Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Expert / projektledare inom nötkreatur för en hållbar animalieproduktion

Har du kunskap om och erfarenhet av nötköttsproduktion? Vill du arbeta med framtidens hållbara nötköttsproduktion tillsammans med företag och rådgivningen inom jordbruks- och animaliesektorn? Vill du bidra till att relevant kunskap kring animalieproduktion samlas, sammanställs, kommuniceras och förmedlas på ett sätt som gör kunskapen användbar för jordbrukaren?

Då kan det här vara en tjänst för dig!

Om oss
Regeringen önskar att stärka konkurrenskraften inom animalieproduktion för livsmedel genom att säkra att den nyaste kunskapen nationellt och internationellt kommer till nytta för svenska producenter.

Kunskapsnav animalieproduktion är en ny enhet inom RISE som vi ska bygga upp tillsammans med experter inom området och som har kompetens inom kunskapsöverföring, rådgivning och kommunikation. Vi ska tillsammans med aktörerna identifiera animalieproduktionens behov och utveckla modeller och rådgivningsmetoder, som bringar kunskapen i användning hos jordbrukaren.

Kunskapsnavet ska inte själva bedriva forskning eller rådgivning, utan vara en länk mellan forskningen och rådgivningen och ska samla kunskap från olika håll och göra den användbar för rådgivningsföretag och jordbrukarna.

Om rollen
Som expert i vårt team får du möjligheten att arbeta med inhämtning, sammanställning och kunskapsöverföring gällande nötköttsproduktion, djurhälsa och -välfärd, avel, foder, ny teknik och företagande. Detta för en framtida hållbar svensk animalieproduktion, som bidrar till god djurvälfärd och arbetsmiljö, tillsammans med en god lönsamhet. Du blir en viktig lagspelare i en engagerad avdelning med hög kompetens och som värdesätter att arbeta i nära samarbete med både kollegor inom RISE och med våra partners.

Du kommer att ha en viktig nyckelroll där du samlar och koordinerar olika kompetenser inom nötköttsproduktionen med våra experter, branschpartners och övriga RISE kompetenser, för att bidra till kunskapsöverföring utifrån animalieproducentens aktuella och framtida behov. Detta innebär att du specifikt ska koordinera våra ämnesövergripande teman om nötköttsproduktion i en hållbar animalieproduktion, skapa dialog, driva kunskapsöverföring samt bidra till att förmedla vetenskaplig kunskap och beprövad erfarenhet till lantbrukare och andra relevanta aktörer.

Du kommer att ingå i ett arbetslag bestående av olika experter med kompetens inom olika djurslag, stallbyggnader, företagsekonomi, kunskapsöverföring – alltsammans riktat mot att stärka animalieproduktionen i Sverige. Som expert inom nötköttsproduktion rapporterar du till enhetschefen på Kunskapsnav animalieproduktion.

Vem är du?
Du har en utbildning på åtminstone högskolenivå som agronom eller motsvarande. Du har erfarenhet av och kunskap om hela nötköttsproduktionens process, dvs. kunskaper inom bl.a. djurhälsa, avel, foder och bete. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta ämnesövergripande, samt arbetat med informationsförmedling och med identifiering av lantbrukares kunskapsbehov, i nationella/internationella projekt.

Det är meriterande om du har åtminstone 5 års arbetslivserfarenhet inom området nötköttsproduktion, informationsinsatser/fortbildning och rådgivning för jordbruksföretagare.

Som person är du fokuserad, engagerad, drivande och bra på att bygga relationer med t.ex. forskare, rådgivare och lantbrukare. Du arbetar målinriktat och strukturerat samt har en stark förmåga att snabbt ta till dig information och händelser. Ditt tankesätt är strategiskt och du har en god helhetssyn. Du är proaktiv och systematisk i ditt arbetssätt och tänker gärna nytt samtidigt som du är modig och vågar utmana det befintliga arbetssättet i den mån det behövs. Du har lätt för att samarbeta med människor i olika funktioner och värdesätter värdeskapandet i att samarbeta med andra.

Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift är ett krav. Tjänsten är placerad i Uppsala eller Lund och innefattar visst resande, därav är B-körkort ett krav.

Vad erbjuder vi dig?
Hos oss på RISE kommer du få jobba med en otroligt bred och spännande verksamhet. Du kommer att ingå i ett nätverk av experter där du ges möjlighet till såväl erfarenhetsutbyte och kompetensutveckling som ett värdefullt bollplank. Du kommer samarbete med våra forskare och experter inom lantbruksproduktion.

Kulturen präglas av en positiv anda där allt är möjligt och där vi arbetar fokuserat mot våra gemensamma mål. Du kommer att arbeta i en dynamisk miljö som ger dig utvecklingsmöjligheter både professionellt och personligt. Hos RISE vill vi att du ska lyckas och må bra, för när du lyckas så bidrar du till en hållbar framtid

Vill du veta mer?
Välkommen att kontakta Jørgen Korning, Enhetschef, 070-313 6996. Sista ansökningsdag är den 2 oktober 2023.

Intervjuer kommer att ske löpande under samt efter ansökningsperioden.

Våra fackliga representanter är: Lazaros Tsantaridis 010-516 62 21 och Bertil Svensson 010-516 53 56.
Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes vänligen då vi lyder under Lagen om offentlig upphandling.

Om jobbet

Ort

Uppsala eller Lund

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Projekt - projektledare

Kontaktperson

Jørgen Korning
+46105166996

Referensnummer

2023/455

Sista ansökningsdag

2023-10-02

Skicka in din ansökan