Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Forsknings- och utvecklingsingenjör i kemi

Vill du arbeta med forskningsprojekt inom ramen för hållbar utveckling och bidra till att ta fram nya innovativa processer och produkter baserade på skogsråvara? Är du kemisten som tycker det är roligt att arbeta laborativt och skulle trivas med att arbeta med forskningsprojekt och kunduppdrag inom kemiområdet? Då finns ett riktigt intressant jobb för dig hos RISE Processum AB i Örnsköldsvik. Tjänsten är ett föräldravikariat på ett år. Då vi är i en expansiv fas ser vi goda möjligheter till framtida möjligheter hos oss.

Dina arbetsuppgifter
Som forsknings- och utvecklingsingenjör inom kemi hos RISE Processum arbetar du i huvudsak med att utveckla nya bioraffinaderiprocesser inom främst organisk kemi till bränslen, kemikalier och material. Vi arbetar med fraktionering av biomassa, extrahering av specifika ämnen, kemiska synteser, processer vid höga temperaturer och tryck samt koncentrering av produkter.

Du arbetar i huvudsak med planering, genomförande och rapportering av försök i labb- eller pilotskala. Du utför kemiska analyser, löser problem av kemisk och teknisk karaktär och arbetar i projektteam. Då vissa experiment tar lång tid att utföra krävs förutsättningar för en flexibilitet i arbetstid. RISE Processum samlar företag och universitet i gemensamma forskningsprojekt vilket innebär att nätverkande internt och externt är en viktig del av arbetet.

Din profil
Vi söker dig som har en akademisk examen inom organisk kemi, kemiteknik eller motsvarande kompetens där prioritet kommer att ges till sökande med god kemisk förståelse, god laborativ förmåga och erfarenhet av processutveckling. Du uppskattar laborativa uppgifter, är praktisk och teknisk samt arbetar självständigt.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och vill gärna att du är förtroendeingivande, har lätt för att samarbeta och är en problemlösare. Goda kunskaper i engelska eller svenska är ett krav. Placeringsort är Örnsköldsvik.

Bioraffinaderisatsning
RISE Research Institutes of Sweden och dotterbolaget RISE Processum är ledande aktörer i utvecklingen av framtidens bioekonomi och bioraffinaderi. Med en unik uppsättning forskningsområden, testbäddar och demonstrationsmiljöer bildar vi en helhetslösning för omvandling av biomassa till gröna produkter, som tidigare varit fossilbaserade. På uppdrag av regeringen bygger vi upp ett nav för forskning inom bioraffinaderiutveckling och genomför en stor modernisering av våra testbäddar samt ett flertal nyinvesteringar för att förbättra förutsättningarna för kommersialisering av nya lösningar för en cirkulär bioekonomi i ett internationellt centrum. Läs mer om satsningen. Vi behöver din hjälp. Vill du bli en av oss? Vi hoppas det!

RISE Processum
RISE Processum AB är en ledande aktör inom bioraffinaderiutveckling. Med skogsråvara som bas utvecklar RISE Processum tillsammans med sina samarbetspartners nya gröna processer och produkter såsom drivmedel, kemikalier och material. Tillsammans med andra bioraffinaderiinitiativ utgör RISE Processums kluster med partners från industri och akademi ett viktigt nav för utveckling av nya produkter, processer och energilösningar från skogsråvara och processindustrins restströmmar.

RISE Processum AB ägs till 60 % av RISE Research Institutes of Sweden och till 40 % av Processums Intresseförening och är därmed ett dotterbolag i RISE-koncernen. Företaget bildades 2003 och finns i Örnsköldsvik. Här erbjuds en innovativ forskningsmiljö med lab, pilot, och demonstrationsanläggningar som är starkt kopplade till de befintliga industriella bioraffinaderierna på området. Mer information finns på www.ri.se/sv/processum och www.ri.se

Välkommen med din ansökan!
För mer information om tjänsten, vänligen kontakta:
Marie-Louise Wallberg, Gruppchef Kemi, +46 10 516 67 66, marie-louise.wallberg@ri.se

Ansökningarna kommer att hanteras löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Sista ansökningsdag är 11 juni.

Våra fackliga medarbetare är:
Unionen: Yvonne Söderström Nordin +46 10-516 67 65, Frida Sandberg +46 10-516 67 79
Sveriges Ingenjörer: Jörg Brücher +46 10-516 67 14

Om jobbet

Ort

Örnsköldsvik

Anställningsform

Tidsbegränsad anställning

Job type

Forskning - tex forskare/postdoktorer/doktorander

Kontaktperson

Marie-Louise Wallberg
+46105166766

Referensnummer

2023/295

Sista ansökningsdag

2023-06-11

Skicka in din ansökan