Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Mätingenjör till Kalibrering

Söker du en roll med ovanligt stor flexibilitet? Är du nyfiken på att lära dig nya saker? Har du ett stort engagemang och tycker om att arbeta med mättekniska uppgifter? Då har vi tjänsten för dig! Nu söker vi en ambulerande Mätingenjör till enheten kalibrering.

Om oss
Enheten Kalibrering, inom divisionen Säkerhet & transport på RISE, erbjuder mätteknisk service åt Sveriges industri, inom en mängd olika storheter, både på egna laboratorier och ute hos våra kunder. Vi bedriver också ett ädelmetallaboratorium samt utför revisioner inom e-märkning. Utöver detta driver vi en samordningsverksamhet för hela RISE Kalibreringsverksamhet. Enheten består av 15 mätingenjörer som i huvudsak är placerade i Borås, medarbetare finns också i Lund och Göteborg.

Om rollen
Du kommer arbeta som ambulerande mätingenjör, på så vis att du är en mätteknisk resurs som korsar våra olika verksamhetsområden inom kalibrerings- /analysverksamheten. Det betyder att du en del av veckan utför kalibrering av tex luftfuktighetsgivare, medan du andra dagar gör analyser av ädelmetaller. Du kan vara ett stöd vid fältkalibrering ute hos kund eller hjälpa till i samordningsverksamheten. Med rätt bakgrund och intresse kan kalibrering av laddstolpar bli en del av arbetet. Du har stor möjlighet att påverka vad du vill arbeta med och hur du kan utvecklas. Du kan välja att vara generalist, men behov finns också av specialister.

I rollen kommer du utvecklas genom att även arbeta med att utföra mätningar i våra kalibreringsriggar och det kan handla om att utföra kemiska analyser på guld. Det kan också vara att planera samordnade kunduppdrag där du koordinerar kundens önskemål och behov med RISE laboratorier. Samtliga arbetsuppgifter innebär täta kontakter med våra kunder, samt mer eller mindre administrativt arbete såsom prissättning, offerera, uppdragsregistrering och ibland fakturering. Tjänsten innebär en del fältarbete och resor på veckobasis. Placering för tjänsten är Borås.

Vem är du?
Troligtvis har du en teknisk utbildning på högskolenivå. Du kan vara tidigt i karriären med ett starkt tekniskt intresse och vilja att lära eller så har du flera års erfarenhet inom området. Tidigare erfarenhet från liknande verksamhet inom mätteknik/kalibrering är meriterande och alla tekniska kunskaper är ett plus. Vi söker dig som trivs med ett omväxlande och självständigt arbete. Du har en god förmåga att självständigt planera och följa upp arbetet. Vidare är du målinriktad, bra på att ta beslut och har ett strukturerat arbetssätt. Du har lätt för att kommunicera, bygga relationer, entusiasmera och skapa delaktighet för att uppnå resultat. Rollen innebär många kontaktytor, både inom RISE och externt, vilket ställer krav på god samarbetsförmåga och att du tycker om att möta människor. B-körkort är ett krav.

Är vi rätt för varandra?
Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Hos oss kommer du få jobba i en mycket bred och spännande verksamhet. Kulturen präglas av en positiv anda där allt är möjligt och där vi arbetar fokuserat mot våra gemensamma mål. Här möts passionerade problemlösare för att lösa några av världens viktigaste, och kanske roligaste problem. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad på riktigt. Välkommen till hela Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner.

Välkommen med din ansökan!
Låter detta intressant och du vill veta mer är du välkommen att kontakta enhetschef Petra Lantz på petra.lantz@ri.se. Vi vill ha din ansökan snarast då urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Sista ansökningsdag är 4 oktober, 2023.

Våra fackliga företrädare är Lazaros Tsantaridis, SACO, 010 516 62 21 respektive Bertil Svensson, Unionen, 010-516 53 56.

Om jobbet

Ort

Borås

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Utveckling - tex ingenjörer/tekniker/kemister

Kontaktperson

Petra Lantz
010-5165969

Referensnummer

2023/450

Sista ansökningsdag

2023-10-04

Skicka in din ansökan