Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Enhetschef till Produktion och arbetsmiljö

Är du en entusiastisk och positiv ledare som vill du bidra till en bättre värld? Vill du vara med och driva utvecklingen av området produktion och arbetsmiljö, samt aktivt bidra till industrins konkurrenskraft och omställningsförmåga? Har du ett intresse av att skapa strategier och att leda och genomföra forsknings- och innovationsprojekt? Sök jobbet som enhetschef på RISE!

En bättre värld behöver fler perspektiv. Det krävs ny kunskap, ny teknik och nya förutsättningar. Det behövs en samlande kraft. Någon som kan peta i detaljer kring hållbara lösningar, och som samtidigt kan driva de stora frågorna över traditionella sektorer. Den samlande kraften vill RISE vara. Som ett oberoende och verklighetsnära forskningsinstitut kan vi arbeta med alla sektorer och i många olika roller.

Om oss
RISE är hela Sveriges forskningsinstitut med ca 2800 medarbetare med verksamhet inom många olika områden. Vi jobbar intensivt med aktuella samhällsutmaningar och stöttar näringslivet och samhället i omställningen mot hållbarhet, digitalisering och framtidens arbetsplatser. Enheten Produktion och arbetsmiljö, inom division Material och produktion, har som mål att stötta tillverkande industri med bland annat produktionsutveckling, arbetsmiljö, människan i systemet, automatisering och industrins digitalisering, förbättring- och förändringsarbete samt omställning till hållbar produktion. Som hela Sveriges forskningsinstitut arbetar vi både med lösningarna som gör skillnad här och nu och med kunskapsområden och tekniker som kan vara avgörande i morgon. Vi tror att innovationer tas fram i samverkan och att ett tvärdisciplinärt arbetssätt är nyckeln till förändring.

Om rollen
Som enhetschef kommer du att leda en engagerad grupp med ca 15 medarbetare, fördelat på forskare och projektledare. Rollen innebär att du har huvudansvaret för enhetens verksamhet som innefattar såväl offentligt finansierad forskningsverksamhet som kommersiell uppdragsverksamhet. Du har ett strategiskt ansvar för enhetens framtida inriktning och för medarbetarnas personliga utveckling. Tjänsten är både kommersiellt inriktad med närhet till marknad och kund, men också med tillämpad forskning genom aktivt deltagande i utvecklingsprojekt. Du kommer ingå i ledningsgruppen för avdelningen Metodik, Textil och Medicinteknik där du bidrar till utvecklingen av hela avdelningens verksamhet.

Placeringsort för tjänsten är Göteborg (Mölndal) eller Stockholm.

Vem är du?
För att bli framgångsrik i din roll behöver du vara en naturlig ledare och förebild som engagerar och involverar dina medarbetare och erbjuder den trygghet och närvaro som krävs för ett framgångsrikt arbete i en innovationsmiljö där personalen ofta ställs inför utmanande uppgifter. Vi söker dig med flera års erfarenhet från liknande arbete, antingen som chef, teamledare eller annan koordinerande/projektledande roll inom näringsliv, akademi eller institut. Du har en god teknisk förståelse och kommersiell erfarenhet. Som enhetschef har du många kontaktytor internt och externt och du behöver därför en god kommunikativ förmåga och ha lätt för att uttrycka dig i tal och skrift - både på svenska och engelska. Vi ser gärna att du har erfarenhet av förbättringsarbete, produktionssystem och arbetsmiljö. Erfarenhet av industrinära coachning och offentligt finansierad forskningsverksamhet är meriterande.

Som person har du ett affärsmässigt tankesätt med en förmåga att se möjligheter. Du drivs av att utveckla både teknik och medarbetare. Du har lätt för att samarbeta med olika funktioner och trivs med att arbeta i ett högt tempo med stor variation av uppgifter.

Är vi rätt för varandra?
Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Hos oss möts passionerade problemlösare för att lösa viktiga och spännande utmaningar för industrin. Vi lovar dig inget enkelt jobb, men vi lovar dig ett gäng med härliga, engagerade kollegor och intressanta utmaningar. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad – välkommen till hela Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner!

Välkommen med din ansökan!
Sista ansökningsdag är 2022-05-28. För mer information om tjänsten vänligen kontakta rekryterande avdelningschef Christina Jönsson, 070-780 6098.

Våra fackliga representanter är: Daniel Gäwerth, Unionen, 010-516 68 15 och Lazaros Tsantaridis, SACO, 010-516 62 21.

Vi har valt rekryteringskanaler för den här anställningen och vill inte bli kontaktade av rekryteringsföretag.

Enhetschef, arbetsmiljö, lean, digitalisering, omställning, hållbar produktion, Stockholm, Mölndal, RISE

Om jobbet

Ort

Göteborg, Stockholm

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Ledarskap - chefer

Kontaktperson

Christina Jönsson
070-7806098

Referensnummer

2022/250

Sista ansökningsdag

2022-05-28

Skicka in din ansökan