Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Gruppchef till Effekt och Energi

Tycker du om att engagera, inspirera och se andra att utvecklas? Vill du utveckla dina ledaregenskaper i en miljö där vi stärker Sveriges framtida hållbara tillväxt? Är du nyfiken på energi- och elkraftsbranschen? Då kan vi ha rätt nästa steg för dig i din karriär!

Om rollen
Vi söker en affärsdriven Gruppchef till Effekt & Energi på avdelningen Mätteknik. Grupperingen bedriver forskning, utveckling och TIC-verksamhet inom elektrisk effekt, energi, elkvalitét m.m. Grupperingen har sitt säte i Borås med tillhörande laboratorium. Utöver detta genomförs delar av uppdragen på plats hos våra kunder runt om i världen eller tillsammans med våra forskningspartners. Placering Borås eller Göteborg med kontinuerliga resor där emellan, flexibilitet finns till visst jobb på distans.

I rollen som Gruppchef på RISE arbetar du med kontinuerlig utveckling av gruppens verksamhet. Du leder och fördelar arbetet med fokus på genomförande av verksamhetsplan och leverans av verksamhetsmål. Du kommer arbeta med att skapa en god arbetsmiljö med engagerade och kompetenta medarbetare. Du rapporterar till Enhetschef och bidrar till enhetens utveckling genom aktivt stöd och samarbete med Enhetschef och en till Gruppchef i frågor som rör projekt, försäljning, kunder och leverantörer. I rollen har du personalansvar för några personer.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av:

  • Ansvara för gruppens leverans av mål och resultat, projekt samt löpande verksamhetsutveckling
  • Aktivt delta och bidra i operativt arbete med kunder, projekt, affärsmöjligheter för gruppen samt forskning om tillämpbart
  • Leda och coacha medarbetare i det dagliga arbetet
  • Löpande utveckla och upprätthålla goda relationer med kunder och leverantörer

Vem är du?
För att lyckas i rollen har du goda ledaregenskaper och en stark drivkraft för affärer och forskning. En akademisk examen har du inom relevant område, på kandidatnivå eller mer avancerad nivå. Vidare har du mycket god domänkunskap med erfarenhet från el- och energibranschen. Du är van att arbeta strategiskt, leda projekt och leverera resultat. Du har en naturlig pondus och en stark kommunikativ förmåga. Det är meriterande med erfarenhet från någon ledande position men det är inget krav. Oavsett har du en god förmåga att coacha medarbetare. Du är även flytande i svenska & engelska i tal och skrift.

Är vi rätt för varandra?
Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Hos oss möts passionerade problemlösare för att lösa några av världens viktigaste, och kanske roligaste, problem. Vi kan inte lova dig ett enkelt jobb, men vad vi kan lova dig är ett gäng engagerade kollegor och några riktigt spännande samhällsutmaningar att ta itu med. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad på riktigt, välkommen till hela Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner.

Välkommen med din ansökan!
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Mathias Nordlund på +46 10 516 50 27. Sista ansökningsdag är 18 oktober 2023 och intervjuer sker löpande under och efter ansökningsperioden.

Våra fackliga representanter är: Bertil Svensson, Unionen 010-516 53 56 och Lazaros Tsantaridis, SACO, 010-516 62 21.

Om jobbet

Ort

Göteborg

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Ledarskap - chefer

Kontaktperson

Mathias Nordlund
+46105165027

Referensnummer

2023/476

Sista ansökningsdag

2023-10-18

Skicka in din ansökan