Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Inspektör för VA produkter

Trivs du i en flexibel och självständig roll där du planerar och styr dina dagar själv? Är du tekniskt lagd och trivs i mötet med kund? Vill du bidra till utvecklingen av vår framtida infrastruktur. Då kan du vara vår nya kollega!

Om oss
Avdelningen Infrastruktur och Betong bedriver forskning och utför uppdrag inom områdena infrastruktur, anläggning och bygg. I denna roll tillhör du enheten Försörjningsystem där vi erbjuder bland annat opartisk provning, besiktning och certifiering med syfte att verifiera att produkter uppfyller de krav som ställs på dem, främst inom områdena VA-teknik, fjärrvärmesystem, värme och sanitet. Enheten består idag av ca 20 ingenjörer och tekniker. Det är stor efterfrågan på våra tjänster och verksamheten växer snabbt.

Om rollen
I tjänsten som tekniker/ingenjör erbjuds du ett väldigt fritt och självständigt arbete. Du arbetar huvudsakligen med inspektioner hos tillverkare av VA-, värme och sanitets-produkter och liknande. Du besöker våra kunder som kan vara allt ifrån fabriker, importörer eller grossister där du säkerställer att tillverkare uppfyller kraven på de produkter som är certifierade. En tjänst som erbjuder en stor bredd och variation på företag du besöker, både i Sverige och internationellt. Du utgår från din kundlista och ges stor frihet under ansvar att själv styra och planera dina besök. Du har alltid kollegor i teamet och närmsta chef att tillgå bara ett telefonsamtal bort för stöd, rådgivning eller annat. De flesta av våra tekniker/ingenjörer utgår från hemmet men bor du på en ort där vi har kontor har du givetvis tillgång till det de dagar du inte är ute på besök. Placeringsort för tjänsten är flexibel.

Observera att denna tjänst kan innebära att en säkerhetsprövning krävs, antingen senare i denna process eller i framtiden.

Ta chansen att kliva in i en viktig roll och ett arbete som möjliggör längre livslängder på produkter och system där du i förlängningen är med och bidrar till utvecklingen av vår framtida infrastruktur.

Vem är du?
För att bli framgångsrik i rollen tror vi att du har något eller flera års erfarenhet inom området eller liknande. Du har en ingenjörsutbildning från högskola, yrkeshögskola eller motsvarande inom relevant område. Tidigare erfarenhet från arbete med produkter inom VA-teknik, fjärrvärmesystem eller värme- och sanitets produkter är meriterande. Det är också önskvärt med erfarenhet av relevanta standarder och metoder samt av certifiering och ackreditering. Har du tidigare erfarenhet från att skriva offerter är det ett plus. Då resor är en naturlig del av tjänsten krävs det att du har B- körkort. Vidare har du goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och skrift.

Du som person trivs med ett självständigt arbete, där du planerar dina dagar och styr din tid. Du är strukturerad och noggrann med stort fokus på kvalitet. Du har förmåga att planera ditt arbete effektivt och tar ansvar för dina uppdrag. Du har god teknisk förståelse och räds inte för att ta itu med uppgifter du inte ställts inför tidigare. Du tycker om sociala kontakter och trivs i mötet med kund där du är trygg i dig själv, har god social förmåga och kan vara tydlig i din kommunikation.

Är vi rätt för varandra?
Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Hos oss möts passionerade problemlösare för att lösa några av världens viktigaste, och kanske roligaste, problem. Vi kan inte lova dig ett enkelt jobb, men vad vi kan lova dig är ett gäng engagerade kollegor och några riktigt spännande samhällsutmaningar att ta itu med. Du kommer att arbeta i en dynamisk miljö som ger dig utvecklingsmöjligheter både professionellt och personligt. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad på riktigt. Välkommen till hela Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner.

Välkommen med din ansökan!
Sista ansökningsdag är 31 mars 2023. Är du intresserad och vill veta mer är du välkommen att kontakta Anders Hjörnhede, Enhetschef Försörjningssystem, +46 10 516 56 84. Urval sker löpande.

Våra fackliga representanter är: Bertil Svensson, Unionen 010-516 53 56 och Lazaros Tsantaridis, SACO, 010-516 

Om jobbet

Ort

Stockholm, Göteborg, Borås, Lund

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Utveckling - tex ingenjörer/tekniker/kemister

Kontaktperson

Anders Hjörnhede
+46105165684

Referensnummer

2023/85

Sista ansökningsdag

2023-03-31

Skicka in din ansökan