Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Mättekniker inom Dimension och Position, fältverksamheten

Har du ett gediget teknikintresse med erfarenhet av mätteknik, bygg eller industri? Uppskattar du att genomföra projekt från början till slut? Att både hantera ett instrument på plats för att sedan genomföra analys på kontoret och redovisa tillbaka till behovsägaren? Då kanske du är vår nya kollega!

Om oss
Verksamheten inom avdelningen Mätteknik kretsar till stor del kring de Riksmätplatser för SI-enheterna vi har. Vi bedriver kalibrering, teknisk utvärdering och forskning knutet till mätning. På enheten Dimension och Position realiserar vi metern och kalibrerar referenser på högsta nationella nivå i våra unika laboratorium i Borås. Vi bedriver forskning både inom primär metrologi och tillämpade områden. Ett exempel på ett mer tillämpat forskningsområde är knutet till automatiska transporter där just position naturligtvis är kritiskt. Och eftersom mycket produktionsutrustning och för processer kritiska måttnormaler och mätutrustning är bundna till sin anläggning har vi även en fältverksamhet.

Fältverksamheten består av ett mindre team mätingenjörer med lång erfarenhet som handhar egen uppdragsverksamhet och bistår med mätningar i våra forskningsprojekt. Ett brett stöd finns från våra ingenjörer i laboratoriet och våra forskare. Vi har en mäthall i Borås för större objekt som kan transporteras till oss. Den största mängden mätningar sker dock på fältet, företrädesvis inom Sverige, men utlandsresor förekommer. Vi använder oss av många olika portabla mätsystem för att lösa projektägarnas behov, från RTK GNSS, över terrestrial laserscanning till industriella koordinatmätmaskiner. För och efterprocessering samt analys sker till stor del i kommersiella mjukvaruplattformar.

Om rollen
Vi söker nu en mättekniker som tillsammans med oss vill bidra till geometrisäkring på fältet. Vi erbjuder ett stimulerande och omväxlande arbete inom området. Dina arbetsuppgifter är att utföra mätuppdrag tillsammans med en kollega och på egen hand. Ofta är en stor del av uppdragen analys och postprocess på kontoret. I tjänsten ges stora möjligheter att självständigt planera och utforma arbetet utifrån verksamhetens behov. En del i arbetet är att utveckla vårt erbjudande inom Mätteknik i samarbete med hela RISE verksamhet och nätverk. Placeringsort Borås.

Vem är du?
Vi tror att du som söker har någon form av lämplig eftergymnasial teknisk utbildning och något års arbetserfarenhet. Har du goda kunskaper på någon av våra mät- eller mjukvarusystem är det positivt. Vidare ser vi att du är ansvarstagande, initiativrik, kommunikativ, har lätt för att samarbeta och organisera ditt arbete. Då vi samarbetar med många olika kunder och personer inom RISE är det bra att ha goda språkkunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift. Eftersom arbetet i stor utsträckning behöver ske ute hos våra kunder så är det viktigt att du besitter ett B-körkort. Men det viktigaste är egentligen att du har vilja att utvecklas och lära dig utifrån dina grundkunskaper.

Välkommen med din ansökan!
Låter detta spännande och du vill veta mer så är du välkommen att kontakta Jörgen Spetz, Enhetschef, 010–516 53 78. Sista ansökningsdag är den 10 juli, 2022 men intervjuer kommer att ske löpande under ansökningsperioden.

Våra fackliga företrädare är Lazaros Tsantaridis, SACO, 010-516 62 21 respektive Bertil Svensson, Unionen, 010-516 53 56. 

Vi undanber oss kontakt med säljare av platsannonser eller erbjudande om rekryteringsstöd.

Om jobbet

Ort

Borås

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Utveckling - tex ingenjörer/tekniker/kemister

Kontaktperson

Jörgen Spetz
010–5165378

Referensnummer

2022/373

Sista ansökningsdag

2022-07-10

Skicka in din ansökan