Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Laboratorieingenjör inom analytisk kemi

Har du ett intresse för att arbeta experimentellt i labb med analys- och kalibreringsuppdrag för våra företagskunder? Då kanske du är vår nästa medarbetare! Vi söker nu en analytisk kemist för att förstärka vårt team i Borås.

Om rollen
Vi erbjuder ett stimulerande och flexibelt arbete där du kommer arbeta med både korta och längre uppdrag inom analytisk kemi och kalibrering. I rollen som laboratorieingenjör kommer du få jobba med flera olika instrument och metoder. Vi har en nära dialog med våra uppdragsgivare, som är både svenska och internationella, och levererar resultat med hög kvalitet enligt krav från våra kunder samt olika standarder. Som laboratorieingenjör förväntas du kunna svara för hela kedjan; från första kontakten med kund, utförande av analys, samt skriva rapporter. Du är självständig och lätt att samarbeta med. Vi söker en modig, analytisk kemist gärna med erfarenhet av ackrediterat laboratoriearbete enligt ISO17025.

Vem är du?
Du har en utbildning som analytisk kemist eller motsvarande. Du besitter en god samarbetsförmåga, tycker om analysarbete, är noggrann, strukturerad och självgående samt kan uttrycka dig väl i tal och skrift såväl på svenska som på engelska. Vi värdesätter engagemang, kreativitet och att du sprider en god stämning i gruppen. Hos oss förväntas du ta ansvar samtidigt som du får möjligheter att växa i din roll inom organisationen.

Vidare är det meriterande om du har erfarenhet av:

  • Analysutrsutning: Kalorimeter, förbränningsinstrument med IR-detektion samt ett flertal instrument för fysikaliska bestämningar.
  • Erfarenhet av ackrediterad provning/analys och kalibrering.
  • Arbete i nära kontakt med kunder – både internt och externt

Är vi rätt för varandra?
Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Hos oss möts passionerade problemlösare för att lösa några av världens viktigaste, och kanske roligaste, problem. Vi kan inte lova dig ett enkelt jobb, men vad vi kan lova dig är ett gäng engagerade kollegor och några riktigt spännande samhällsutmaningar att ta itu med. Du kommer att arbeta i en dynamisk miljö som ger dig utvecklingsmöjligheter både professionellt och personligt. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad på riktigt. Välkommen till hela Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner.

Välkommen med din ansökan!
Låter detta spännande och du vill veta mer så är du välkommen att kontakta enhetschef Marcus Gjertz, 010 – 516 51 85. Sista ansökningsdag är den 6 juni, 2022. Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningsperioden. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

Våra fackliga företrädare är Lazaros Tsantaridis, Sveriges Ingenjörer (SACO), 010-228 41 22 respektive Daniel Gäwerth, Unionen, 010-516 68 15.

Om jobbet

Ort

Borås

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Utveckling - tex ingenjörer/tekniker/kemister

Kontaktperson

Marcus Gjertz
+46105165185

Referensnummer

2022/296

Sista ansökningsdag

2022-06-06

Skicka in din ansökan