Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Enhetschef inom textila material och processer

En bättre värld behöver fler perspektiv. Det krävs ny kunskap, ny teknik och nya förutsättningar. Och det behövs en samlande kraft. Någon som kan peta i detaljer kring hållbara lösningar, och som samtidigt kan driva de stora frågorna över traditionella sektorer. Den samlande kraften vill RISE vara. Som ett oberoende och verklighetsnära forskningsinstitut kan vi arbeta med alla sektorer och i många olika roller.

RISE söker nu en enhetschef som vill vara med och driva utvecklingen av området textila material, där dagens tyngdpunkt ligger på provning och analys. Vi ser framtida möjligheter för enheten avseende industrins omställning mot hållbara och cirkulära material.

Om oss
På division material och produktion arbetar vi bland annat med polymera material, textil och kemiska analyser. Vi samlar mycket av vår verksamhet kring våra testbäddar och arbetar tillsammans med våra kunder och samarbetspartners inom materialomställning, cirkularitet, materialval, återvinning, beständighet, tillverkningsprocesser och analys och verifieringsmetoder.

Om rollen
Som enhetschef har du huvudansvaret för enhetens verksamhet som innefattar såväl kommersiell uppdragsverksamhet som arbete i offentligt finansierad forskning. Framöver ser vi dock ett behov av vidareutveckling mot forskningsfrågor och större uppdrag där denna enhets fokus är en del av en större helhet/komplexitet. Du har därmed ett strategiskt ansvar för enhetens framtida inriktning och för medarbetarnas personliga utveckling. Du kommer också att ingå i ledningsgruppen för avdelningen Metodik, Textil och Medicinteknik där du bidrar till utvecklingen av hela avdelningens verksamhet. Tjänsten är både kommersiellt inriktad med närhet till marknad och kund, men också teknisk genom aktivt deltagande i utvecklingsprojekt.

Placeringsort för rollen är Mölndal.

Vem är du?
Vi söker dig med en bakgrund från liknande arbete, antingen som chef eller annan koordinerande/projektledande roll inom näringsliv, akademi eller institut. Du har en god teknisk förståelse och kommersiell erfarenhet. Vi ser gärna att du har erfarenhet av produktutveckling och kvalitetsarbete inklusive ackrediterad verksamhet. Erfarenhet av textila processer och offentligt finansierad forskningsverksamhet är meriterande. För att bli framgångsrik i din roll behöver du vara en naturlig ledare och förebild som engagerar och involverar dina medarbetare och erbjuder den trygghet och närvaro som krävs för ett framgångsrikt arbete i en innovationsmiljö där personalen ofta ställs inför utmanande uppgifter.

Som person har du ett affärsmässigt tankesätt med en förmåga att se möjligheter. Du drivs av att utveckla både teknik och medarbetare. Du har lätt för att samarbeta med olika funktioner och trivs med att arbeta i ett högt tempo med stor variation av uppgifter. Som enhetschef har du många kontaktytor internt och externt och du behöver därför en god kommunikativ förmåga och ha lätt för att uttrycka dig i tal och skrift - både på svenska och engelska. 

Är vi rätt för varandra? 
Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Hos oss möts passionerade problemlösare för att lösa några av världens viktigaste, och kanske roligaste, problem. Vi kan inte lova dig ett enkelt jobb, men vad vi kan lova dig är ett gäng engagerade kollegor och några riktigt spännande samhällsutmaningar att ta itu med. Du kommer att arbeta i en dynamisk miljö som ger dig utvecklingsmöjligheter både professionellt och personligt. Ett jobb på RISE innebär stora möjligheter för dig. Vi strävar efter kontinuerlig utveckling och vill att du använder dina intressen och kompetens för att bidra till denna utveckling. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad på riktigt. Välkommen till hela Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner. 

Välkommen med din ansökan!
Låter detta spännande och du vill veta mer så är du välkommen att kontakta Christina Jönsson, Avdelningschef Metodik, Textil och Medicinteknik, +46 70 780 60 98. Sista ansökningsdag är 20 april 2022. Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningsperioden.

Våra fackliga representanter är: Daniel Gäwerth, Unionen, 010-516 68 15 och Lazaros Tsantaridis, SACO, 010-516 62 21.

Vi har valt rekryteringskanaler för den här anställningen och vill inte bli kontaktade av rekryteringsföretag.

Ledare, chef, textil, textila processer, hållbarhet, cirkularitet, RISE, Mölndal

Om jobbet

Ort

Mölndal

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Ledarskap - chefer

Kontaktperson

Christina Jönsson
+46707806098

Referensnummer

2022/190

Sista ansökningsdag

2022-05-18

Skicka in din ansökan