Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Mjukvaruutvecklare och forskningsingenjör för Edge Computing

Vill du utveckla framtida hållbara nätverksedge- och andra datorplattformar och system tillsammans med oss? Vill du se grön och pålitlig nätverks-edge beräkning tillämpas i samhället och industrin? Är du entusiastisk och nyfiken av naturen och vill du förvandla idéer till ett experiment tillsammans med internationella partners och kunder? Då kan du vara den person vi letar efter!

Vår ICE Data Center-enhet växer och vi letar nu efter en dataplattformsingenjör eller programvaruutvecklare med intresse för datateknik och edge computing.

Om rollen
Vår verksamhet i Luleå har Europas ledande och största labb för test och experiment för datacenter, AI och relaterade system. Vi arbetar tillsammans med partners och kunder från både industri och akademi för att utveckla hållbara och energieffektiva molntjänster, telekommunikationsnät, datainnovationsplattformar (t.ex. det svenska nationella rymddatalaboratoriet) och mer. Som mjukvaruutvecklare och forsknings-ingenjör inom edge computing i vårt team får du möjlighet att arbeta i ett växande och ledande institut med stora utvecklingsmöjligheter.

Du kommer att bli en viktig lagspelare i ett engagerat och mycket skickligt team som värdesätter att arbeta i nära samarbete, både inom teamet och med våra partners och kunder. I din roll som mjukvaruutvecklare och forskningsingenjör inom edge computing och mjukvarusystem, t.ex. Kubernetes, kommer du främst att arbeta med projekt i ett internationellt sammanhang, mjukvaruplattformar och tjänster för företag inom databehandling, AI och edge-system och utveckling av nya idéer för distribuerade mjukvarusystem. För dessa områden kommer du att arbeta med utveckling inom innovation och forskningsprojekt inom datatjänster, dataanalys och IT-mjukvaru-system.

Genom att delta i att utveckla lösningar och strategier för edge computing och mjukvarusystem, bidrar du till utvecklingen av svensk industri för att hålla den i framkant internationellt, för att möta behoven hos kunder och andra intressenter. Uppdragen har stor variation, vilket ger nya spännande möjligheter varje vecka. I din roll har du också kontakt med våra kunder och partners och vi tror att du ser fram emot att vara en av organisationens externa ansikten inom edge computing och mjukvarusystem.

Dina viktigaste uppgifter är främst att:

  • Utveckla RISE ICE Datacenter-erbjudandet genom att arbeta med utveckling av ICE-infrastruktur och informationssystem.
  • Experimentellt utveckla edge computing och mjukvarusystem i projekt tillsammans med kollegor.
  • Tillsammans med ICE Datacenter-teamet utveckla nya idéer och omsätta dem i praktiken.
  • Arbeta med internationella kontakter för att utveckla RISE ICE-tjänster och projekt.

Vem är du?
Som forskningsingenjör hos oss tror vi att du är en passionerad och lösningsorienterad person som gillar att ta nya möjligheter. Eftersom rollen handlar om kontakt med kunder, internationella partners och andra intressenter tror vi att du trivs i sociala sammanhang och gillar att förvandla idéer till praktisk användning och förståelse. Genom din förståelse och flexibla sätt att arbeta kommer du till din rätt i en miljö som är dynamisk. Du har minst en magisterexamen i datavetenskapsteknik eller motsvarande, med fokus på edge, AI, programvara och IT-system. Vi är positiva om du har en doktorsexamen. Du har helst 5+ års arbetserfarenhet inom produkt- och programutveckling. Eftersom våra partners är både i och utanför Sverige ser vi att du har en bra förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.

Är vi rätt för varandra?
På RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap för framtiden. Hos oss möts passionerade problemlösare för att lösa några av världens viktigaste och kanske roligaste problem. Vi kan inte lova dig ett enkelt jobb, men vad vi kan lova dig är en massa engagerade kollegor och några riktigt spännande samhälls- och industriutmaningar att ta itu med. Du kommer att arbeta i en dynamisk miljö som ger dig utvecklingsmöjligheter både professionellt och personligt. Hos oss får du möjlighet att göra en verklig skillnad. Välkommen till forskningsinstitutet och innovationspartnern för hela svenska.

Vill du veta mer?
Välkommen att kontakta Tor Björn Minde, enhetschef, 070–624 2959. Sista ansökningsdag är den 12 december 2021. Intervjuer sker kontinuerligt under ansökningsperioden.

Våra fackliga representanter är Ingemar Petermann, Svenska ingenjörer 010-228 41 22 och Linda Ikatti, Unionen 010-516 51 61.

Om jobbet

Ort

Luleå

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Forskning - tex forskare/postdoktorer/doktorander

Kontaktperson

Tor Björn Minde
+46706242959

Referensnummer

2021/548

Sista ansökningsdag

2021-12-12

Skicka in din ansökan