Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Industrinära forskare inom värmebehandling

Vi söker en person med intresse, kompetens och erfarenhet av industriella tillverkningsmetoder för metaller inom värmebehandling. Det är ett spännande och utmanande jobb för dig som vill vara med och utveckla svensk industri. Du kommer att samarbeta med företag och forskargrupper främst i Sverige men även internationellt. Du kan påverka ditt arbetsinnehåll i hög utsträckning och får stor frihet att skapa, driva och slutföra både forskningsprojekt och uppdrag.

Om rollen
På RISE utvecklar vi industrinära processteknik för värmebehandling som kombinerar kvalitet, prestanda, hållbarhet och produktivitet i ett långsiktigt perspektiv. En stor del av projekten drivs inom Värmebehandlingscentrum, ett samarbetsforum mellan industriföretag, RISE och Swerim.

Du är med i hela kedjan från idéskapande och ansökningsarbete för att skapa nya forskningsprojekt fram till praktisk planering och genomförande. Vårt fokus är värmebehandling av stålkomponenter inom tillverkningsindustrin, så kallad sekundär värmebehandling. De vanligaste värmebehandlings-processerna som studeras är sätthärdning, induktionshärdning och nitrering/nitrokarburering. Viktiga områden i nuläget berör t ex produktprestanda, miljö, hållbarhet och digitalisering.

Vem är du?
Du som söker har högskoleutbildning och är troligtvis civilingenjör med inriktning materialteknik. Du är intresserad av forskning och utveckling och tycker om att lösa produktionstekniska problem. Vi ser gärna att du har erfarenhet av beräkningar och relevant processimulering såsom FEM och/eller CFD. Även projektledning ingår i arbetsuppgifterna. Att kunna kombinera forskningsfrågor med industriell förståelse är viktigt. Vidare är du van att arbeta självständigt och du tycker att det är roligt att utveckla kunskap, förpacka den och förmedla den vidare.

Som person är du analytisk, utåtriktad, initiativrik, prestigelös och har lätt för att samarbeta. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift och kan presentera resultat på ett lättförståeligt sätt, både muntligt och skriftligt.

Är vi rätt för varandra?
Vi kan inte lova dig ett enkelt jobb, men däremot många engagerade och entusiastiska kollegor och många spännande utmaningar att ta i tu med. Du kommer att arbeta i en dynamisk miljö som ger dig utvecklingsmöjligheter både professionellt och personligt. Hos RISE vill vi att du ska lyckas och må bra, för då bidrar du tillsammans med dina kollegor till en hållbar framtid och till att säkra ett försprång för svensk industri och forskning i den globala konkurrensen.

Välkommen med din ansökan!
Sista ansökningsdag är den 23 april 2021. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Eva Troell, enhetschef Värmebehandling och ytteknologi, tel: +46 10 228 48 31.

Våra fackliga representanter är Melina Da Silva, Sveriges Ingenjörer, tel: +46 10 228 46 96 och Johan Åkerman, Unionen, tel: +46 10 228 47 31.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes vänligen då vi lyder under Lagen om offentlig upphandling.

Värmebehandling, projektledare, RISE, Mölndal

Om jobbet

Ort

Mölndal

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Forskning - tex forskare/postdoktorer/doktorander

Kontaktperson

Eva Troell
+46 10 228 48 31

Referensnummer

2021/136

Sista ansökningsdag

2021-04-23

Skicka in din ansökan