Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Mätingenjör på Mätteknik

Vill du arbeta i laboratoriemiljö med kalibrering, tillämpad provning, utveckling av mätmetoder för nationella och internationella kunder? Då har vi jobb för dig!

Vi på RISE Research Institutes of Sweden söker nu en Mätingenjör till vår verksamhet i Borås.

Om oss
Vi är nationellt centrum för kvalitetssäkrad mätteknik. Vi utvecklar nya sätt att mäta både klassiska storheter och nya mer beteenderelaterade metoder i samverkan med näringsliv och övriga samhället. Det inbegriper allt från till exempel högspänningsmätning i smarta elnät, mätsensorer i självkörande fordon och geometrisäkring i produktionsflöden till mätning av hälsa för individer kopplat till ersättningsmodeller inom välfärden. Vårt arbete omfattar alla steg i mätning från behovsanalys, försöksplanering till beslutsfattandet och styrning. Mätteknik på RISE är svenskt nationellt metrologi-institut (NMI) vilket innebär att vi är ett kompetenscentrum som samordnar oss med andra länder och hjälper hela Sverige inom området.

Om rollen
Enheten för Volym och flöde utför kalibrering, provning och forskningsprojekt relaterade till vätskebaserad flödesteknik mot bland annat processindustrin. RISE är Nationellt Metrologiskt Institut och tillhandahåller spårbarhet till industri och samhälle för de flesta fysikaliska storheter genom ett antal riksmätplatser. Vid riksmätplatsen för volym och flöde genomför vi regelbundet internationella jämförselsemätningar med andra internationella institut för att säkerhetsställa god kvalitet. Som Mätingenjör hos oss kommer dina arbetsuppgifter att innefatta kalibrering och mätningar av kundobjekt i vårt tekniska labb i Borås. I din roll som Mätingenjör tar du ett helhetsansvar för uppdraget, från kundkontakt och planering till tekniskt utförande och sammanställning av resultatet. Du arbetar tillsammans med övrig teknisk personal på enheten, både forskare som ingenjörer. Det finns stor möjlighet att forma och utveckla rollen.

Till din hjälp på Mätteknik finns en innovationsinfrastruktur och kompetenta kollegor inom stort sett alla teknikområden.

Tjänsten kan innebära en del resor då du genom din medverkan i projekt sannolikt kommer att besöka kunder och samarbetspartners runt om i Sverige och Europa.

Placeringen kommer att vara vid vårt kontor i Borås där våra labb finns.

Vem är du?
Vi söker dig som är Ingenjör med teknisk inriktning eller med bakgrund inom mätteknik eller med motsvarande arbetslivserfarenhet. Du har en mycket god teknisk förståelse och trivs med en blandning av praktiskt och administrativt arbete. Utöver erfarenhet av vårt primära teknikområde, vätskebaserad flödesteknik, är erfarenhet inom elektronik, certifiering, validering och kalibrering meriterande. Det är också meriterande om du har erfarenhet av kundkontakt och av att tolka och navigera i tekniska standarder.

Har du intresse för att jobba med tekniska utmaningar inom industrin, en god teknisk förståelse och är van vid arbete med mycket eget ansvar så har du grundförutsättningarna för att lyckas i jobbet. Du kommer att arbeta i en miljö där samverkan och förmågan att skapa konstruktiva och goda relationer är viktigt. Vi ser gärna att du kan växla mellan ett helhets- och detaljperspektiv samt att du har förmågan att snabbt sätta dig in i nya sammanhang och problemställningar.

Som person drivs du av en naturlig nyfikenhet och du gillar nya utmaningar. Det är viktigt med egen initiativförmåga och drivkraft. Har du intresse för att lösa mättekniska utmaningar kommer du att hitta stora möjligheter hos oss.

Du behärskar svenska och engelska i både tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Välkommen med din ansökan!
Låter detta intressant och du vill veta mer är du välkommen att kontakta Enhetschef Joa-Cim Nilsson på 010-516 53 52. Vi vill ha din ansökan snarast då urval och intervjuer kommer att ske löpande, dock senast 3 april, 2023.

Våra fackliga företrädare är Lazaros Tsantaridis, SACO, 010 516 62 21 respektive Bertil Svensson, Unionen, 010-516 53 56.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes vänligen då vi lyder under Lagen om offentlig upphandling.

Ingenjör, Mätteknik, Kalibrering, Processindustri, Elektroteknik, RISE, Borås

Om jobbet

Ort

Borås

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Utveckling - tex ingenjörer/tekniker/kemister

Kontaktperson

Joa-Cim Nilsson
010-5165352

Referensnummer

2023/122

Sista ansökningsdag

2023-04-03

Skicka in din ansökan