Hoppa till huvudinnehåll
Search
Menu

Ingenjör till Brandteknisk provning

Vill du arbeta med att öka brandsäkerheten i Sverige, Europa och världen? Drivs du av att få göra samhällsnytta? Är du serviceinriktad och tycker om kundkontakt? Då har vi jobbet för dig! 

Just nu söker vi en ingenjör för att förstärka området brandteknisk provning av material och produkter till vår verksamhet i Borås. Vi erbjuder stora utvecklingsmöjligheter, varierande arbetsuppgifter och en test- & demoanläggning som är unik för Sverige.

Om oss
Enheterna Materiallabb och Mellanskalelabb (Branddynamik), arbetar tätt och består av ca 20 medarbetare. Hos oss ingår du i ett team med engagerade Tekniker och Projektledare. De flesta av oss har inte erfarenhet av brand sedan tidigare utan kommer istället från fysik, kemi, matematik, väg och vatten m.m.

Många av de vardagsprodukter vi har omkring oss måste uppfylla brandstandarder för att få sättas på marknaden. Vårt uppdrag är att utvärdera dessa produkters brandegenskaper och på så vis bidra till ett säkrare samhälle. Vi arbetar primärt med standardiserad brandprovning där vi testar och utvärderar allt från byggprodukter och stoppade möbler till material i fordon, tåg och marina applikationer. Utöver detta har vi ett labb för att utvärdera explosivitet hos olika typer av damm. Vi behöver nu stärka upp vår kompetens inom flera av dessa områden men främst inom dammexplosioner.

Om rollen
Arbetsuppgifterna består primärt av att leda kunduppdrag. Detta görs tillsammans i nära samarbete med våra provningstekniker i labben. I rollen som Provningsingenjör arbetar du främst med att:

  • Förbereda, leda och delta i provningar
  • Analysera och rapportera provningsresultat
  • Ge rådgivning och guida kunder samt offerera provning
  • Ansvara för och utveckla våra olika testmetoder samt se till att hålla dig uppdaterad inom det senaste i standardiseringsarbetet
  • På sikt åka ut på tillverkningskontroll hos våra kunder som innehar produktcertifieringar

Arbetet innebär mycket kundkontakt både nationellt och internationellt samt med interna kontakter inom RISE. På sikt ingår flera resor per år i tjänsten, både i Sverige och internationellt.

Vem är du?
Vi söker dig som är högskoleingenjör eller civilingenjör inom brand, maskin, bygg, process- eller materialteknik alternativt har relevant arbetslivserfarenhet inom brandprovning. Oavsett är det meriterande med arbetslivserfarenhet efter dina studier, gärna inom brand eller material. Vidare har du intresse av att utvecklas inom ämnet brandteknik. Inledningsvis kommer tjänsten innebära att du läser in dig på ämnet och aktuella standarder. Du behöver därför ha ett stort driv att utvecklas och bygga upp din kompetens. 

Erfarenhet inom ATEX, brand och/eller kunskap om materials egenskaper är meriterande men inget krav, likaså om du har erfarenhet av provning enligt standarder samt rapportering av resultat. B-körkort är däremot ett krav för tjänsten.

Som person är du nyfiken, strukturerad och effektiv, och du uppskattar både att arbeta självständigt och i team. Du är flexibel i ditt arbete och har förmågan att hantera olika uppgifter samtidigt. Du har ett intresse av beräkningar och enklare programmering och god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska såväl som på engelska. Vidare trivs du med att bygga kundkontakter och att driva din och teamets utveckling mot framtiden.

Välkommen med din ansökan!
Låter detta spännande och du vill veta mer är du välkommen att kontakta Anna Bergstrand, Enhetschef Branddynamik-Materiallabb, 010-516 58 54. Sista ansökningsdag är den 18 augusti 2024. Urval och intervjuer sker löpande under och efter ansökningsperioden och i och med att annonseringstiden löper över sommaren och semestertider kan det dröja innan du får besked i hur vi går vidare.

Våra fackliga representanter är Ulf Nordberg, SACO, 010-516 69 59 och Linda Ikatti, Unionen, 010-516 51 61.

Om jobbet

Ort

Borås

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Utveckling - tex ingenjörer/tekniker/kemister

Kontaktperson

Anna Bergstrand
+46105165854

Referensnummer

2024/201

Sista ansökningsdag

2024-08-18

Skicka in din ansökan