dialog sätter vi tillsammans upp mål för din utveckling inom RISE. Hos oss hittar du också en kreativ och välkomnande miljö och många skickliga kollegor att samarbeta med. Då finns en fantastisk möjlighet hos oss på RISE Kemiska processer och läkemedel (KPL). På KPL driver vi både kommersiella projekt och forskning inom bland annat kemisk processutveckling/uppskalning, läkemedelskemi, formulering och analytisk kemi. Ett viktigt område är att utveckla nya produkter från förnyelsebara råvaror samt att minska miljöpåverkan genom effektivisering av processer. Vi använder våra unika kompetenser för att lösa problem och utveckla processer i nära samarbete med våra kunder som är allt från små företag till multinationella industrier.

Vi utvecklar också vår verksamhet och kompetens genom interna och externa forskningsprojekt. Arbetet drivs företrädesvis i multidisciplinära projektteam med stort eget ansvar för leveranser. Som synteskemist inom KPL kommer du att arbeta med en stor bredd av frågeställningar med koppling till organisk kemi och elektrokemi, inom våra kund- och forskningsprojekt. Arbetet innebär särskilt att bidra till RISE utveckling av området elektrokemi och CCU. Att delta i säljarbete, forskningsansökningar och leda projekt ingår som en naturlig del i rollen. Bland det roligaste som finns är att få välkomna en ny entusiastisk kollega till vår verksamhet. Hos oss får du stora möjligheter att utvecklas och påverka din karriär. Genom en öppen dialog sätter vi tillsammans upp mål för din utveckling inom RISE. Hos oss hittar du också en kreativ och välkomnande miljö och många skickliga kollegor att samarbeta med.

Placering: Södertälje.

Vem är du?
Vi tror att du är disputerad organisk synteskemist, med inriktning elektrokemi och har några års erfarenhet, alternativt har du gjort post-doc inom området. För att bli framgångsrik behöver du kunna arbeta både praktiskt och bidra till ansökningar och försäljningsarbete. Du är kreativ och lösningsorienterad och diskuterar gärna med kollegor som har kompletterande kunskaper. Du har förmåga att själv ta tag i saker för att de skall bli gjorda och kan rapportera av ditt arbete väl både muntligt och skriftligt på svenska och engelska. I kontakter med kunder och forskningspartners är du konstruktiv och affärsmässig. Meriterande är industriell erfarenhet av kemi gärna inom bulkkemi, finkemi eller läkemedel. Arbete med storskalig tillverkning är meriterande.

Välkommen med din ansökan!
Låter detta spännande och du vill veta mer så är du välkommen att kontakta enhetschef Jenny Adrian Meredith på 010-516 65 45. Sista ansökningsdag är den 31 augusti, 2022

Våra fackliga representanter är: Bertil Svensson, Unionen, 010-516 53 56 och Lazaros Tsantaridis, SACO, 010-516 62 21. 

Om jobbet

Ort

Södertälje

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Utveckling - tex ingenjörer/tekniker/kemister

Kontaktperson

Jenny Adrian Meredith
010-5166545

Referensnummer

2022/413

Sista ansökningsdag

2022-08-31

Skicka in din ansökan