Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Enhetschef/Director till Materiallabb

RISE är en kraftsamling för den hållbara omställning näringslivet, samhället och världen behöver. Som hela Sveriges forskningsinstitut jobbar vi med lösningarna och förutsättningarna som gör skillnad här och nu och med de kunskapsområden och tekniker som kan vara avgörande imorgon.

Inom division Samhällsbyggnad bygger vi tillsammans med våra kunder det hållbara samhället genom omställning till resurseffektivitet, klimatneutralitet och en robust infrastruktur.

  • Vill du precis som vi, hjälpa svensk industri att bibehålla och stärka sin konkurrenskraft, såväl nationellt som internationellt?
  • Är du en entusiastisk och positiv ledare även i utmanande situationer?
  • Är du en person som tar ansvar och får saker att hända?
  • Tycker du att samarbete över teknik- och verksamhetsområden är en självklarhet för skapandet av både nya affärer och nya innovationer?

Låter detta spännande så söker vi nu en Enhetschef till enheten Materiallab som tillhör avdelningen Infrastruktur och betongbyggande.

Om rollen
Enheten Materiallab bedriver ackrediterad verksamhet där vi testar och utvärderar mekaniska, fysikaliska och kemiska egenskaper av olika typer av bygg- och anläggningsrelaterade material såsom betong och ballast. Vi bedriver även besiktningsverksamhet inom dessa områden. 

I rollen som enhetschef kommer du att leda en enhet på cirka 20 personer med placering i Borås och Stockholm. Som enhetschef för den här enheten är det viktigt att du har ett coachande ledarskap och skapar de bästa förutsättningarna för dina medarbetare. Du möjliggör en kultur där alla kan göra sitt allra bästa. Du är samverkande, tillitsfull och modig såväl som resultatinriktad.

Tillsammans med avdelningens ledningsgrupp och dina medarbetare arbetar du igenom de övergripande inriktningar för RISE och skapar konkreta och tydliga mål för er enhet. Du ansvarar för att ge en tydlig bild av RISE vision och roll. Målet är att skapa konkreta resultat, såväl kvantitativa som kvalitativa samt nöjda kunder. Du arbetar nära våra kunder och du hjälper oss att vidareutveckla våra olika erbjudanden.

Du bidrar till att stärka vår utveckling tillsammans med kollegor inom RISE och med våra partners. Vi tror att du har ett starkt nätverk inom enhetens område. Som enhetschef rapporterar du till avdelningschefen och placeringsort är Stockholm eller Borås. Resor förekommer regelbundet i arbetet.

Vem är du?
För att bli framgångsrik i rollen tror vi att du är en naturlig ledare och förebild som får dina medarbetare att prestera på bästa sätt. Du är lyhörd och lyssnar effektivt, du drivs av att leverera nytta och att engagera dina medarbetare genom ett inspirerande och modigt ledarskap. Du involverar och coachar dina medarbetare i deras uppgift att skapa kundnytta och tydliga resultat i samverkan med övriga RISE. Du är passionerat intresserad av olika domänområden och hur de kan arbeta tillsammans för att stärka vår test och demoverksamhet, öka vårt kommersiella fokus.

Vi tror att du är affärsmässig och inger förtroende hos såväl kunder som medarbetare. Mycket viktigt är att du är en lagspelare med uttalad samarbetsförmåga. Du har en högskoleutbildning inom bygg och lång erfarenhet från byggmaterialprovning inom ackrediterad verksamhet. Du talar och skriver svenska och engelska obehindrat.

Du har tidigare erfarenhet av att;

  • Vara ledare
  • Leda utvecklingsprojekt
  • Arbeta med ledning av och medverkan vid utveckling av metoder för provning, kalibrering och kontroll inom flera teknikområden och erfarenhet av strukturerat kvalitetsarbete
  • Kontroll av rapporterade resultat, ansvar för innehåll i provningsprotokoll och erfarenhet av ackrediterad verksamhet
  • Kontraktsgenomgång och fastställelse av rutiner för genomförande av nya slag av uppdrag inom flera teknikområden
  • Utveckla affärer och samarbeten med kunder

Är vi rätt för varandra?
Hos oss kommer du att få möjlighet att arbeta i ett växande företag där det händer mycket. Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Du kommer att arbeta i en dynamisk miljö som ger dig utvecklingsmöjligheter både professionellt och personligt. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad på riktigt. Välkommen till hela Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner!

Vill du veta mer?
Låter detta spännande och du vill veta mer så är du välkommen att kontakta Elenor Bernelow Loyd, avdelningschef Infrastruktur och betongbyggande, 010-516 50 16. Sista ansökningsdag är den 21 mars 2021. Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningsperioden.

Våra fackliga representanter är: Lazaros Tsantaridis, SACO, 010-516 62 21 och Linda Ikatti, Unionen, 010-516 51 61.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes vänligen. Vi lyder under lagen om offentlig upphandling.

Enhetschef, director, coachande ledarskap, infrastruktur, betong, bygg, byggmaterialprovning, Stockholm, Borås, RISE

Om jobbet

Ort

Stockholm eller Borås

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Ledarskap - chefer

Kontaktperson

Elenor Bernelow Loyd
010-516 50 16

Referensnummer

2021/80

Sista ansökningsdag

2021-03-21

Skicka in din ansökan