Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Konstruktör

Vill du vara med och utveckla hållbart byggande i Sverige och internationellt?

Välkommen till vårt team på RISE. Vi inom enheten Träbyggnad vid RISE, Sveriges forskningsinstitut, driver kontinuerligt utvecklingen av klimatsmart och hållbart alternativ för ökad träbyggnadsteknik nationellt och internationellt. Vårt fokusområde är forskning och utveckling av produkter och komponenter eller byggelement / strukturer i trä eller biobaserade material för framtida tillämpningar. Med vår forskning skriver vi historia där vi tar byggteknologi, materialkombination av biobaserade material och tillverkningsprocess till år 2030, 2045.

Vi arbetar just nu med:

  • Hållbart träbyggande (säkerhet, brukbarhet och underhåll) och cirkularitet.
  • Hybridkonstruktioner av trä i samverkan med andra material.
  • Byggande av större träkonstruktioner tex flerbostadshus, kontor och offentliga byggnader.
  • Industriella och digitala processer för träbyggande.

Om rollen
Träbyggnadsenheten har olika unika kompetenser tillgängliga inom teamet, just nu letar vi efter dig med konstruktionserfarenhet. Dina huvuduppgifter är konstruktion, simulering och dimensionering av träprodukter, komponenter och byggmoduler för byggbranschen. Vårt arbete sker huvudsakligen i projektform där vi följer RISE-projektmodellen. I de projekt du deltar eller driver förväntas du överföra dina designidéer eller kunskaper till verkliga experiment eller tester i ett av RISE över 100 testbäddar eller på unika byggplatser. Individuellt uppnådda projektresultat och slutsatser måste kontinuerligt rapporteras till projektintressenterna. Vi förväntar oss att du kan skapa unika projektoffert som uppfyller kundens önskemål och krav och följa upp offertresultaten.

Tjänsten är i första hand placerad i Skellefteå men placering i Stockholm, Växjö, Borås eller Göteborg är även möjligt. Anställningen är tillsvidareanställning med tillträde snarast. Provanställning kan tillämpas.

Vem är du?
Vi förväntar oss att du har en akademisk examen, främst civilingenjör eller doktorsexamen i bygg- eller materialvetenskap, med fokus på trä, minst 5 års yrkeserfarenhet inom konstruktionsteknik och styrka beräkningar, eller annan erfarenhet som bedöms likvärdig.

Du har god förmåga att uttrycka dig både i tal och skrift i svenska och engelska. B-körkort krävs då många av våra kunder ligger utanför storstäderna. Arbetet bedrivs ofta i nära samarbete med kunder där varje uppdrag är unikt. För att lyckas i rollen behöver du vara nyfiken, driven, innovativ och lyhörd för kundens önskemål och krav.

RISE har ett öppet klimat där alla anställda är stödjande och ansvarstagande i sitt eget och vårt gemensamma arbete.  Du bidrar med positiv energi samt har ett strukturerat och systematiskt arbetssätt.

Välkommen med din ansökan! 
Låter detta intressant och du vill veta mer är du välkommen att kontakta Rickard Falkman, enhetschef Träbyggande 010-516 6562. Sista ansökningsdag är den 23 augusti 2020. 

Våra fackliga representanter är Lazaros Tsantaridis, Sveriges Ingenjörer, 010-516 62 21 samt Linda Ikatti, Unionen, 010-516 51 61.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes vänligen då vi lyder under Lagen om offentlig upphandling.

Civilingenjör, forskare, konstruktör, projektledare, trämaterial, byggnormer, hållbart byggande, klimatsmart byggande, byggteknik

Om jobbet

Ort

Skellefteå, Stockholm, Växjö, Borås, Göteborg

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Utveckling - tex ingenjörer/tekniker/kemister

Kontaktperson

Rickard Falkman
010-516 6562

Referensnummer

2020/154

Sista ansökningsdag

2020-08-23

Skicka in din ansökan