Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Enhetschef/Director inom Produktionssystem och material

Sverige står inför en gigantisk omställning mot ett cirkulärt samhälle och resurseffektiva industriprocesser, och i det arbetet har RISE en viktig roll. Tillsammans med näringsliv och offentlig sektor utvecklar vi konkurrenskraftiga lösningar och förutsättningar som driver den hållbara utvecklingen framåt. Men vi behöver bli fler. Vi behöver din hjälp. Hjälp att utveckla, testa och genomföra nya lösningar tillsammans. Hjälp att visa att det går att nå miljömålen med hållbar tillväxt. Vill du bli en av oss? Vi hoppas det!

Är du en coachande ledare som arbetar nära dina medarbetare? Har du ett externt fokus för att tillsammans med dina medarbetare möjliggöra att vår kunskap når ut och tillämpas? Har du erfarenhet av tex industriell ekonomi, digitalisering och AI inom industrin samt mätteknik eller trämaterialfrågor? Då kan rollen som Enhetschef/Director inom enheten Produktionssystem och material vara utmaningen du letar efter.

Om oss
Just nu pågår det en spännande utveckling inom skogsindustrin med en ökad grad av digitalisering och automation med bland annat digitala tvillingar och spårbarhet i värdekedjor. Utvecklingen gör det möjligt att utnyttja råvaror och andra resurser ännu bättre, vilket i sin tur bidrar till en långsiktigt hållbar samhällsutveckling där användningen av biobaserade material är en viktig del av lösningen.

Vi söker nu en erfaren ledare till vår enhet Produktionssystem & material som driver utvecklingen av mätteknik, processtyrning, automation, AI och digitalisering med fokus på skogs- och träindustrin. Några områden som vi arbetar med just nu är utveckling av sensorer och mätmetoder för träindustrin, AI och digitalisering i värdekedjan skog-industri-marknad, automation av besluts- och tillverkningsprocesser samt materialkaraktärisering av trä i både laboratorie- och industriapplikationer.

Om rollen
Som Enhetschef/Director kommer du att leda en enhet på upp till 20 personer fördelat på forskare, projektledare och ingenjörer. En grupp som präglas av hög kompetens, engagemang och samverkan. För att lyckas i rollen är det viktigt att du har ett coachande ledarskap, och brinner för att skapa förutsättningar för dina medarbetare. Du möjliggör en kultur där alla kan göra sitt allra bästa. Som enhetschef är det viktigt att vara samverkande, tillitsfull och modig såväl som resultatinriktad för att skapa rätt förutsättningar för dina medarbetare att leverera värde till våra kunder och samarbetspartners.

Du har också ett externt fokus, för att tillsammans med dina medarbetare möjliggöra att vår kunskap når ut och tillämpas inom enhetens domänområde mot träindustrin. Som enhetschef är det viktigt att vara visionsdriven och ha hög domänförståelse för att kunna utveckla enheten mot omvärldens behov. För att lyckas i rollen är det bra med ett starkt nätverk inom näringsliv, offentlig sektor samt universitet och högskolor.

Du kommer att tillsammans med dina kollegor i avdelningens ledningsgrupp ta fram, driva och följa upp strategier för att skapa en avdelning i framkant som en aktiv och bidragande del i RISE mission och vision. Det är helheten som är styrkan. Här får du möjlighet att göra skillnad, och du har också hela RISE samlade kunskap till förfogande.

Som Enhetschef rapporterar du till Avdelningschefen. Enheten har medarbetare i Umeå och Växjö samt i Stockholm och Skellefteå där enhetens testbäddar finns. Placeringsort kan vara någon av dessa samt i Örnsköldsvik. En del resor kan förekomma.

Vem är du?
För att bli framgångsrik i rollen tror vi att du har gedigen ledarerfarenhet samt erfarenhet av att aktivt jobba med utveckling av verksamhet, processer och rutiner. Du har erfarenhet av att utveckla affärer och samarbeten med kunder. Vi ser gärna att du har erfarenhet från forskning och industri inom exempelvis mätteknik, processtyrning, automation, AI och digitalisering med fokus på skogs- och träindustrin eller närliggande verksamhet. Du har en för verksamheten relevant universitetsutbildning. Du talar och skriver svenska och engelska obehindrat.

Som person är du en naturlig ledare och förebild som får dina medarbetare att prestera på bästa sätt. Du är lyhörd, du drivs av att leverera nytta och du engagerar dina medarbetare genom ett inspirerande och modigt ledarskap. Vi tror att du är affärsmässig och du inger förtroende hos såväl kunder som medarbetare. Mycket viktigt är att du är en lagspelare med uttalad samarbetsförmåga.

Är vi rätt för varandra?
Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Vi lovar dig inte ett lätt jobb men vi kan lova en spännande resa där vi tillsammans med engagerade och kompetenta kollegor bidrar till en hållbar framtid och till att säkra ett försprång i den globala konkurrensen. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad på riktigt. Vill du vara med på resan?

Välkommen till oss och hela Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner!

Välkommen med din ansökan!
Om du vill veta mer så är du välkommen att kontakta rekryterande chef Carl-Magnus Capener +46 10 516 5852. Sista ansökningsdag är den 31 mars 2023 men intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningsperioden, så vänta inte med att höra av dig.

Våra fackliga företrädare är Lazaros Tsantaridis, SACO, 010 516 62 21 respektive Bertil Svensson, Unionen, 010-516 53 56.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes vänligen då vi lyder under Lagen om offentlig upphandling.

enhetschef, director, coachande ledarskap, sågverk, mätteknik, automation, digitalisering, AI, Umeå, Stockholm, Växjö, Skellefteå, Örnsköldsvik, RISE

Om jobbet

Ort

Umeå, Stockholm, Växjö, Skellefteå, Örnsköldsvik

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Ledarskap - chefer

Kontaktperson

Carl-Magnus Capener
+46105165852

Referensnummer

2022/748

Sista ansökningsdag

2023-03-31

Skicka in din ansökan