Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Forskare Elektromobilitet

Till vår division Digitala System söker vi nu minst en tillämpad forskare inom Elektromobilitet.

Division Digitala System erbjuder expertis i hela kedjan för ett digitalt och innovationsdrivet samhälle; hårdvara, mjukvara, affärsutveckling och branschkunskap inom en rad strategiska områden. Divisionen har spetskompetens inom bland annat sensorsystem, automation, tryckt elektronik, AI och data science, cybersäkerhet, visualisering, interaktionsdesign, fiberoptik och hållbar mobilitet.

Avdelningen Mobilitet och System erbjuder expertis inom hållbar mobilitet i ett digitaliserat samhälle. Elektromobilitet är en enhet under avdelningen som bedriver forskning och innovation för att accelerera omställningen mot en hållbar och fossilfri fordonssektor via elektrifiering.

Om rollen
Du kommer att bli en del av teamet Elektromobilitet där vi initierar, koordinerar och leder forskningsprojekt inom området Elektromobilitet i samverkan med våra forskningsgrupperingar och externa parter med ett gemensamt mål att skapa en hållbar framtid samt stötta svenskt näringsliv!

Som forskare hos oss jobbar du främst i tvärvetenskapliga samverkansprojekt inom Elektromobilitet med parter från både näringsliv, akademi och offentlig sektor där projektet tillsammans utvecklar ny kunskap och nya innovativa lösningar. Ofta är du med i arbetet med att ta fram projektet hela vägen från idé till beviljad ansökan. I beviljade projekt arbetar du primärt med projektets forskningsaktiviteter.

I rollen som forskare är lagarbete viktigare än enmansarbete eftersom vi endast tillsammans är starka nog att göra skillnad. Det är nödvändigt med förståelse av existerande externa och interna forskningsagendor eftersom projekten bara är ett medel för att nå övergripande målsättningar. För att lyckas i rollen behöver en dialog ske tillsammans med enhetschefen inom Elektromobilitet i utvecklandet av nya projektmöjligheter samt vid drivningen av projekten vid olika vägval. Resultat och insikter kommuniceras både muntligt och skriftligt till olika intressenter.

Placeringsort för rollen är: Göteborg, Stockholm eller Linköping.

Vem är du?
En person med forskningserfarenhet inom en eller flera delar av Elektromobilitetsområdet som erhållits genom både forskarstudier och näringslivserfarenhet. Du har förmågan att driva fram projektansökningar tillsammans med parter. I beviljade projekt levererar du högkvalitativ forskning till nytta för samhället och svensk industri. Det är viktigt att du är drivande och kan få saker att hända även i komplexa sammanhang exempelvis i projekt med många olika parter. Du skall vara en nyfiken och engagerad person som tillsammans med andra vill göra skillnad. Du har en mycket god kommunikationsförmåga i både tal och skrift. Det är meriterande att ha ansöknings- och forskningserfarenhet i EU-projekt samt erfarenhet av forskningsstrategiarbete.

Är vi rätt för varandra?
Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Vi lovar dig inte ett lätt jobb men vi kan lova en spännande resa där vi tillsammans med engagerade och kompetenta kollegor bidrar till en hållbar framtid och till att säkra ett försprång i den globala konkurrensen.

Välkommen med din ansökan!
Låter detta intressant och du vill veta mer så är du välkommen att kontakta Stefan Pettersson, enhetschef inom Elektromobilitet, 0702-255060. Sista ansökningsdag är den 1 november 2020.

Våra fackliga representanter är Ingemar Petermann, 010-228 41 22, samt Linda Ikatti, 010-516 51 61.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes vänligen då vi lyder under Lagen om offentlig upphandling.

forskning, RISE, hållbar mobilitet, elektromobilitet

Om jobbet

Ort

Stockholm, Göteborg eller Linköping

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Forskning - tex forskare/postdoktorer/doktorander

Kontaktperson

Stefan Pettersson
0702-255060

Referensnummer

2020/232

Sista ansökningsdag

2020-11-01

Skicka in din ansökan