Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Enhetschef till Massa – och Pappersteknik II

Det finns en plats som inte alla känner till. En plats som med sin samlade hjärnkraft helhjärtat går in för att göra världen bättre. Och som genom att vara oberoende kan vara kompromisslös i det syftet. Som vet att vägen till att lösa ett uppdrag är kreativ och lustfylld. Vi heter RISE och har ett erbjudande som är svårt att motstå. Spännande uppdrag som gör gott.

  • Vill du precis som vi, hjälpa svensk industri att bibehålla och stärka sin konkurrenskraft, såväl nationellt som internationellt?
  • Är du en entusiastisk och positiv ledare även i utmanande situationer?
  • Är du en person som tar ansvar och får saker att hända?
  • Tycker du att samarbete över teknik- och verksamhetsområden är en självklarhet för skapandet av både nya affärer och nya innovationer?

Låter detta spännande så söker vi nu en Enhetschef till Massa- och pappersteknik II som tillhör avdelningen Massa, papper och förpackningar. Avdelningen har verksamhet inom värdecyklerna för massa, papper och förpackningar. Här finns kompetens inom processernas teknik och kemi, materialmekanik, optik, tryckteknik, numerisk simulering, bildanalys, kemisk och mikrobiologisk analys.

Enheten Massa- och pappersteknik II har infrastruktur och kompetens som kommer till nytta i pilotskala som möjliggör ett effektivt projektflöde från idé till leverans inom massa- och papperstillverkningens värdecykler. I verksamheten är det är stort fokus på projekt med stor komplexitet. En stor del av verksamheten bedrivs i pilotskala, en miljö som är väldig lik en industriell tillverkningsmiljö. T.ex. har verksamheten ansvar för en pappersmaskin lokaliserad i centrala Stockholm, längst med Roslagsbanan.

Om rollen
Som Enhetschef kommer du att leda en enhet på cirka 15 personer. Du ansvarar för att ge en tydlig bild av RISE vision och roll i innovationssystemet och hur din enhet bidrar till helheten. Målet är att skapa konkreta resultat, såväl kvantitativa som kvalitativa samt nöjda kunder. Du arbetar nära våra kunder och du hjälper oss att vidareutveckla våra olika erbjudanden. Det finns stora möjligheter till egna initiativ inom ramen för den övergripande målsättningen.

Du är närvarande och tillgänglig utan att ge avkall på din roll som representant för arbetsgivaren. Du bidrar till att stärka vår innovationsförmåga och forskningsutveckling tillsammans med kollegor inom RISE och med våra partners. Vi tror att du har ett starkt nätverk inom näringsliv. Som enhetschef rapporterar du till avdelningschefen och placeringsort är Stockholm.

Vem är du?
För att bli framgångsrik i rollen tror vi att du är en naturlig ledare och förebild som får dina medarbetare att prestera på bästa sätt. Vi tror att du är affärsmässig och inger förtroende hos såväl kunder som medarbetare samt har en god förståelse för projekt som arbetsform. Vi tror att du trivs att arbeta i en industriell miljö och utmaningarna som följer att arbeta med stora maskiner. Vidare skall du:

  • Tala och skriva svenska och engelska obehindrat.
  • Ha dokumenterad erfarenhet av chefskap (personal- och verksamhetsansvar).

Erfarenhet av att leda verksamhet inom industriell och/eller pilotskala samt relevant bakgrund från pappersindustrin är meriterande. En del resor kan förekomma.

Är vi rätt för varandra?
Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Vi lovar dig inte ett lätt jobb men vi kan lova en spännande resa där vi tillsammans med engagerade och kompetenta kollegor bidrar till en hållbar framtid och till att säkra ett försprång i den globala konkurrensen. Vill du vara med på resan?

Välkommen med din ansökan!
Låter detta spännande så kom hjälp oss göra världen lite bättre. Om du vill veta mer så är du välkommen att kontakta rekryterande chef Konstantin Sundin, +46 76 876 7043. Sista ansökningsdag är 31 maj.

Våra fackliga representanter är Elisabeth Brännvall, Sveriges Ingenjörer, 010-228 45 47 samt Anna Jensen, Unionen, 010-228 45 58.

Enhetschef, Chefskap, Pappersindustrin, RISE, Stockholm

Om jobbet

Ort

Stockholm

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Ledarskap - chefer

Kontaktperson

Konstantin Sundin
+46 76 876 7043

Referensnummer

2020/122

Sista ansökningsdag

2020-05-31

Skicka in din ansökan