Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Forskare - analys och modellering av komplexa energisystem

Är du forskare med expertis inom modellering och analys av komplexa energisystem? Tilltalas du av att arbeta med utredning, analys och presentation av frågor kopplade till energisystem? Motiveras du av att få möjlighet att utveckla forskningsfrågor och arbeta med stora nationella och internationella forskningsprojekt tillsammans med samarbetspartners eller för kunder. Då är detta tjänsten för dig. Välkommen att vara med och bidra till en hållbar framtid!

Om oss
RISE Energi- och miljösystemanalys växer inom analys och modellering av komplexa energisystem. Vi arbetar med forskning och innovation för att möjliggöra omställningen till ett hållbart energisystem och utvecklingen av en biobaserad ekonomi. I nära samarbete med akademi, näringsliv, NGO:s och offentlig sektor tillämpar vi ett systemtänkande på energifrågor relaterade till t.ex. hållbar stadsplanering, el, värme, mobilitet, omvandling av biomassa och policy. Nyckelområden i vår verksamhet är analys och modellering av komplexa energisystem, biobaserade värdekedjor och interaktioner mellan energisystemet och andra sociala funktioner.

Om rollen
Vi söker nu en forskare med expertis inom modellering och analys av komplexa energisystem. Du kommer huvudsakligen arbeta med att utredning, analys och presentation av frågor kopplade till energisystem på hög systemnivå. Arbetet omfattar att arbeta med teknoekonomisk analys och resursanalys, samt att analysera effekter av policy och styrmedel. I din roll som forskare ingår att utveckla forskningsfrågor till projekt och utföra analyser i uppdrag. Du kommer att samarbeta med andra delar av RISE och externa aktörer från olika samhällssektorer. I denna tjänst ges du möjlighet att utveckla forskningsfrågor och arbeta med projekt som spänner från kortare uppdrag till stora nationella och internationella forskningsprojekt tillsammans med samarbetspartners eller för kunder.

Vi erbjuder dig ett utmanande och roligt jobb med en grupp engagerade kollegor som hanterar intressanta samhällsutmaningar. Du kommer att arbeta i en dynamisk miljö som ger dig stora utvecklingsmöjligheter. På RISE vill vi att du ska utvecklas och må bra, så att vi tillsammans bidrar till en hållbar framtid och säkerställer nyttan för näringsliv och samhälle ur ett globalt perspektiv.

Placeringsort för tjänsten är Stockholm eller Göteborg.

Vem är du?
Vi söker dig som har doktorsexamen och gärna några års erfarenhet av att arbeta med energisystemanalys. Du bör ha goda kunskaper i och praktisk erfarenhet av att utföra energisystemanalys på olika typer av tekniska system, på hög systemnivå. Erfarenhet av verktyg och metoder för teknoekonomisk analys och resursanalys är också ett krav. Intresse eller erfarenhet av att arbeta med politik relaterad till energi samt med praktiska metoder för dataanalys är ett plus. Du har analytisk förmåga, är välorganiserad och motiveras av att utveckla projekt och forskningsidéer i relation till modellering. Du får saker gjorda, är effektiv och resultatinriktad, tycker om att nätverka och kan snabbt knyta kontakter. Du är van att arbeta självständigt och uttrycker dig väl i tal och skrift både på engelska och svenska.

Är vi rätt för varandra?
Vi kan inte lova dig en lätt uppgift, men vi kan lova dig engagerade kollegor och några verkligt engagerande samhällsutmaningar att ta itu med. Du kommer att få arbeta i en dynamisk miljö som erbjuder professionella och personliga utvecklingsmöjligheter. På RISE vill vi att du ska lyckas och må bra, för tillsammans med dina kollegor bidrar du till en hållbar framtid och till att säkra en ledande position för svensk industri och forskning globalt. RISE kan ge dig chansen att göra verklig skillnad. Välkommen till Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner.

Välkommen med din ansökan!
Låter detta spännande och du vill veta mer så är du välkommen att kontakta enhetschef Håkan Perslow, +46 10 516 58 85. Sista ansökningsdag är 31 mars 2023. Urval & intervjuer kommer att ske löpande under ansökningsperioden.

Våra fackliga representanter är: Bertil Svensson, Unionen 010-516 53 56 och Lazaros Tsantaridis, SACO, 010-516 62 21.

Om jobbet

Ort

Stockholm, Göteborg

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Forskning - tex forskare/postdoktorer/doktorander

Kontaktperson

Håkan Perslow
+46105165885

Referensnummer

2023/131

Sista ansökningsdag

2023-03-31

Skicka in din ansökan