Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Forskare - Användning av biomassa i polymer & material applikationer

Har du en forkarbakgrund inom användning av biomassa och dess komponenter i polymer och material applikationer och vill du vara med på RISE resa som innovationspartner inom material- och ytdesignområdet? Sök då tjänsten hos RISE som forskare inom material och ytdesign på bindemedel och additiv enheten.

Om oss
Avdelningen Material- och ytdesign inom RISE är en innovationspartner till små och stora bolag inom trä, bindemedel, kosmetik, smarta material och ytmodifiering. Fokus för avdelningens enheter ligger på polymera material och bindemedel, barriärer, lim, beständighet, perception, kompositer, smarta material och formulering för att nämna några, där cirkularitet och hållbarhet ligger högt på agendan.

Inom bindemedel och additivområdet fokuserar avdelningen bland annat på formuleringsarbete inom tex barriärer, bindemedel och smarta additiv för en rad olika branscher. Men även modifiering av polymerer och förädling av sidoströmmar är relevanta. Vi arbetar med produktutveckling och tillämpad forskning på uppdrag av kunder och i anslagsfinansierade forskningsprojekt. Våra tekniska fokusområden är dispersa system och emulsioner, tvärbindningstekniker, funktionalisering av polymerer samt formulering av biobaserade råvaror såsom proteiner, kolhydrater men även andra material. För att kunna växa vår verksamhet söker vi nu en forskare med forskarbakgrund inom användning av biomassa och dess komponenter i polymera och material applikationer samt närliggande/liknande områden för tillsvidareanställning med 6 månaders prövotid inom enheten bindemedel och additiv.

Vem är du?
Vi söker dig som trivs med att arbeta i en miljö med varierande typer av uppdrag. För att bli framgångsrik i rollen behöver du, utöver en grundexamen inom det naturvetenskapliga området med inriktning mot kemi/polymerkemi/fysikalisk kemi också ha:

  • Nyexad med doktorsexamen eller motsvarande expertkompetens inom relevant område.
  • Utmärkta kunskaper i engelska i tal och skrift.

Det är meriterande om du har kompetens kring transparens, bindemedel och barriärer samt celllulosa strukturer (trä, fiber kompositer, papper). Det är även meriterande om du har erfarenhet av uppsökande verksamhet och affärsutveckling liksom av att arbeta i projekt med internationella projektpartners.

Om rollen
Rollen omfattar forskning och deltagande i kundprojekt och forskningsprojekt, både som expert och i praktiskt utvecklingsarbete. På RISE arbetar vi i en dynamisk miljö där problemlösning är en viktig komponent i allt arbete. Du kommer också delta och leda arbetet med att skriva ansökningar, i affärsutveckling och förväntas ha och ta kontakter med kunder och forskningspartners för att identifiera nya projekt inom våra fokusområden. Att kunna sätta sig in i kundens eller användarens perspektiv är en viktig egenskap i detta arbete. Du behöver trivas med att arbeta strukturerat, ofta i flera olika projekt samtidigt, och i nära samarbete med kunder och forskningspartner. En god samverkan med kunder, kollegor och förmågan att skapa konstruktiva och goda relationer är grundläggande för vår verksamhetsutveckling. Tjänsten är placerad i Stockholm.

Är vi rätt för varandra?
Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Hos oss möts passionerade problemlösare för att lösa några av världens viktigaste, och kanske roligaste, problem. Vi kan inte lova dig ett enkelt jobb, men vad vi kan lova dig är ett gäng engagerade kollegor och några riktigt spännande samhällsutmaningar att ta itu med och utvecklingsmöjligheter både professionellt och personligt. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad på riktigt. Välkommen till hela Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner!

Välkommen med din ansökan!
Låter detta intressant och du vill veta mer är du varmt välkommen att få ytterligare information av Juhanes Aydin, enhetschef Bindemedel och additiv, telefon 010-516 6387. Du är välkommen att skicka din ansökan före den 19 maj 2022 . Intervjuer kommer att hållas kontinuerligt. Läs gärna mer om material- och ytdesign på RISE på vår hemsida www.ri.se.

Våra fackliga företrädare är Lazaros Tsantaridis, Sveriges Ingenjörer (SACO), 010-228 41 22 respektive Daniel Gäwerth, Unionen, 010-516 68 15.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes vänligen. Vi lyder under lagen om offentlig upphandling.

Om jobbet

Ort

Stockholm

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Forskning - tex forskare/postdoktorer/doktorander

Kontaktperson

Juhanes Aydin
+46105166387

Referensnummer

2022/277

Sista ansökningsdag

2022-05-19

Skicka in din ansökan