Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Laboratorieingenjör Massateknologi & systemanalys

Har du tidigare arbetat i massa- och pappersindustrin och vill jobba med att utföra pilotförsök och experiment tillsammans med ingenjörer och forskare? Då har vi en spännande utmaning till dig!

Om oss
Avdelningen massa, papper och förpackningar söker efter en nyfiken och driven laboratorieingenjör för att förstärka vårt team. Gruppen massateknologi och systemanalys som du kommer att tillhöra består av 7 personer som tillsammans har bred och djup kompetens inom ett brett område som sprider sig över samtliga processer involverade på ett pappersbruk, dvs, kokning, kemikalieåtervinning, oorganisk kemi och processimulering.

Om rollen
Som Laboratorieingenjör hos oss kommer du främst att utföra experimentella försök, analyser och till viss mån större pilotförsök med avancerad teknisk utrustning. Detta i samarbete med forskningsingenjörer/forskare på uppdrag främst från massa- och pappersindustrin, samt större forskningsprojekt. Det laborativa arbetet handlar primärt om löslighetskemi, utfällningar och inkrustformation samt resultatutvärdering och sammanställning. Eftersom arbetet är knutet till industriella processer är erfarenhet av massa och pappersbruk meriterande. Kunskap inom kemin och de processteg som används kemikalieåtervinningen är särskilt relevant.

Arbetet kommer att ske i nära samarbete med näringslivet, den akademiska världen och med övriga RISE. Uppdragen kommer såväl från industrin som genom offentligt finansierade forskningsprojekt. I din roll är FoU-arbete i laboratorie- och pilotskala naturliga delar av ditt dagliga arbete men du kan också bli engagerad i provtagning m.m. kopplat till fabriksförsök. Rollen kommer även innefatta administrativt arbete för att koordinera aktiviteter mellan laborativa enheter och säkerställa att laborationslokaler är funktionella och fit for purpose. Arbetsuppgifterna är varierande och vi ser gärna att det är något du trivs med.

Anställningsort: Stockholm, Sverige

Vem är du?
För att bli framgångsrik i rollen söker vi en person med kemiteknisk utbildning eller bakgrund. Erfarenhet från massa- och pappersindustrin är meriterande, men framför allt ser vi att du har god vana vid arbete i laboratoriemiljö samt bekant med det administrativa ansvaret som kommer med att driva laborationslokaler. Fokus på skydd och säkerhet, för dig själv och dina kollegor, är en naturlig del av din personlighet. Du är gärna flexibel, nyfiken, kan hålla många bollar i luften samtidigt, och utvecklar gärna din kunskapsgrund.

Du är en social person som har lätt för att arbeta självständigt och i grupp. Du hanterar svenska i tal och skrift och är orädd beträffande att använda den engelska du kan. Branschrelaterad erfarenhet, med god datorvana samt teknisk fingerfärdighet är meriterande. Som person ser vi att du är noggrann, analytisk, engagerad, självgående, flexibel, resultatorienterad, har lätt för att skapa kontakter samt att du är en lagspelare.

Är vi rätt för varandra?
Vi ger dig en rejäl utmaning där vi erbjuder engagerade kollegor och stimulerande frågor att arbeta med tillsammans med våra industrikunder och forskningspartners. På RISE vill vi att du ska lyckas och må bra, så att du tillsammans med dina kollegor kan bidra till en hållbar framtid och säkra en ledande position för svensk industri och forskning globalt. RISE kan ge dig chansen att göra verklig skillnad! Vill du bli en del av Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner?

Välkommen med din ansökan!
Anställningen är en tillsvidareanställning. För vidare information om tjänsten kontakta TF-sektionschef Ari Sorsa, 010 228 45 43. Sista ansökningsdatum är 10 juni 2023, rekrytering sker löpande.

Om jobbet

Ort

Stockholm

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Utveckling - tex ingenjörer/tekniker/kemister

Kontaktperson

Ari Sorsa
+46102284543

Referensnummer

2023/292

Sista ansökningsdag

2023-06-10

Skicka in din ansökan