Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Industrinära forskare inom industriell datahantering

Vill du vara med och utveckla framtidens industri? Vill du att det du arbetar med ska göra verklig skillnad? Har du ett stort engagemang för och erfarenhet av industriell datahantering? Då är du vår nästa medarbetare!

Vi söker nu en industrinära forskare med placering inom enheten Produktframtagning och SMF-stöd inom divisionen Material och Produktion på RISE Research Institutes of Sweden.

Om oss
RISE är en stark partner till svenska företag när det gäller att ta till sig ny teknik och nya arbetssätt. Inom enheten Produktframtagning och SMF-stöd bedriver vi industrinära forskning och utveckling inom bland annat produktionssystem, digitalisering och innovationsledning.  Vi driver såväl företagsfinansierade uppdrag som offentligt finansierade forskningsprojekt i samarbete med industri och universitet/högskolor. Vi har ett brett kontaktnät inom svensk industri och forskningsaktörer.

Om rollen
Som industrinära forskare hos oss kommer du tillsammans med kollegor att arbeta med att utveckla kunskap inom forsknings- och utvecklingsprojekt. Du kommer även att stödja företag i strategiska förändringar gällande hur industriell datahantering bäst tillämpas med syfte att stärka kundupplevelser och att effektivisera värdeflöden. Det kan handla om att ta till sig nya arbetssätt och teknologier och att utveckla företagens digitala förmåga som kopplar till deras övergripande vision och strategi. En huvuduppgift för vår grupp är att bidra till en ökad förmåga hos företagen till förnyelse och utveckling, där delaktighet och goda effekter för företagens alla intressenter är centralt. Du kommer vidare arbeta med industrinära metodutveckling och projektledning. Det är en spännande och utmanande tjänst för dig som vill vara med och utveckla svensk industri.

Placeringsort för tjänsten är Mölndal.

Vem är du?
Vi söker dig som har en stark bas i industriell digitalisering och en vilja och förmåga att se teknikens applikationer i praktisk tillämpning. Du drivs av viljan att se ny kunskap, utvecklad av dig och andra, i verklig användning i företag. Du har kunskaper inom exempelvis big data, machine learning och artificiell intelligens. Vi vill att du har teknisk utbildning på högskolenivå (civilingenjör eller motsvarande), gärna forskarutbildning, med god teoretisk och praktisk erfarenhet inom områdena optimering, systemering och datahantering.

Tidigare arbete med optimering och med metoder och algoritmer för bildanalys och djupinlärning är meriterande. Du kan Python, är bekväm i Linux-miljöer och teknologier för hantering av stora datamängder (t. ex. Hadoop). Du har vilja och förmåga att arbeta tillsammans med såväl företag som akademi. Du talar och skriver svenska och engelska. Erfarenhet av ansökningsarbete är meriterande, liksom om du har industriell erfarenhet av att hantera och analysera data i produktion.

Är vi rätt för varandra?
Hos oss får du engagerade kollegor och några riktigt spännande utmaningar att ta itu med. Du kommer att arbeta i en dynamisk miljö som ger dig utvecklingsmöjligheter både professionellt och personligt. Hos RISE vill vi att du ska lyckas och må bra, för när du lyckas så bidrar du till en hållbar framtid och till att säkra ett försprång i den globala konkurrensen.

Välkommen med din ansökan!
Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Maria Gröndahl, enhetschef Produktframtagning och SMF-stöd, 070-780 61 89. Sista ansökningsdag är den 8 november 2021.

Våra fackliga representanter är Melina da Silva, Sveriges Ingenjörer, 010-228 46 96 och Simonetta Granello, Unionen, 010-228 48 01.

Välkommen med din ansökan!

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes vänligen.

Industrinära forskare, Industriell datahantering, Industriell digitalisering, dataanalys, machine learning, big data, Mölndal, RISE

Om jobbet

Ort

Mölndal

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Forskning - tex forskare/postdoktorer/doktorander

Kontaktperson

Maria Dahlberg
070-780 61 89

Referensnummer

2021/521

Sista ansökningsdag

2021-12-05

Skicka in din ansökan