Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Enhetschef/Director till Certifiering – Personcertifiering

Vill du precis som vi, bidra till att svenskt näringsliv kan bibehålla och stärka sin konkurrenskraft, såväl nationellt som internationellt? Är du en entusiastisk och positiv ledare som tar ansvar och får saker att hända? Tycker du att samarbete över teknik- och verksamhetsområden är en självklarhet för skapandet av både nya affärer och kundnytta? Sök jobbet som enhetschef på RISE!

Om oss
Vår personcertifiering bidrar till utveckling av samhället och näringslivets konkurrenskraft genom att erbjuda rätt certifieringslösningar, som skapar förtroende på, och ger tillträde till, marknaden. Personcertifiering från RISE leder till certifierad kompetens att utföra vissa kvalificerade uppgifter. Arbetet med certifiering på RISE är framgångsrikt och växer i omfattning. Vi söker nu en enhetschef till vår enhet för personcertifiering. 

Om rollen
Som enhetschef kommer du att leda en geografiskt utspridd grupp, i huvudsak tekniker/ingenjörer och administratörer. Tillsammans med avdelningens ledningsgrupp och dina medarbetare skapar du tydliga och värdeskapande mål för er enhet utifrån övergripande strategi för RISE. Målet är att skapa värde och nytta för kund, en god arbetsmiljö och en god ekonomi. Du arbetar nära våra kunder och du medverkar till att vidareutveckla våra olika erbjudanden. Du arbetar långsiktigt för att utveckla såväl verksamhet som dina medarbetare.

Du ansvarar för att säkerställa att verksamheten uppfyller interna och externa krav, t ex ackrediteringskrav. Du leder på ett närvarande och tillgängligt sätt utan att ge avkall på din roll som representant för arbetsgivaren. Du bidrar till att stärka vår verksamhets- och affärsutveckling tillsammans med kollegor inom RISE och med våra partners. Vi ser gärna att du har ett starkt nätverk inom näringslivet och TIC-branschen (TIC: Testing, Inspection, Certification). Som enhetschef rapporterar du till avdelningschefen och placeringsort är flexibelt. En del resor kommer att förekomma.

Vem är du?
Du är en naturlig ledare och förebild som skapar förutsättningar för dina medarbetare att prestera på bästa sätt. Du drivs av att leverera nytta och engagerar dina medarbetare genom ett inspirerande och modigt ledarskap. Du involverar och coachar dina medarbetare på ett lyhört sätt, i uppgift att skapa kundnytta och tydliga resultat i samverkan med övriga RISE. Du är passionerat intresserad av olika domänområden och hur de kan arbeta tillsammans för att stärka vårt erbjudande som certifieringsorgan, och därmed öka kundnyttan.

Du är affärsmässig och inger förtroende hos såväl kunder som medarbetare. Mycket viktigt är att du är en lagspelare med uttalad samarbetsförmåga. Du har en för uppgiften relevant eftergymnasial utbildning på universitet eller högskola eller motsvarande, och du talar och skriver svenska och engelska obehindrat. Vidare är det meriterande om du har tidigare ledarerfarenhet, erfarenhet från certifiering och/eller från byggområdet.

Är vi rätt för varandra?
Inom RISE gillar vi olikheter och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Vi lovar dig inte ett lätt jobb men vi kan lova en spännande resa där vi tillsammans med engagerade och kompetenta kollegor bidrar till en hållbar framtid och till att säkra ett försprång i den globala konkurrensen. Vill du vara med på resan?

Välkommen med din ansökan!
Vill du veta mer? Välkommen att kontakta Tomas Holm, Avdelningschef Certifiering, 010-516 59 88. Sista ansökningsdag är den 22 maj 2022. Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningsperioden och strax därefter.

Våra fackliga representanter är: Daniel Gäwerth, Unionen 010-516 68 15 och Lazaros Tsantaridis, SACO, 010-516 62 21. 

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes vänligen.

Om jobbet

Ort

Stockholm, Göteborg, Borås, Karlskrona

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Ledarskap - chefer

Kontaktperson

Tomas Holm
+46105165988

Referensnummer

2022/234

Sista ansökningsdag

2022-05-22

Skicka in din ansökan