Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Enhetschef med inriktning mot formulering av läkemedel

Är du en ledare med starkt fokus på forskning, affärer och kundrelationer men som också brinner för att utveckla verksamhet och personal? Då kan du vara den vi söker!

Om oss
Avdelningen Kemiska processer och läkemedel inom RISE är en innovationspartner till små och stora företag inom läkemedel, kemi och medtech. Vi arbetar med utveckling av nya processer och produkter på uppdrag av kunder och inom ramen för anslagsfinansierad forskning. Vi finns i Södertälje, Stockholm och Lund. Våra expertområden är synteskemi, kemisk processutveckling och formulering samt CMC-projektledning.

Om rollen
Som enhetschef inom formulering leder och utvecklar du en enhet med ca 15 dedikerade forskare som är placerade i Stockholm och Lund. Verksamheten inom enheten infattar avancerad läkemedelformulering liksom formulering inom medtech och livsmedel. Formuleringsenheten är värd för två stora forskningsprojekt med fokus på utveckling av biologiska läkemedel, NextBioForm och RealHOPE.

Tillsammans med avdelningens ledningsgrupp och dina medarbetare leder du arbetet i enlighet med RISE vision för att skapa mervärde för industri och samhälle. Du utvecklar verksamheten och dina medarbetare långsiktigt. I samarbete med kollegor inom RISE och med våra partners arbetar du för att utforma, initiera och genomföra forsknings- och utvecklingsprojekt av hög kvalitet. Inom avdelningen finns ytterligare stor formuleringskompetens på vår site i Södertälje och i arbetet ingår även att, i samarbete med personal och ledning, utveckla samarbetsformer som förenklar kunskapsöverföring och genomförandet av gemensamma projekt. Som enhetschef rapporterar du till avdelningschef.

Placeringsort är Stockholm.

Vem är du?
För att bli framgångsrik i rollen tror vi att du är en naturlig ledare och förebild som skapar förutsättningar för dina medarbetare att prestera på bästa sätt. Du drivs av att leverera resultat och engagerar dina medarbetare genom ett inspirerande och tydligt ledarskap. Du involverar och coachar dina medarbetare på ett lyhört sätt. För att lyckas i rollen behöver du ha mycket god domänkunskap rörande formuleringsutveckling där biofysikalisk kemi och yt-och kolloidkemi är viktiga komponenter. Erfarenhet av proteinformulering, formulering av oligonukleotider, och andra typer av drug delivery system är meriterande. Du har erfarenhet av kommersiella samarbeten med kunder inom industrin. Du är affärsmässig, utåtriktad och inger förtroende hos våra kunder och partners. Erfarenhet av att söka och genomföra anslagsfinansierade projekt är också meriterande. Tidigare erfarenhet som ledare och/eller projektledare är också en tydlig fördel i denna roll. Du har en hög kommunikativ förmåga i tal och skrift på svenska och engelska.

Hos RISE i Stockholmsområdet finns viktig kompletterande kompetens och vi tror därför att du är duktig på att se synergier och att bygga relationer inom organisationen.

Är vi rätt för varandra?
Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Vi lovar dig inte ett lätt jobb men vi kan lova dig ett spännande uppdrag där du alltid får bidra till industrins och organisationens utveckling.  

Välkommen med din ansökan!
I den här rekryteringsprocessen samarbetar Rise med Jefferson Wells, vid frågor kontakta Jefferson Wells kontaktperson Håkan Kempel på telefonnummer: 0730-21 18 33 alternativt rekryterande chef Björn Gregertsen, +46 10 516 65 10. Sista ansökningsdag är den 31 maj 2022.

Våra fackliga företrädare är Lazaros Tsantaridis, Sveriges Ingenjörer (SACO), 010-228 41 22 respektive Daniel Gäwerth, Unionen, 010-516 68 15.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes vänligen då vi lyder under Lagen om offentlig upphandling.

Vi arbetar med löpande urval – ansök så snart som möjligt!
Välkommen med din ansökan!  

Om jobbet

Ort

Stockholm

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Ledarskap - chefer

Kontaktperson

Björn Gregertsen
+46105166510

Referensnummer

2022/289

Sista ansökningsdag

2022-05-31

Skicka in din ansökan