Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Ingenjör inom Dimension & Position

Tycker du det är viktigt att känna att du bidrar till något större som har en viktig funktion i samhället? Då har vi rätt plats för dig!

Vi söker nu en ingenjör inom Dimension och Position för att förstärka vår verksamhet i Borås.

Mobilitet, digitalisering, växthuseffekt, hållbarhet, knivskarp internationell konkurrens är exempel på utmaningar som Sverige och svensk industri står inför. RISE är med och bidrar till lösningar på dessa utmaningar genom att skapa forsknings-, innovations- och utvecklingsprojekt i samverkan med andra aktörer. Hos RISE kommer du arbeta i en mycket stimulerande miljö med kompetenta och trevliga kollegor som brinner för att göra skillnad. Hos oss på RISE kommer du genom dina insatser bidra till samhällsnytta. Du kommer att ha stor frihet att styra ditt eget arbete och få tillgång till ett stort kontaktnät både i Sverige och internationellt.

Om RISE Mätteknik
Vi är ett nationellt centrum för kvalitetssäkrad mätteknik och är bland annat utsett som svensk riksmätplats för flera storheter, vilket innebär att vi aktivt samordnar oss med akademi, näringsliv och myndigheter för att stärka Sveriges konkurrenskraft. Det inbegriper allt från forskning och utveckling av tillämpade metoder baserad på akademisk grundforskning till multi-disciplinära områden som digitaliseringen i industrin, 3D-teknik för additiv tillverkning, Life Science och Autonoma transporter.

Enheten för dimension och position driver Sveriges riksmätplats för längd- och dimensionsmätteknik och ansvarar för spårbarheten till, och realiseringen av, SI-enheten för längd (meter). Riksmätplatsen upprätthåller normaler på högsta nivå för längd och dimensionsmätningar inom Sverige för att kunna förse industri, akademi och laboratorier med kvalitetssäkrad spårbarhet på rätt nivå för deras individuella behov. Området omfattar bland annat längdnormaler, givare, form, ytjämnhet, laserinstrument, skalor, vinkelmätning mm.

Om rollen
I rollen kommer du att arbeta i ett team som är ansvariga för att upprätthålla normaler inom dimensionsområdet samt kalibrering av utrustning från industrin. Ofta krävs eftertanke och analys för att lösa ett mättekniskt problem och genomföra kalibreringen korrekt. Rollen innebär även att underhålla och utveckla metoder inom mätteknik applicerat i ett industriellt sammanhang.

Huvudsakliga arbetsuppgifter inkluderar bland annat längdmätning, kalibrering, mätosäkerhetsanalys, matematiska beräkningar, rapportering och kundkontakt. Tjänsten innebär praktiskt tillämpning i labbmiljö men även teoretiskt arbete. Du är delaktig i hela kalibreringskedjan, från kundförfrågan där du väljer arbetssätt och rekommenderar rätt kalibreringsnivå, till utförande och kundleverans.

Tjänstens avser en tillsvidareanställning med placering i Borås. Tjänsten kommer ibland innebära resor då du genom din medverkan i projekt sannolikt kommer att besöka samarbetspartners runt om i Sverige och Europa.

Vem är du?
Du har en MSc examen inom tex. Mekanik, Elektroteknik, Teknisk fysik eller motsvarande samt ett brinnande intresse för teknik. Erfarenhet från mättekniska sammanhang är meriterande. Du bör ha en känsla för noggrannhet och precision i arbetet och tycka om problemlösning. Du trivs med att jobba i team där du kan dra nytta av dina kollegors erfarenheter och samarbetar gärna tillsammans för att genomföra arbete i en labbmiljö.

Stor vikt kommer läggas på dina personliga egenskaper där en stark egen drivkraft att utveckla både dig själv och ditt område är ett krav. För att lyckas i rollen behöver du även ha lätt för att kommunicera och samarbeta med andra samtidigt som du har en förmåga att arbeta på egen hand.

Du behärskar svenska och engelska i både tal och skrift.

Välkommen med din ansökan!
Låter detta intressant och du vill veta mer är du välkommen att kontakta Anna Larsson, T. 010 516 59 55. Vänligen skicka din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2020-08-15. Urval och intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas löpande.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes vänligen då vi lyder under Lagen om offentlig upphandling.

Våra fackliga representanter är Lazaros Tsantaridis, Sveriges Ingenjörer, 010-516 62 21 och Linda Ikatti, Unionen, 010-516 51 61.

Ingenjör, tillämpad forskning, mätteknik, dimension, position, kalibrering, RISE, Borås

Om jobbet

Ort

Borås

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Utveckling - tex ingenjörer/tekniker/kemister

Kontaktperson

Anna Larsson
010 516 59 55

Referensnummer

2020/186

Sista ansökningsdag

2020-08-15

Skicka in din ansökan