Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Ingenjör inom funktionssäkerhet

I framtiden krävs säkrare och mer ekonomiskt och miljömässigt hållbara transporter och system. Divisionen Säkerhet och Transport har experter inom bl.a. funktionssäkerhet, mekaniska risker, mätteknik och brandskydd i avancerad labbmiljö.

  • Vill du bli en del av Sveriges starkaste gruppering inom functional safety/dependable systems?
  • Är du intresserad av både hårdvara och programvara?
  • Låter det spännande att få arbeta med en produkts alla faser från riskanalys till färdigt säkerhetskoncept?

Då är vi kanske din framtida arbetsgivare! Vi utökar vårt team och söker därför flera nya kollegor under hela detta året. Just nu söker vi en ingenjör inom funktionssäkerhet. Vill du bli en del av oss?

Om oss
RISE avdelning Elektrifiering och pålitlighet arbetar bland annat med forskning, utvärdering och provning som stödjer utvecklingen av hållbara transportsystem med fokus på säkerhet, elektrifiering och automatisering men också industriella produkter med motsvarande behov. Vi arbetar till exempel med elsäkerhet, miljötålighet, funktionssäkerhet och maskinsäkerhet. Batteri och vätgasteknik i nya drivlinor och energisystem är också viktiga områden för avdelningen.

Enheten Säkra styrsystem som du kommer att tillhöra arbetar både inom området funktionssäkerhet för inbyggda system och maskiner samt utvärdering och test av olika typer av mätinstrument och datainsamlingssystem som t.ex. taxametrar, larmsystem, betalsystem och redovisningscentraler för taxi.

Placeringsort för rollen är Borås.

Om rollen
Du kommer bli en del av en grupp som arbetat med området funktionssäkerhet i mer än 25 år. I arbetet kommer det finnas möjlighet att både få arbeta med utmanade arbetsuppgifter för mer traditionella maskiner och nya spännande säkerhetsfunktioner som är på väg att implementeras i olika typer av mobila maskiner. I arbetet kommer det även att ingå att genomföra funktionssäkerhetsutvärderingar på enskilda styrsystem (t.ex. säkerhets PLC).

I rollen kommer du att få stötta svensk industri med avancerade utvärderingar av funktionssäkerhet hos olika typer av produkter och system. I dagsläget är huvudfokus på funktionssäkerhet med koppling till Maskindirektivet eftersom det är väldigt många maskiner både traditionella- samt mobila maskiner som är harmoniserade mot detta viktiga direktiv. Med rätt bakgrund kan du även vara en nyckelperson till att vi breddar vår verksamhet inom funktionssäkerhet till nya branscher.

Området är expansivt med många nya aktörer och nya regelverk som utvecklas parallellt med teknikutvecklingen och allt fler standarder som ställer hårdare krav på funktionssäkerhet.

Vill du omsätta kunskap till nytta för samhälle och näringsliv är det här ett tillfälle för dig!

Vem är du?
Vi tror att du är högskoleingenjör, civilingenjör alternativt forskarutbildad inom elektronik/data.

Det är positivt om du har tidigare erfarenhet av funktionssäkerhet och gärna arbetat med någon av standarderna ISO 13849 (PL), IEC 61508 (SIL) eller ISO 26262 (ASIL).

Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift såväl på svenska som på engelska.

Arbetet kräver att du är självgående, ordningsam, strukturerad, analytisk, kreativ, affärsmässig och kommunikativ. Du är flexibel, kan både arbeta självständigt och planera ditt arbete samtidigt som laganda och samarbete är viktigt. För att trivas i rollen är du utåtriktad och tycker om att ha kontakt med kunder och kollegor. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Är vi rätt för varandra?
Hos oss kommer du att få möjlighet att arbeta i ett växande företag där det händer mycket. Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Du kommer att arbeta i en dynamisk miljö som ger dig utvecklingsmöjligheter både professionellt och personligt. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad på riktigt. Välkommen till hela Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner!

Välkommen med din ansökan!
Låter detta spännande och du vill veta mer så är du välkommen att kontakta Maria Sjöström, Enhetschef Säkra styrsystem, +46 10 516 50 76. Sista ansökningsdag är den 30 augusti 2021. Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningsperioden.

Våra fackliga representanter är: Lazaros Tsantaridis, SACO, 010-516 62 21 och Linda Ikatti, Unionen, 010-516 51 61.

RISE, funktionssäkerhet, funktionell säkerhet, dependable systems, tillförlitlighetsberäkningar, ISO 13849, IEC 61508, ISO 26262, Borås

Om jobbet

Ort

Borås

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Forskning - tex forskare/postdoktorer/doktorander

Kontaktperson

Maria Sjöström
+46 10 516 50 76

Referensnummer

2021/234

Sista ansökningsdag

2021-08-30

Skicka in din ansökan