Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Learning designers

Vill du vara med och stärka Sveriges förmåga till innovation och utveckling inom utbildning och livslångt lärande? Är du nyfiken på framtiden och vill göra skillnad? Vill du arbeta tillsammans med engagerande och kompetenta kollegor och ha stora möjligheter att själv påverka vad du vill arbeta med och hur du kan utvecklas?

RISE förstärker nu arbetet inom utbildning, digitalisering och livslångt lärande och söker därför flera learning designers till vår enhet Professional Education. Placering för tjänsterna är Göteborg eller Stockholm.

Som learning designer eller digital learning designer arbetar du med att utveckla, utbilda och stödja processer. Du arbetar tillsammans med projektledare och andra specialister och forskare i projekt kopplade till områden så som innovation, utveckling, ledning och digitalisering av utbildning och för ett livslångt lärande. Vi söker nu learning designers som antingen är specialiserade på digital utbildning, eller specialiserade inom livslångt lärande, samt att utbilda andra i utbildning.

Om rollen
Som learning designer eller digital learning designer kommer du att få arbeta med utbildnings- och utvecklingsprocesser i verksamheten Professional Education. Rollerna innebär eget ansvar och du kommer att planera och strukturera ditt eget arbete för att utveckla och stödja komplexa utbildningsprojekt, bistå med kunskap i processer och samarbeten med dina interna kollegor och externa partners.

Dina primära uppgifter är:

  • Delta som specialist och utbildare i projekt och processer inom verksamheten Professional Education
  • Understödja i utvecklingen av nya utbildningsprojekt och verksamheter, primärt kopplade till kompetensförsörjning och livslångt lärande för såväl verksamheter i RISE som tillsammans med våra partners och kunder
  • Bistå i utveckling och innovation i området kompetensförsörjning och livslångt lärande

Du kommer att ingå i teamet i Professional Education. Verksamheten är primärt centrerad till Göteborg och Stockholm men medarbetare finns också distribuerade på andra platser.

Vem är du?
Vi söker dig som har ett fokus på att utveckla och stödja utveckling av digital utbildning, eller utbildningsverksamhet kopplad till livslångt lärande. Som digital learning designer har du sannolikt erfarenhet av ett flertal digitala utbildningssystem och verktyg och är skicklig på att lära andra använda dem. Du behärskar troligtvis digital medieproduktion för utbildning och är förtrogen med att stödja andra i användningen av dem.

Vidare är du sannolikt en skicklig utbildare och har erfarenhet av att lära andra att utbilda, instruera, berätta och förklara. Du behärskar ett spektrum av kunskap, från informella lärprocesser till instruerande undervisning. Du gillar att stödja och coacha andra i deras utbildningsprocesser.

Som kollega tror vi att du är en lösningsorienterad person som drivs av att ta dig an nya utmaningar. Då verksamheten innebär daglig kontakt med kollegor, kunder och andra intressenter tror vi att du trivs i sociala sammanhang och är serviceinriktad med ett uttalat kundfokus. Genom ditt strukturerade och självständiga arbetssätt kommer du till din rätt i en miljö som är i förändring.

Du har någon form av utbildning från högskola eller motsvarande, gärna med inriktning mot utbildning, innovation och digitalisering. Det är meriterande om du har arbetslivserfarenhet inom främst utbildningssektorn, utbildning i företag eller i arbete inom livslångt lärande. Vi är även öppna för nyutexaminerade som har rätt utbildningsbakgrund, höga ambitioner och stort driv. Då våra kunder och samarbetspartners både finns i och utanför Sverige är ser vi att du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.

Vilka är vi?
Professional Education är RISE koncerngemensamma stöd- och utvecklingsenhet för att stärka vår förmåga att vara en partner för utbildning och livslångt lärande. Med utgångspunkt i kundens behov och RISE forskning understödjer Professional Education koncernens arbete med längre och kortare kunskapsstärkande insatser, utbildning och träning. Professional Education stödjer RISE olika verksamheter i deras utbildningsproduktion. Verksamheten tillhandahåller koncerngemensam infrastruktur för att möjliggöra produktion av utbildning med hög kvalitet utifrån målgruppers specifika behov. Verksamheten tillhandahåller också kompetensutveckling inom utbildning i RISE.

Är vi rätt för varandra?
Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Hos oss möts passionerade problemlösare för att lösa några av världens viktigaste, och kanske roligaste, problem. Vi kan inte lova dig ett enkelt jobb, men vad vi kan lova dig är ett gäng engagerade kollegor och några riktigt spännande samhällsutmaningar att ta itu med. Du kommer att arbeta i en dynamisk miljö som ger dig utvecklingsmöjligheter både professionellt och personligt. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad på riktigt. Välkommen till hela Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner.

Välkommen med din ansökan!
Låter detta intressant och du vill du veta mer? Välkommen att kontakta: Carl Heath, Vice President, Professional Education, +46 70 240 20 37. Sista ansökningsdag är den 16 augusti 2020. Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningsperioden. Tillträde snarast men senast 1 januari 2021. 

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes vänligen då vi lyder under Lagen om offentlig upphandling.

Våra fackliga representanter är Lazaros Tsantaridis, Sveriges Ingenjörer, 010-516 62 21 och Linda Ikatti, Unionen, 010-516 51 61.

Om jobbet

Ort

Göteborg, Stockholm

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Utveckling - tex ingenjörer/tekniker/kemister

Kontaktperson

Carl Heath
+46 70 240 20 37

Referensnummer

2020/171

Sista ansökningsdag

2020-08-16

Skicka in din ansökan