Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Forsknings- och affärsutvecklare inom infrastruktur

  • Vill du bidra till utvecklingen av robust infrastruktur nationellt och internationellt?
  • Har du erfarenhet av affärsutveckling och forskning?
  • Drivs du av att sätta dig in i teknik- och forskningsområden och förstå hur de kan samverka med affärsverksamheten för att skapa ännu mer kundnytta?
  • Får du liksom vi energi av att få arbeta med möjligheterna i framtidens teknologier?

Då är du den vi söker!

Just nu söker vi nu en forsknings- och affärsutvecklare till avdelningen Infrastruktur och Betongbyggande som är en del av divisionen Samhällsbyggnad. Divisionen samlar kompentens inom infrastruktur, energi, bygg och fastighet samt innovationsledning och systemomställning för ett hållbart samhälle. Vi erbjuder även provning, besiktning och certifiering av tex. material, system och personer.

Avdelningen Infrastruktur och Betongbyggande bedriver forskning och utför uppdrag inom infrastruktur, anläggning och bygg. Vi har kompetenser inom materialdesign kopplat till infrastruktur och byggprocesser med fokus på betong och polymera material. Provning och besiktning av infrastrukturrelaterade material, försörjningsystem framför allt inom VA och energi och strategisk kompetens inom robust infrastruktur. Resurseffektivitet, klimatneutralitet och robust infrastruktur utgör viktiga områden för divisionen så väl som för avdelningen.

Om rollen
Som forsknings- och affärsutvecklare hos oss kommer du att planera, leda och samordna utveckling affärs- och forskningsverksamhet inom infrastrukturområdet på avdelningen i enlighet med RISE strategier. Rollens tyngdpunkt kommer att vara mot kommersiella uppdrag men uppdrag inom offentligt finansierad forskning kan förekomma beroende på behov inom avdelning eller division. Du kommer att initiera projekt och uppdrag i samverkan med avdelningens enheter och med andra delar av RISE samt externa parter i enlighet med syftet och med uppsatta mål. I rollen är det viktigt att ha stort fokus på samverkan över organisationsgränserna inom RISE med syfte att effektivt driva tvärdisciplinär utveckling.

Du kommer att leda arbetet med försäljningsarbetet på avdelningen, inklusive planering, uppföljning och genomförande. I dina arbetsuppgifter ingår att:

  • Etablera och utveckla kund- och forskningsfinansiärskontakter.
  • Företräda avdelningsrelaterade uppdrags- och forskningsfrågor externt och internt.
  • Medverka till avdelningens omvärlds- och konkurrentanalyser.
  • Utveckla nya affärsmodeller och innovationsinfrastruktur inom avdelningen.
  • Stärka intressentdialogen och det externa samarbetet.
  • Förbereda och föredraga för området angelägen information, avstämnings- och beslutspunkter för avdelningsledning eller för divisionsledning.

Placeringsort för rollen är i Stockholm, Göteborg eller Lund.

Vem är du?
Vi söker dig som är passionerat intresserad av infrastruktur och affärsutveckling. Du är en energifull person som inte räds diskussioner och möten med kunder och kollegor. Du har relevanta erfarenhet från samhällsbyggnadssektorn och en bred insikt i infrastrukturfrågor, samt vana från aktivt kundarbete och samverkande arbete mellan forskning och praktik. Vidare ser vi att du har en civilingenjör/magisterexamen eller doktorsexamen inom ett relevant vetenskapligt område och att du talar och skriver svenska och engelska obehindrat.

Är vi rätt för varandra?
Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Hos oss möts passionerade problemlösare för att lösa några av världens viktigaste, och kanske roligaste, problem. Vi kan inte lova dig ett enkelt jobb, men vad vi kan lova dig är ett gäng engagerade kollegor och några riktigt spännande samhällsutmaningar att ta itu med. Du kommer att arbeta i en dynamisk miljö som ger dig utvecklingsmöjligheter både professionellt och personligt. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad på riktigt. Välkommen till hela Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner.

Välkommen med din ansökan!
Sista ansökningsdag är 14 mars 2021. Arbetsuppgifterna är placerade i säkerhetsklass och vi kommer att genomföra en säkerhetsprövning med registerkontroll före beslut om anställning. Välkommen att sända in din ansökan snarast då vi gör ett löpande urval. Har du frågor om tjänsten, välkommen att kontakta rekryterande chef Elenor Bernelow-Loyd, +46 73 071 68 29.

Vår fackliga representant är Lazaros Tsantaridis, Sveriges Ingenjörer, 010-516 62 21 samt Linda Ikatti, Unionen, 010-516 51 61.

Forskning, affärsutvecklare, strategiarbete, affärsmodeller, Stockholm, Göteborg, Lund, RISE

Om jobbet

Ort

Stockholm, Göteborg eller Lund

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Affärsutveckling - tex strateger/analytiker

Kontaktperson

Elenor Bernelow-Loyd
+46 73 071 68 29

Referensnummer

2021/38

Sista ansökningsdag

2021-03-14

Skicka in din ansökan