Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Ingenjör inom Elkraft

Vill du vara med och möjliggöra omställningen till elektrifieringen? Vill du arbeta med att lösa framtidens energiförsörjning? Hos oss får du arbeta i en stimulerande miljö med bland annat forskare som är världsledande inom sina områden!

Om oss
Vår verksamhet i Borås växer och därför söker vi dig som har ett stort intresse för elkraft och högspänning. Vi är ett nationellt centrum för spårbar och kvalitetssäkrad mätteknik och svensk riksmätplats för flera storheter.

På vår enhet Högspänning finns landets främsta resurser för mätning och forskning inom högspänning samt elektrisk effekt och energi. Vår verksamhet präglas av att hela tiden ligga i framkant för att kunna svara upp mot industrins behov.

Tjänstens placering är i Borås och du rapporterar till Gruppchef inom Högspänningsteknik. Vi är idag en grupp på 14 engagerade ingenjörer och forskare.

Om rollen
Vi kan erbjuda en dynamisk vardag där du får möjlighet att jobba med varierande uppgifter i RISE högspänningslaboratorier men även ute på plats hos våra kunder runt om i världen. Tjänsten erbjuder stora möjligheter att utvecklas professionellt samt att lära sig mycket inom ett brett tekniskt område.

I din roll som ingenjör kommer du att arbeta med kalibrering och provning av högspänningsutrustning och komponenter för elnätet, såsom kraftelektronik till solceller, energilager och elbilsladdare. Du kommer även att få möjlighet att vara delaktig i både nationella och internationella forskningsprojekt. Rollen innebär också att du får arbeta i forsknings- och utvecklingsuppdrag direkt åt våra kunder.

Utöver den verksamhet som bedrivs i våra egna laboratorier i Borås utförs också stora delar på plats hos våra kunder vilket innebär att du kommer att resa i tjänsten. Dina kundinsikter fyller en viktig funktion i arbetet med att vidareutveckla nya tjänster och metoder både internt och externt.

Vem är du?
Vi söker dig som har en akademisk examen inom Elektroteknik, Maskinteknik, Teknisk Fysik, Elkraft eller liknande, alternativt erfarenhet inom något av våra områden högspänning, mätteknik, kalibrering eller elkraft.

För att blir framgångsrik i rollen har du en stark drivkraft att utveckla både dig själv och verksamheten. Du har lätt för att kommunicera och samarbeta med andra. Du är entusiastisk och nyfiken person som hela tiden strävar framåt. Du gillar utmaningar och har lätt för att sätta dig in i nya områden.

För att lyckas i rollen väl har du god förståelse för teknik, tycker om kundkontakter och har förmågan att hitta kommersiellt gångbara lösningar. Du behärskar svenska och engelska i både tal och skrift. Körkort B är ett krav, C är meriterande.

Välkommen med din ansökan!
Låter detta spännande och du vill veta mer om tjänsten är du mer än välkommen att kontakta Enhetschef på Högspänning, Mathias Nordlund på 010-516 50 27. Sista ansökningsdagen är 25 april 2024 och urval och intervjuer sker löpande under och efter ansökningsperioden.

Våra fackliga representanter är: Ulf Nordberg, SACO, +46 10 516 69 59 och Linda Ikatti, Unionen +46 10 516 51 61.

Om jobbet

Ort

Borås

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Utveckling - tex ingenjörer/tekniker/kemister

Kontaktperson

Mathias Nordlund
+46105165027

Referensnummer

2024/97

Sista ansökningsdag

2024-04-25

Skicka in din ansökan