Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Forskningsingenjör inom energiteknik

Sverige står inför en gigantisk omställning av energisystemet, och i det arbetet har RISE en naturlig roll. Tillsammans med näringsliv och offentlig sektor utvecklar vi konkurrenskraftiga lösningar och förutsättningar som driver den hållbara utvecklingen framåt. Men vi behöver bli fler. Vi behöver din hjälp. Hjälp att testa och genomföra nya lösningar tillsammans. Hjälp att visa att det går att nå klimatmålen med hållbar tillväxt. Vill du bli en av oss? Vi hoppas det!

Hjälp oss hitta lösningar till samhällets utmaningar
RISE Research Institutes of Sweden och dotterbolaget RISE Processum är ledande aktörer i utvecklingen av framtidens bioekonomi och bioraffinaderi. Med en unik uppsättning forskningsområden, testbäddar och demonstrationsmiljöer bildar vi en helhetslösning för omvandling av biomassa till gröna produkter, som tidigare varit fossilbaserade. På uppdrag av regeringen bygger vi upp ett nav för forskning inom bioraffinaderiutveckling och genomför en stor modernisering av våra testbäddar samt ett flertal nyinvesteringar för att förbättra förutsättningarna för kommersialisering av nya lösningar för en cirkulär bioekonomi i ett internationellt centrum. 

Om oss
Enheten Energiteknik inom avdelningen Bioraffinaderi och energi bedriver forskning och utveckling inom termokemiska omvandlingsprocesser och elektrifiering av processindustrin. Verksamheten omfattar projekt kopplat mot förgasningsprocesser, förbränningsprocesser, plasmateknik, koldioxidinfångning, gröna kolmaterial, beröringsfria mätmetoder samt processimulering. De senaste åren har vår verksamhet expanderat kraftigt och vi söker nu en forskningsingenjör med kompetens inom optik.

Om rollen
Som forskningsingenjör hos oss kommer du inledningsvis förstärka våra forskningsgrupper inom beröringsfria mätmetoder, områden där vi har flera finansierade och pågående projekt.  Våra projekt omfattar ofta både teoretisk modellering och experimentella kampanjer, och vi utvecklar nya metoder och försöksuppställningar för att besvara de aktuella forskningsfrågorna. I din roll som forskningsingenjör förväntas du utforma försök och modellering i syfte att svara på forskningsfrågorna, tolka resultat från dessa och sammanställa i vetenskapliga artiklar. Tillsammans med dina kollegor kommer du också delta i utvecklingen av vår verksamhet genom till exempel ansökningar, kundkontakter och nya samarbeten.

Placeringsort för rollen är Piteå.

Vem är du?
Vi söker dig som är minst civilingenjör, till exempel inom teknisk fysik, maskin-, eller energiteknik, eller har förvärvat motsvarande kunskaper på annat sätt.  Du har arbetslivserfarenhet och goda kunskaper inom optik, och laserspektroskopi.  Det är meriterande om du även har erfarenhet inom förbrännings- eller förgasningsteknik. Erfarenhet av Matlab och behandling av digitala signaler är också meriterande. Du har goda kunskaper i både svenska och engelska i tal och skrift och goda datakunskaper främst i Officepaketet.

Är vi rätt för varandra?
Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Hos oss möts passionerade problemlösare för att lösa några av världens viktigaste, och kanske roligaste, problem. Vi kan inte lova dig ett enkelt jobb, men vad vi kan lova dig är ett gäng engagerade kollegor och några riktigt spännande samhällsutmaningar att ta itu med. Du kommer att arbeta i en dynamisk miljö som ger dig utvecklingsmöjligheter både professionellt och personligt. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Välkommen till hela Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner!

Välkommen med din ansökan!
Låter detta intressant och du vill veta mer är du välkommen att kontakta enhetschef Chris Mueller på +46 10 228 46 35 . Sista ansökningsdag är den 14 oktober, 2022.

Våra fackliga representanter är: Lazaros Tsantaridis, SACO, 010 516 62 21 respektive Bertil Svensson, Unionen, 010-516 53 56.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes vänligen då vi lyder under Lagen om offentlig upphandling.

Om jobbet

Ort

Piteå

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Utveckling - tex ingenjörer/tekniker/kemister

Kontaktperson

Christopher Mueller
+46102284635

Referensnummer

2022/543

Sista ansökningsdag

2022-10-14

Skicka in din ansökan