Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Forskare – Skogsbaserade värdekedjor för drivmedel/kemikalier (2018-34A)

RISE Research Institutes of Sweden är Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner. I internationell samverkan med företag, akademi och offentlig sektor bidrar vi till ett konkurrenskraftigt näringsliv och ett hållbart samhälle. Våra 2 700 medarbetare driver och stöder alla typer av innovationsprocesser. RISE är ett oberoende, statligt forskningsinstitut som erbjuder unik expertis och ett 100-tal test- och demonstrationsmiljöer för framtidssäkra teknologier, produkter och tjänster. www.ri.se

Vill du vara med och bidra i arbetet med Sveriges omställning till en bioekonomi? Vi söker dig som vill arbeta i projekt med fokus på att utveckla nya möjligheter att baserat på skogens råvaror bidra till samhällets försörjning av grön energi och gröna kemikalier.

Att arbeta inom division RISE Bioekonomi innebär en möjlighet att bidra till utvecklingen mot en framtida cirkulär bioekonomi. Vi arbetar i nära samarbete med industri och forskningsaktörer över hela världen. Vi har mycket goda samarbeten med både skogs-, kemikalie- och drivmedelsindustri. Tillsammans genererar och förädlar vi forskningsresultat och idéer baserade på framförallt skogsråvara. Det är en stimulerande och utvecklande miljö med en god kamratanda.

Arbetsuppgifter

Du kommer att ingå i ett forskningsteam som utvecklar nya processer, produkter och systemlösningar i syfte att ytterligare förbättra resursutnyttjandet och lönsamheten i framtidens skogsbaserade bioekonomi. Vi använder avancerade verktyg för simulering och analys av nya processer och integrationen av dessa med existerande industri. Vi arbetar i forskningsfronten, tätt tillsammans med både industri och RISE-kollegor som utför experimentell process- och produktutveckling för förnybara bränslen och kemikalier.

Dina huvudsakliga uppgifter är att leda projekt och utföra tekniskt arbete och systemanalys för att utveckla skogsbaserade värdekedjor för bränslen och kemikalier. Dessa värdekedjor omfattar ofta kopplingar till traditionell skogsindustri samt raffinaderier, kemisk och/eller petrokemisk industri. Du ska med din kompetens bidra till en bättre förståelse för processerna kring termokemisk och/eller biokemisk omvandling av biomassa samt uppgradering till en slutlig produkt. Du kommer att arbeta inom olika forskningsprojekt i samarbete med universitet och högskola samt med uppdragsforskning mot industrin. Projekten involverar både svenska och internationella partners.

Kvalifikationer

Du har minst civilingenjörsexamen eller motsvarande och har flera års erfarenhet av teknikutveckling, simulering och/eller systemanalys inom området för tjänsten, antingen inom forskningsvärlden eller industrin. Forskarutbildning samt projektledarerfarenhet är starkt meriterande. God kommunikativ förmåga såväl skriftligt som muntligt i svenska och engelska erfordras.

Personliga egenskaper

Vi tror att du har ett starkt engagemang för en omställning av samhället, är drivande och resultatinriktad med kreativitet och intresse för problemlösning. Du är noggrann men har en helhetssyn som gör att du inte förlorar dig i detaljer. Du tycker om att arbeta i grupp men kan även ta självständigt ansvar för uppgifter. Ett brett samarbete både inom RISE och med externa aktörer kräver god kommunikativ förmåga, på svenska så väl som engelska.

Övrigt

Anställningen är en tillsvidareanställning med tillträde snarast och kan tillsättas innan senast svarsdatum. Provanställning kan tillämpas. Placeringsort Stockholm eller Göteborg.

Resor till partners i Sverige och utlandet är en del i arbetet.


För vidare information om tjänsten kontakta rekryterande chef Katarina Ohlsson, 08-676 7217. Fackliga representanter är Anna Jensen (Unionen), 08-676 72 23 respektive Elisabeth Sjöholm (Sveriges Ingenjörer), 08-676 74 48.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes vänligen då vi lyder under Lagen om offentlig upphandling.

Du är välkommen med din ansökan senast den 20 december 2018, intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan senaste svarsdatum.

forskare, forskning, skog, skogsbaserade värdekedjor, bioekonomi, RISE, Stockholm, Göteborg, civilingenjör, projektledning

Sammanfattning

Ort

Stockholm, Göteborg

Region

Stockholms län

Land

SE

Kategori

Science

Anställningsform

Heltid

Skicka in din ansökan