Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Expert inom tillståndsprocesser – med fokus på förnybar energiproduktion

Vill du vara med och utveckla ett hållbart byggande och hållbara samhällen? Välkommen till vårt team på RISE!

Om oss
Inom avdelningen Infrastruktur och betongbyggande vid RISE Research Institutes of Swede, driver vi kontinuerligt utvecklingen av klimatsmarta och hållbara lösningar på näringslivets och samhällets utmaningar. Vi arbetar i forskningsprojekt och direkta kunduppdrag i samverkan med övriga delar av RISE och på uppdrag av näringslivet och offentliga aktörer. Tillståndsprövning mot miljöbalken och andra regelverk utgör en mycket viktig fråga för omställning till ett hållbart, resurseffektivt och fossilfritt samhälle. I många projekt inom RISE kommer tillståndsfrågor upp och vi söker därför nu en expert inom energiområdet med fokus på förnybar energiproduktion.   

Om rollen
Vi söker dig som vill vara med och utveckla området tillståndsprocesser inom energiområdet för att stärka såväl offentlig sektor som näringsliv. Som projektledare och expert inom tillståndsprocesser bidrar du med din expertis i ett flertal olika projekt och driver också egna projekt. Arbetet bedrivs ofta i nära samverkan med andra kollegor på RISE och tillsammans utvecklar vi verksamheten. Vi arbetar med forskningsprojekt och kunduppdrag åt näringslivet och offentliga aktörer. Du kommer att ansvara för att utveckla kompetens och tjänster där expertis om tillståndsprocesser inom energiområdet efterfrågas. Vi arbetar också med t.ex. vatten, V/A, brytning av ballast, kalksten, andra mineralråvaror och avfall. Då arbetsuppgifterna kan vara av såväl övergripande karaktär som mer fokuserade på detaljfrågor är det viktigt att du har en övergripande strategisk kunskap om tillståndsprocesser generellt men också expertiskunskap inom energiområdet. Många uppdrag kräver ett flertal kompetenser varför samverkan såväl inom RISE som med externa parter ingår i det dagliga arbetet.

Tjänsten är säkerhetsklassad enligt säkerhetsklass 3.

Vem är du?
Vi letar efter dig som har en gedigen utbildning och kunskap om tillståndsprocesser inom energiområdet och med flera års arbetslivserfarenhet inom relevanta områden. Du har en bred generell kunskap om olika tillståndsprocesser och du har också en djupare expertkompetens. Då vi arbetar på direkt uppdrag åt kunder från näringslivet och det offentliga är det viktigt att du har förståelse för och kan sätta dig in i kundens behov och frågeställningar. Du är en person som genuint gillar att arbeta tillsammans med andra mot högt uppsatta mål. Du har god analytisk förmåga och god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska såväl som på engelska.

Vi förväntar oss följande kvalifikationer hos dig som söker:

  • Relevant högskoleutbildning som miljöjurist, natur- eller miljövetare, civilingenjör eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig.
  • Flerårig arbetslivserfarenhet, bland annat av samråd, miljöprövning och/eller miljötillsyn.
  • Relevant kunskap i miljörätt, kunskap om miljöbalken samt plan- och bygglagen. 
  • Erfarenhet av arbete med tillsyn och tillståndsprövningar kopplade till energiområdet med fokus på förnybar energiproduktion.
  • Erfarenhet av arbete inom forskning och innovation är meriterande.
  • Mycket god förmåga att arbeta i team, skapa och utveckla goda relationer då arbetsuppgifterna präglas av internt samarbete och extern samverkan.
  • Kunskap/erfarenhet/intresse av digitala plattformar och lösningar är meriterande.
  • Ett pedagogiskt förhållningssätt och har förmåga att nå ut med budskap till olika målgrupper.
  • Dokumenterad förmåga att uttrycka dig både i tal och skrift i svenska och engelska.

För att lyckas i rollen behöver du vara nyfiken, driven, innovativ och lyhörd för kundens önskemål och krav.

RISE har ett öppet klimat där alla anställda är stödjande och ansvarstagande i sitt eget och vårt gemensamma arbete. Du bidrar med positiv energi samt har ett strukturerat och systematiskt arbetssätt.

Är vi rätt för varandra?
Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Hos oss möts passionerade problemlösare för att lösa några av världens viktigaste, och kanske roligaste, problem. Vi kan inte lova dig ett enkelt jobb, men vad vi kan lova dig är ett gäng engagerade kollegor och några riktigt spännande samhällsutmaningar att ta itu med. Du kommer att arbeta i en dynamisk miljö som ger dig utvecklingsmöjligheter både professionellt och personligt. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Välkommen till hela Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner.

Välkommen med din ansökan!
Sista ansökningsdag är den 5 juni 2022. Har du några frågor kring tjänsten, välkommen att kontakta Peter Utgenannt, enhetschef 010-516 6870. Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningsperioden.

Våra fackliga representanter är Lazaros Tsantaridis, Sveriges Ingenjörer, 010-516 62 21 respektive Daniel Gäwerth, Unionen, 010-516 68 15

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes vänligen då vi lyder under lagen om offentlig upphandling.

Forskning och innovation, projektledning, tillståndsprocess, energi, miljöbalken, Göteborg, Stockholm, Lund, RISE

Om jobbet

Ort

Göteborg, Lund eller Stockholm

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Utveckling - tex ingenjörer/tekniker/kemister

Kontaktperson

Peter Utgenannt
010-5166870

Referensnummer

2022/305

Sista ansökningsdag

2022-06-05

Skicka in din ansökan