Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Examensarbete: DNA-baserad metodik för analys av hudflora

Projektets mål är att ta fram och validera DNA-baserade metoder (qPCR och NGS) för att kvantifiera utvalda bakteriearter eller bakteriegrupper i hudens mikrobiom. Analysmetoderna ska vara robusta och reproducerbara för att kunna implementeras på andra laboratorier. Projektet lägger grund till förstudier av hudens mikrobiom för att exempelvis studera effekten på sammansättningen vid applicering av olika hudvårdsprodukter. Läs gärna mer på https://www.ri.se/sv/vad-vi-gor/projekt/ny-dna-baserad-metodik-analys-a…

Om projektet
Projektet kommer vara en del litteraturstudier och en del laborativt arbete med provtagning, test av DNA-kit och qPCR. Projektet kommer generera resultat som ger en bra grund för att skriva en rapport.

Vem är du?
Vi söker dig som är i slutet av din utbildning, är inskriven på ett masterprogram eller motsvarande och är intresserad av mikrobiologi, molekylärbiologi och att arbeta praktiskt på laboratoriet.

Villkor
Var: Det laborativa arbetet kommer att utföras på RISE i våra lokaler i Göteborg (Frans Perssons väg 6).

När: start så snart som möjligt.

Välkommen med din ansökan!
Låter detta intressant och du vill veta mer är du välkommen att kontakta Karin Bjerre, +46 10 516 66 24 eller Charlotta Löfström, +46 10 516 67 30. Sista dag för ansökan är 31 juli 2020. Urval kan komma att ske löpande. 

Exjobb, DNA-baserade metoder, RISE, Göteborg

Om jobbet

Ort

Göteborg

Anställningsform

Visstidsanställning 3-6 månader

Job type

Student - examensarbete/praktik

Kontaktperson

Karin Bjerre
+46 10 516 66 24

Referensnummer

2020/92

Sista ansökningsdag

2020-07-31

Skicka in din ansökan