Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Forskare inom ledning och styrning av urbana utvecklingsprocesser

Vill du bidra till att stärka städers förmåga till innovation och utveckling? Vill du arbeta i en omväxlande miljö där du får möjlighet att göra skillnad? Då kanske du är vår nästa medarbetare!

Om oss
En hållbar omställning ställer ökade krav på städers och kommuners förmåga att initiera och leda innovationsprocesser. RISE Research Institutes of Sweden AB driver flera forsknings- och utvecklingsprojekt som syftar till att stärka kommuners och städers innovationsförmåga, med särskilt fokus på hållbar stads- och samhällsutveckling.

Inom verksamhetsområdet ledning och organisering för innovation i städer och samhällen arbetar vi bland annat med att utveckla och tillämpa kunskap om stödjande strukturer och kulturer för innovation. Det kan handla om processer för social innovation, nya styrmodeller, lärande och nyttiggörande av kunskap mellan aktörer, samt labbmiljöer för urban omställning. För att förstärka verksamhetsområdet söker RISE nu forskare med denna inriktning till vår Stadsutvecklingsenhet. Vi erbjuder en omväxlande och expansiv miljö, där det finns stort utrymme för egna initiativ i en enhet med en kreativ och kamratlig anda.

Om rollen
Du blir en del av RISE Stadsutvecklings som är en tvärvetenskaplig enhet med erfarna praktiker och forskare som arbetar med frågor som rör hållbar stadsutveckling, till exempel genom sociala analyser, innovationsledning i städer, beslutsstöd för myndigheter, utvärdering av policy i byggnadssektorn, processer för medskapande, lärande mellan aktörer samt projektledning av storskaliga utvecklingsprojekt i internationella sammanhang. Våra bakgrunder spänner över fälten samhällsvetenskap, humaniora och ingenjörsvetenskap. Vårt mål är att hjälpa städer och samhällen att ta sig an komplexa hållbarhetsutmaningar och bli bättre på att utnyttja möjligheter från ny teknologi, nya former för organisering och nya ekonomiska modeller. I allt vi gör står människan i centrum. Vi gör detta genom direkta uppdrag från städerna och deras aktörer, eller via forskningsfinansiärer.

I rollen får du bida till utvecklingen av RISE kompetens kring ledning och styrning av urbana utvecklingsprocesser. Du kommer att ingå i flera projekt som stöttar kommuner och kommunala aktörer i deras förmåga till innovation. Rollerna varierar: följeforskare eller utvärderare av projekt som leds av städer eller kommuner; processledare; att hjälpa städer och kommuner att skriva ansökningar till olika utlysningar; eller att hålla i utbildningar. Städernas utveckling står i fokus men arbetet kan också handla om samhällets utveckling i ett bredare perspektiv.

Placering för tjänsten kan vara Umeå, Stockholm, Göteborg eller Lund.

Vem är du?
Du är disputerad inom kulturgeografi, statsvetenskap, samhällsplanering, förvaltning, urbana studier eller liknande område. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta strategiskt med stadsutveckling och innovation i kommun och offentlig sektor, i din roll som forskare eller på annat sätt. Det är positivt om du har agerat följeforskare. Vidare har du erfarenhet av projektledning, att ansöka om offentligt finansierade projekt (till exempel Vinnova eller EU) samt kan formulera dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. Som person är du lyhörd, initiativrik och van vid att ingå i flera olika projekt samtidigt.

Välkommen med din ansökan!
Låter detta intressant och du vill veta mer är du välkommen att kontakta enhetschef Kerstin Rubenson, 010-516 59 24 eller Magnus Johansson, 10 516 56 56.

Under veckorna 27, 28, 30, 31 och 32 kan det vara svårt att komma fram på telefon på grund av semester. Vi tillämpar löpande urval och kan anställa mer än en person, så inkom gärna med din ansökan så snart som möjligt. Sista ansökningsdag är den 14 augusti 2022.

Våra fackliga företrädare är Lazaros Tsantaridis, SACO, 010-516 62 21 respektive Bertil Svensson, Unionen, 010-516 53 56. 

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes vänligen då vi lyder under Lagen om offentlig upphandling.

Om jobbet

Ort

Flexibel

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Forskning - tex forskare/postdoktorer/doktorander

Kontaktperson

Kerstin Rubenson
010-5165924

Referensnummer

2022/357

Sista ansökningsdag

2022-08-14

Skicka in din ansökan