Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Forskare till effektiv resurs- och energianvändning inom industrin

Vill du aktivt bidra till utvecklingen mot ett hållbart samhälle? Tror du liksom vi att effektivt nyttjande av resurser och energi är en nyckelfråga för att nå dit?

I så fall kan vi nu erbjuda dig möjligheten att söka en tjänst som Forskare på RISE Research Institutes of Sweden för arbete med fokus på effektivt energi- och resursnyttjande inom industri och samhälle.

Vi arbetar med effektiv resurs- och energianvändning, utifrån industrins och samhällets behov och möjligheter. Våra uppdrag spänner från utveckling av produktionsutrustningar och processförbättringar till industriell symbios och analys av värdekedjor.

Om rollen
Som forskare hos oss kommer du att ingå i ett team bestående av 17 personer som i uppdrag samarbetar brett med industri, offentlig sektor, akademi och inte minst med våra många kollegor inom RISE. Projektens karaktär varierar stort; från akademiska samarbeten i form av forskningsprojekt och handledning av doktorander, till direkta industriprojekt såsom energikartläggningar, beräkningar och analyser. Projekten spänner över hela innovationskedjan från forskning och utveckling till kvalitetssäkring och strategiskt hållbarhetsarbete. Inom RISE är vi övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden.

Du kommer arbeta i ett team där erfarenheten spänner från nyutexaminerade till mycket erfarna forskare och ingenjörer som arbetar med området resurseffektivitet i industri och samhälle, med fokus på innovativa lösningar för ökad hållbarhet. På RISE kommer du ha stora möjligheter att utveckla ditt arbete själv och förverkliga idéer med hjälp av teamet du ingår i samt övriga RISE.

Placeringsort: Göteborg eller flexibel.

Vem är du?
För att bli framgångsrik i rollen som forskare hos oss söker vi dig som vill bidra till ett resurs- och energieffektivt samhälle, har ett stort driv och intresse för att arbeta med dessa frågor kopplat till analys och utveckling av såväl värdekedjor som industriella system. Som deltagare i projekt behöver du kunna arbeta självständigt, ta egna initiativ och ha förmåga att skapa goda relationer samt kommunicera problemställningar och resultat på ett tydligt sätt i både tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och intresse för att utvecklas inom området industriell energi- och resurseffektivitet. Det är viktigt att du är en lagspelare som vill bidra till enhetens utveckling.

Du kommer att arbeta utifrån ett systemperspektiv, där samband mellan helhet, delar och detaljer analyseras och olika perspektiv kopplas ihop. Det är av vikt att du är analytiskt sinnad, är väl förtrogen med datorbaserad modellering och analys (gärna kunskap om statistisk analys kopplat till systemmodeller), samt har kompetens och erfarenhet av att arbeta med tekniska lösningar och kemi/kemiteknik. Vi tror att du är disputerad forskare eller civilingenjör med ett antal års arbetserfarenhet inom till exempel kemiteknik/processteknik samt med kunskap och intresse för hållbarhetsfrågor. Varierande bakgrunder, perspektiv och kompetenser ser vi som en styrka, och vi tror att du kommer att tillföra unika perspektiv som kommer bidra till vår utveckling. Samtidigt kommer du lära dig mycket och utveckla din egen kunskap.

Vad erbjuder vi?
Vi erbjuder en arbetsplats där det finns stor kompetens inom en mängd områden, från arbetsmiljö till öltillverkning. Vi lovar dig en spännande resa där du tillsammans med alla andra engagerade och kompetenta kollegor på RISE bidrar med smarta lösningar på den omfattande omställning som krävs för att nå en hållbar framtid för både industri och övriga delar av samhället. Är du intresserad av att vara med på denna resa? Då hoppas vi att få träffa dig och diskutera vidare om vad Vi gör och vad Du brinner för och hur Vi Tillsammans ska fortsätta framåt!

Välkommen med din ansökan!
Låter detta spännande och du vill veta mer så är du välkommen att kontakta enhetschef Jessica Benson, 010-516 65 89. Vi vill ha din ansökan senast den 30 april 2021.

Våra fackliga representanter är: Linda Ikatti, Unionen, 010-516 51 61 och Lazaros Tsantaridis, SACO, 010-516 62 21.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes vänligen då vi lyder under Lagen om offentlig upphandling.

Forskare, forskning, civilingenjör, kemiteknik, processteknik, energi, Göteborg

Om jobbet

Ort

Göteborg eller flexibel

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Forskning - tex forskare/postdoktorer/doktorander

Kontaktperson

Jessica Benson
010-516 65 89

Referensnummer

2021/148

Sista ansökningsdag

2021-04-30

Skicka in din ansökan