Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Forskare inom värme och kylteknik

Brinner du för hållbarhet och för att bidra till att ställa om energisystemet mot mer förnybart? Har du idéer om hur detta ska gå till och gillar att driva utveckling tillsammans med andra? Då tror vi att du är rätt person att komplettera oss!

Vi söker en forskare inom värme och kylteknik med fokus på värmepumpande teknik.

Om rollen
RISE Research Institutes of Sweden driver idag ett flertal forskningsprojekt och uppdrag inom området värme och kylteknik. Projekten som är av tillämpad karaktär sker i nära samarbete med samarbetspartners såsom företag och organisationer. Projekten rör ofta värmepumpars roll i ett modernt energisystem och behandlar frågor såsom digitalisering, flexibilitet och kombination av värmepumpande teknik med andra energikällor och energibärare såsom solceller och termiska nät. Värmepumpmarknaden spås mångdubblas inom Europa på en kort tid och vi söker dig som kan hjälpa oss och branschen att ta tillvara på de möjligheter och adressera de utmaningar som det innebär.

Vi driver sedan länge sekretariatet inom IEA (International Energy Agency), Heat Pump Center, vilket är en ledande internationell organisation för värmepumpande teknik. RISE roll är att initiera och stödja internationella samarbetsprojekt, sprida information och arrangera internationella konferenser. Arbetet ger oss värdefulla internationella kontakter med också en röst på hög beslutande nivå. I rollen som forskare inom värme och kylteknik hos oss kommer du ha en roll inom HPC där du ansvarar för omvärldsbevakning, nätverkande och publicering av material riktat till beslutsfattare och till forskare inom området.

Huvuddelen av befintlig verksamhet ligger i Borås och Göteborg, men tjänsten kan placeras på något av RISE kontor i Borås, Göteborg, Stockholm eller Lund.

Vem är du?
Som forskare bidrar du till utvecklingen av vår forskningsverksamhet genom omvärldsbevakning, ansökningar, kundkontakter och nya samarbeten. Du initierar, leder och/eller medverkar i flera projekt.

Vi söker dig som har lång och bred kompetens inom värme och kylteknik och helst från värmepumpande teknik. Du är disputerad forskare eller är civilingenjör med mångårig erfarenhet av vetenskaplig forskningsmetodik. Du har en god förmåga att forma projekt utifrån dina eller andras idéer och drivs av att utveckla och arbeta i internationella nätverk. Du ska ha god kommunikativ förmåga och ha ett intresse för att kommunicera vetenskap. Du ska ha lätt för att uttrycka dig i skrift på engelska, svenska är en fördel men inte ett krav. Erfarenhet av arbete med offentlig finansiering, EU-projekt är en merit.

Vi erbjuder ett fritt och kreativt arbete i en omväxlande och expansiv miljö. Vi erbjuder en arbetsmiljö där verksamhetsutvecklingen i stor utsträckning bygger på medarbetarnas individuella drivkrafter och kompetenser. Du har med andra ord goda möjligheter att själv forma din roll utifrån din egen kompetens och dina egna idéer om du har förmågan att få andra med dig.

Är vi rätt för varandra?
Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Vi lovar dig inte ett lätt jobb, men vi kan lova en spännande resa där vi tillsammans bidrar till en hållbar framtid och till att säkra ett försprång i den globala konkurrensen.

Välkommen med din ansökan!
Låter det intressant och du vill veta mer är du välkommen att kontakta Ola Gustafsson, Enhetschef, +46 10 516 51 20. Sista ansökningsdag är 30 april 2021.

Våra fackliga representanter är: Linda Ikatti, Unionen, 010-516 51 61, och Lazaros Tsantaridis, SACO, 010-516 62 21.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes vänligen då vi lyder under Lagen om offentlig upphandling.

Forskare, värme, kylteknik, värmepumpande teknik, Borås, Göteborg, Stockholm, Lund, RISE

Om jobbet

Ort

Borås, Göteborg, Stockholm eller Lund

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Forskning - tex forskare/postdoktorer/doktorander

Kontaktperson

Ola Gustafsson
+46 10 516 51 20

Referensnummer

2021/155

Sista ansökningsdag

2021-04-30

Skicka in din ansökan