Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Forsknings- och affärsutvecklare cybersecurity

  • Vill du utveckla framtida cybersäkerhetslösningar med oss ​​i ett nationellt och internationellt sammanhang?
  • Är du, precis som vi, stimulerad av de praktiskt taget oändliga möjligheterna för framtida teknologier?
  • Vill du hjälpa världen att gå snabbare framåt i övergången till ett hållbart samhälle?

Då är du personen vi letar efter!

Våra aktiviteter inom cybersäkerhet växer kraftigt inom RISE för grundläggande säkerhetsforskning och för olika applikationer som mobilitet, skyddssäkerhet, transport, industri och myndigheter med mera. Det är därför vi letar efter dig som är redo att bli vår nya forsknings- och affärsutvecklare inom cybersäkerhet.

Om rollen
Du kommer att planera, utveckla, stödja och samordna forskningen och affärsverksamheten inom cybersäkerhet inom divisionen och över hela RISE i enlighet med RISE-strategier. RISE bedriver tillämpad forskning inom ett antal områden och erbjuder värdeskapande lösningar - för hållbar tillväxt, förnyelse och omvandling av industri och samhälle. Ett fokus för RISE är den tillämpade digitaliseringen av industri och samhälle för att driva och visa de möjligheter som den tekniska utvecklingen ger, till exempel genom innovationshantering.

Viktningen av rollen när det gäller kommersiella uppdrag eller offentligt finansierad forskning (icke-kommersiell finansiering) kan variera beroende på behoven hos avdelningen eller divisionen, även om det finns ett stort fokus på utveckling av den kommersiella sidan på kort sikt. Båda komponenterna smälter samman i det vi kallar RISE-affärer - därav affärsutveckling. Du kommer att skapa/initiera projekt och uppdrag i samband med enheterna, särskilt cybersäkerhetsenheten inom avdelningen och andra delar av RISE-divisionerna, och/eller i samband med gruppövergripande funktioner och/eller genom samarbete med AoI-chefer. Du kommer att spela en viktig roll i relationerna till externa parter, i enlighet med syftet och uppsatta mål - både nationellt och internationellt. Det är viktigt att det läggs stor vikt vid samarbete mellan enheter, avdelningar och divisioner inom RISE, i syfte att effektivt driva tvärvetenskaplig utveckling.

Genom att leda aktiviteter, utveckla affärsrelationer och delta i att utveckla lösningar och strategier för cybersäkerhet bidrar du till utvecklingen av svensk industri så att den ligger i framkant internationellt och kan tillgodose behoven hos kunder och andra intressenter.

  • Du kommer dessutom att stödja arbetet med forskningsansökningar och/eller säljarbete inom avdelningen, inklusive planering, uppföljning och implementering, i enlighet med kraven.
  • Du kommer att samordna insatser över RISE inom cybersäkerhetsområdet.
  • Du kommer att etablera och utveckla kontakter med kunder, intressenter och partners och främja externt samarbete inom området.
  • Du kommer att representera avdelningsrelaterade såväl som RISE-omfattande forsknings- och uppdragsfrågor externt och internt.
  • Du kommer att utveckla nya affärsmodeller, roller och strategisk innovationsinfrastruktur inom avdelningen med fokus på IT-säkerhet.

Vem är du?
Vi söker någon som är passionerat intresserad av teknik och affärsutveckling. Du är en energisk person som inte är rädd för samtal och möten med kunder och kollegor. Du är snabb på att komma in på nya teknik- och forskningsområden och förstår hur de kan interagera med affärsverksamheten för att skapa ännu större kundnytta. Vi ser också till att du har en MSc eller doktorsexamen inom ett relevant vetenskapligt område eller motsvarande avancerad arbetserfarenhet inom forskning och affärsutveckling inom cybersäkerhet eller relaterade områden. Vi vill att du ska hantera talad och skriven svenska och engelska.

Är vi rätt för varandra?
Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans kan utmana gränser och utveckla ny kunskap och färdigheter för framtiden. Vi kan inte lova dig ett enkelt jobb, men vad vi kan lova är en spännande resa där vi tillsammans med engagerade och begåvade kollegor kommer att bidra till en hållbar framtid och att komma före den globala konkurrensen.

Välkommen med din ansökan!
Om detta låter spännande och du vill veta mer, vänligen kontakta Tor Björn Minde, rekryteringschef, +46 70 624 29 59. Sista ansökningsdatum är 14 mars 2021. Intervjuer kommer att ske kontinuerligt under ansökningsperioden.

Fackliga representanter: Jonas Söderberg, Saco, 070-666 15 87 och Linda Ikatti, Unionen, 010-516 51 61.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare avvisas vänligt eftersom vi lyder under lagen om offentlig upphandling.

Forskare, affärsutvecklare, cybersäkerhet, Stockholm, Luleå, Göteborg, RISE

Om jobbet

Ort

Stockholm, Luleå eller Göteborg

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Affärsutveckling - tex strateger/analytiker

Kontaktperson

Tor Björn Minde
+46 70 624 29 59

Referensnummer

2021/70

Sista ansökningsdag

2021-03-14

Skicka in din ansökan