Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Enhetschef/Director till Kosmetik och Hygien

Vi heter RISE och erbjuder spännande uppdrag som gör gott. Vill du precis som vi, hjälpa svensk industri att bibehålla och stärka sin konkurrenskraft, såväl nationellt som internationellt? Tycker du att samarbete över gränser är en självklarhet för skapandet av både nya affärer och nya innovationer?

Då är jobbet som enhetschef/Director på enheten Kosmetik och Hygien något för dig. Du blir en del av avdelningsledningen för Material- och ytdesign. Avdelningen utvecklar, designar och skalar upp material såsom biobaserade, fiberbaserade, oorganiska och hybridmaterial med ökad hållbarhet som utgångspunkt. Enheten Kosmetik och Hygien fokuserar på avancerade material och processutveckling inom kosmetik och personal care för ökad funktionalitet, säkerhet och miljöprofil. Placering för tjänsten är Stockholm.

Om rollen
Som Enhetschef/Director kommer du att leda en enhet med cirka 10 personer. Tillsammans med avdelningens ledningsgrupp och dina medarbetare arbetar du igenom de övergripande inriktningar för RISE och skapar konkreta och tydliga mål för er enhet. Enheten är en ny satsning och du kommer att få chansen att forma den på ett sätt som skapar störst nytta för RISE kunder och koncernen. Du skapar offensiva målbilder inom kosmetik och personal care och drivs av att lösningar som är säkra för miljö och människa blir verklighet.

Du ansvarar för att ge en tydlig bild av RISE vision och roll i innovationssystemet. Målet är att skapa konkreta resultat, såväl kvantitativa som kvalitativa samt nöjda kunder. Du arbetar nära våra kunder och du hjälper oss att vidareutveckla våra olika erbjudanden.

Du är närvarande och tillgänglig utan att ge avkall på din roll som representant för arbetsgivaren. Du bidrar till att stärka vår innovationsförmåga och forskningsutveckling tillsammans med kollegor inom RISE och med våra partners. Vi tror att du har ett starkt nätverk inom näringsliv, offentlig sektor samt universitet och högskolor som du aktivt använder i din chefsroll. Som enhetschef rapporterar du till avdelningschefen och placeringsort är Stockholm. En del resor kan förekomma.

Vem är du?
För att bli framgångsrik i rollen tror vi att du är en naturlig ledare och förebild som får dina medarbetare att prestera på bästa sätt. Du är lyhörd och lyssnar effektivt, du drivs av att leverera nytta och att du engagerar dina medarbetare genom ett inspirerande och modigt ledarskap. Du involverar och coachar dina medarbetare i deras uppgift att skapa kundnytta och tydliga resultat i samverkan med övriga RISE. Du är passionerat intresserad av olika domänområden och hur de kan arbeta tillsammans för att föda innovation, stärka forskningen och vår test och demo verksamhet samt öka vårt kommersiella fokus.

Vi tror att du är affärsmässig och har fem års arbetslivserfarenhet inom kosmetik- och personal care branschen eller närliggande områden. Det är starkt meriterande om du har tidigare ledarerfarenhet och om du har lett forsknings- och/eller utvecklingsprojekt. Du har en för enheten relevant universitetsutbildning eller motsvarande och du talar och skriver svenska och engelska obehindrat.

Är vi rätt för varandra?
Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi

tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Vi lovar dig inte ett lätt jobb men vi kan lova en spännande resa där vi tillsammans med engagerade och kompetenta kollegor bidrar till en hållbar framtid och till att säkra ett försprång i den globala konkurrensen. Vill du vara med på resan?

Välkommen med din ansökan!
Låter detta spännande så kom hjälp oss gör världen lite bättre. Om du vill veta mer så är du välkommen att kontakta rekryterande chef Dina Dedic, Avdelningschef, +46 76 876 7139. Sista ansökningsdag är den 15 augusti 2020.

Våra fackliga representanter är Elisabeth Brännvall, Sveriges Ingenjörer, 010-228 45 47 samt Anna Jensen, Unionen, 010-228 45 58.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes vänligen då vi lyder under Lagen om offentlig upphandling.

Om jobbet

Ort

Stockholm

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Forskning - tex forskare/postdoktorer/doktorander

Kontaktperson

Dina Dedic
+46 76 876 7139

Referensnummer

2020/207

Sista ansökningsdag

2020-08-15

Skicka in din ansökan