Hoppa till huvudinnehåll
Search
Menu

Forskare inom veterinär- och husdjursvetenskap

Är du disputerad och vill arbeta med tillämpad husdjursforskning? Brinner du för djurhälsa och smittskydd och vill bidra till en hållbar framtid? Då kan det var just DIG vi söker!

RISE söker nu en forskare till enheten Jordbruk och Trädgård I, för att stärka upp i vårt team som består av bred husdjurs-, jordbruks- och teknisk kompetens med fokus på hållbar animalieproduktion, djurhälsa och smittskydd. Här får du möjlighet att forska inom ett område som har ett stort allmänintresse och med flera utvecklingsmöjligheter.

Om rollen
Som forskare i vårt team kommer du att arbeta med tillämpad husdjursforskning, framför allt inom området djurhälsa och smittskydd som ska komma näringen till nytta. Du blir en viktig lagspelare i ett engagerat gäng med hög kompetens och som värdesätter att arbeta i nära samarbete, både inom teamet och med våra partners och kunder. Du kommer att spela en central roll i våra forsknings- och utvecklingsprojekt som bidrar till framtidens hållbara djurproduktionssystem.

Arbetsuppgifter:

 • Utföra omvärldsbevakning och behovsanalyser.
 • Skriva forskningsansökningar samt planera, genomföra och leda forsknings- och utvecklingsprojekt på nationell och internationell nivå inom animalieproduktion.
 • Bearbeta och analysera data, sammanställa och tolka resultat samt publicera vetenskapligt, rapportera till forskningsfinansiärer och uppdragsgivare
 • Bidra till relevant resultatspridning och kommunicera forskningsprojekt både internt och externt till olika målgrupper.
 • Aktivt delta i nätverk och träffar och främja samverkan både internt och externt.
 • Bidra till strategiskt arbete inom verksamheten.

Resor kan ingå i rollen, både nationellt och internationellt. Placeringsort är Uppsala, Lund eller Skara.

Vem är du?
För att vara framgångsrik i den här rollen behöver du vara en bra lagkamrat och en nyfiken, öppen och positiv person. Du bör vara lösningsorienterad och drivas av att ta dig an nya utmaningar, kunna identifiera forskningsfrågor och omsätta dem från idé till färdigt projekt, samt vilja bidra till utveckling. Det är viktigt att du är noggrann, strukturerad, analytisk, och kreativ, samt har förmåga till kritiskt tänkande. God kommunikativ förmåga och trygghet i att tala inför folk är också nödvändigt. Du bör kunna arbeta både i team och självständigt samt i nära samverkan med både kollegor och lantbrukare.

Krav:

 • Doktorsexamen inom husdjursvetenskap, veterinärmedicin eller motsvarande.
 • Forskningserfarenhet och god kännedom om lantbruksdjur och produktionssystem inom animalieproduktion.
 • Kompetens och erfarenhet av arbete inom området djurhälsa och smittskyddsfrågor.
 • Erfarenhet av att identifiera forskningsbehov, skriva forskningsansökningar och vetenskapliga publikationer och är van vid att planera, koordinera och leda projekt.
 • Kunskap inom statistisk bearbetning samt förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska.
 • B-körkort.

Meriterande:

 • Ha utvecklat ett omfattande kontaktnät inom branschen och deltagit i EU-projekt.
 • Sökt och erhållit forskningsmedel från flera olika forskningsfinansiärer.
 • Praktiskt arbete med lantbruksdjur.
 • Ha arbetat i tillämpade projekt i nära samverkan med lantbruksföretag eller ha medverkat i projekt som genomförts ute på kommersiella gårdar.

Är vi rätt för varandra?
På RISE är vi övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. På RISE kommer du tillsammans med engagerade och kompetenta kollegor att bidra till en hållbar framtid.

Välkommen med din ansökan!
Om detta låter spännande och du vill veta mer är du välkommen att kontakta Magdalena Åkerfeldt på +46 10 251 39 71. Sista ansökningsdag är den 31 augusti. Urval och intervjuer sker löpande under och efter ansökningsperioden med uppehåll under semesterveckorna. Välkommen med din ansökan redan idag!

Om du vill veta mer om vår arbetsplats kan du också kontakta någon av våra fackliga representanter, Ulf Nordberg, SACO, 010-516 69 59 och Linda Ikatti, Unionen, 010-516 51 61.

 

Om jobbet

Ort

Uppsala, Lund eller Skara

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Forskning - tex forskare/postdoktorer/doktorander

Kontaktperson

Magdalena Åkerfeldt
+46730262584

Referensnummer

2024/204

Sista ansökningsdag

2024-08-31

Skicka in din ansökan