Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Ledande IT-arkitekt till RISE

Vill du vara med och leda utvecklingen av IT-arkitekturfunktionen på Sveriges ledande forskningsinstitut? Är du nyfiken på framtiden och vill göra skillnad? Vi söker dig som vill driva, vidareutveckla och säkerställa tillämpningen av vår arkitekturfunktion och som vill tillhöra ett team där alla känner sig delaktiga och stolta över de lösningarna vi levererar. Varmt välkommen att läsa mer om denna möjlighet hos oss på RISE!

Vad du kommer bli en del av
Organisatoriskt kommer du att tillhöra den koncerngemensamma funktionen Digital utveckling och IT som består av 60 experter med uppdrag att föra den digitala utvecklingen framåt och förse RISE med moderna och funktionella IT-stöd. Digitaliseringsarbetet sker i nära samverkan med RISE alla verksamheter och tillsammans ska vi göra RISE till en digital förebild!

RISE IT-avdelning präglas av ett ambitiöst och kollegialt arbetsklimat där du har stora möjlighet att vara med och påverka och driva förändring. Du kommer att rapportera till chefen för Projekt- och Verksamhetsutveckling som samlar kompetens kring bland annat IT-strategi, verksamhetsutveckling, arkitektur och projekt.

Om rollen
I denna roll som IT-arkitekt kommer du att leda och ansvara för utveckling och tillämpning av RISE IT-arkitektfunktion inkluderat forum, styrning och arbetssätt. Som ledande för vår arkitekturfunktion tänker du strategiskt i termer av Enterprise-arkitektur och verkar för att vårt systemstöd på bästa sätt skapar värde över tid. Du kommer vara en nyckelspelare i vår digitala förnyelse och genom ditt sätt att arbeta möjliggör du flexibilitet och följsamhet i framtida verksamhetsutveckling och förändringar. Vår arkitekturförmåga är under uppbyggnad, vilket innebär goda möjligheter att tillämpa din arkitektförmåga på alla nivåer.

RISE spänner brett över många verksamhetsområden och behoven av arkitekturinsatser är många och varierande. I rollen är förmågan att bygga förtroende och nätverk central. Samverkan inom Digital utveckling och IT, med kollegor i alla delar av RISE och med våra samarbetspartners är en nyckel till framgång. Viljan att lära och att dela med sig av den egna kunskapen är viktiga drivkrafter.

Tjänsten kan framöver komma att bli säkerhetsprövad med registerkontroll. Du kan ha placering på någon av våra anläggningar i Borås eller Göteborg.

Din profil
För den här tjänsten söker vi dig som är kommunikativ och agerar på eget initiativ. Du har en förmåga att nå ut i verksamheten och att skapa nätverk på alla nivåer i organisationen. Goda kommunikationskunskaper är av vikt då mycket av arbetet går ut på att presentera och förklara möjligheter och konsekvenser av teknik och affärsval för verksamheten, andra arkitekter, IT- och verksamhetschefer samt ledning.

Du är en ambassadör inom ditt område och vet vilka frågor du ska ställa för att få de svar du behöver. Viktigt för den här tjänsten är förmågan att prioritera och arbeta lösningsorienterat då efterfrågan inom detta område är stort.

Erfarenhetsmässigt söker vi dig som har:

  • Universitets- eller högskoleutbildning inom relevant område eller motsvarande kunskap genom dokumenterad arbetslivserfarenhet
  • God erfarenhet inom IT-arkitektur
  • Kunskap om regelverk, ramverk och säkerhetsaspekter som påverkar utformningen av Enterprise-arkitektur
  • Goda ledaregenskaper för att leda, coacha och driva team bestående av arkitekter och andra intressenter

Meriterande för rollen är om du tidigare arbetat med Enterprise-arkitektur eller utvecklat IT-arkitektur för stora förändringsinitiativ som spänner från processutformning till teknisk leverans. Det är även meriterande om du tidigare har lett och vidareutvecklat en IT-arkitekturfunktion. Flytande svenska i tal och skrift är ett krav.

Är vi rätt för varandra?
Inom RISE gillar vi olikheter och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Hos oss möts passionerade problemlösare för att lösa några av världens viktigaste, och kanske roligaste, problem. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Välkommen med din ansökan!
Den här rekryteringen hanteras av Experis för RISE räkning, vilket innebär att du kommer att bli anställd direkt av RISE. Vid frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvariga rekryterare Jenny Lilja på jenny.lilja@se.experis.com eller Paula Skoglund på paula.skoglund@se.experis.com. Vänligen notera att inga ansökningar tas emot via mail.

Vi arbetar med löpande urval så vänta inte med att visa ditt intresse! Sista ansökningsdag är 30 juni.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om jobbet

Ort

Göteborg eller Borås

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Organisationsstöd - ekonomi/juridik/inköp

Referensnummer

2023/221

Sista ansökningsdag

2023-06-30

Skicka in din ansökan