Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Forskare inom ToF-SIMS

Är du intresserad av att använda din kompetens inom avancerad instrumentell analys för att hjälpa våra samarbetspartners och kunder med sin materialkarakterisering? Vill du arbeta med avancerad teknik i tillämpade forskningsprojekt för att hitta lösningar på komplexa problem i en tvärvetenskaplig miljö? Trivs du både med laborativt arbete, företagskontakt och projektledning? Vill du vara med och utveckla vår verksamhet? Då har RISE Medicinteknisk Utvärdering ett spännande jobb för dig! 

Om oss 
Teamet på Medicinteknisk Utvärdering består av 15 forskare och projektledare som deltar i forskningssamarbeten och stöttar bolag inom framför allt medicinteknik genom våra verksamheter inom kemisk analys, mikrobiologi och cellbiologi 

På RISE har vi unik infrastruktur för molekylär ytanalys och materialkarakterisering som nyligen kompletterats med ett nytt ToF-SIMS instrument. I dagsläget jobbar vi främst med projekt som involverar materialkarakterisering främst inom Life Science, men också inom t.ex. astrobiologi, geologi. Vi vill utöka vår analysgrupp med ytterligare forskningskompetens för att komplettera och utöka vårt nuvarande erbjudande kopplat vårt nya instrument, även för branscher såsom korrosion, nya drivmedel och batterier. 

Om rollen 
Som forskare inom ToF-SIMS på RISE kommer du att ha ett varierande arbete som inkluderar: 

 • Delta i och driva tillämpade forskningsprojekt, både som projektledare och som laborativt ansvarig 
 • Vara ansvarig i våra kunduppdrag från första kundkontakt och offertskrivning till analys och rapportering. 
 • Delta i underhåll, praktiskt laborativt arbete och forskningsutveckling kopplat till vårt ToF-SIMS instrument. 
 • Delta i den strategiska utvecklingen av vår analysgrupp vad gäller vilka strategiska forskningssamarbeten vi ska initiera och vilka nya erbjudanden vi ska ta fram för ToF-SIMS. 
 • Delta i den strategiska utvecklingen av hur RISE totala infrastruktur för kemiska-/molekylära analyser används på bästa sätt. 

Vem är du? 
Vi söker en motiverad forskare med kompetens inom ToF-SIMS till vårt team i Göteborg/Borås. 

Vidare är det meriterande om du har: 

 • forskarutbildning inom kemi, fysik eller annat naturvetenskapligt ämne 
 • erfarenhet ToF-SIMS eller annan liknande teknik 
 • erfarenhet från materialkarakterisering, användande av olika analysmetoder, både teoretiskt och praktiskt 
 • erfarenhet av större forskningssamarbeten, gärna som projektledare. 
 • erfarenhet från industrin eller från industriella samarbeten. 
 • sinne för problemlösning och god analytisk förmåga,  
 • ett tydligt kundfokus och god kommunikativ förmåga 

För att bli framgångsrik och trivas i rollen som forskare hos oss tror vi att du är en nyfiken, självständig och driven person som trivs i en miljö där det finns många roliga utmaningar och att du tycker att laborativt arbete och metodutveckling, liksom kundkontakt är roligt och givande. Som person har du god samarbetsförmåga, trivs att jobba i team, är noggrann och självgående samt har ett sinne för detaljer. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift såväl på svenska som på engelska. 

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass, vilket innebär att du behöver vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen för att kunna arbeta hos oss på RISE.

Är vi rätt för varandra? 
Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Hos oss möts passionerade problemlösare för att lösa några av världens viktigaste, och kanske roligaste, problem. Vi kan inte lova dig ett enkelt jobb, men vad vi kan lova dig är ett gäng engagerade kollegor och några riktigt spännande samhällsutmaningar att ta itu med. Du kommer att arbeta i en dynamisk miljö som ger dig utvecklingsmöjligheter både professionellt och personligt. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad på riktigt. Välkommen till hela Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner. 

Välkommen med din ansökan!
Låter detta intressant? Välkommen med din ansökan senast den 1 oktober, 2023. Placeringsort Borås. För mer information om tjänsten, vänligen kontakta rekryterande chef Sara Bogren på sara.bogren@ri.se. Våra fackliga representanter är Bertil Svensson, Unionen, 010-516 53 56 och Lazaros Tsantaridis, SACO, 010-516 62 21

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes vänligen då vi lyder under Lagen om offentlig upphandling.

Om jobbet

Ort

Flexibel Borås och Göteborg

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Forskning - tex forskare/postdoktorer/doktorander

Kontaktperson

Sara Bogren
+46105166282

Referensnummer

2023/321

Sista ansökningsdag

2023-10-01

Skicka in din ansökan