Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Enhetschef Betongutredning och Utbildning

Är du en coachande ledare som arbetar nära dina medarbetare? Har du ett externt fokus för att tillsammans med dina medarbetare kunna möjliggöra att vår kunskap når ut och tillämpas? Har du ett brett nätverk inom bygg- och anläggningsbranschen? Då kan du vara vår nya Enhetschef för Betongutredning och utbildning.

Om oss
Vi på avdelningen Infrastruktur och Betongbyggande bedriver forskning och utför uppdrag åt såväl näringsliv som offentliga aktörer. Inom enheten Betongutredning och Utbildning i Stockholm arbetar vi främst med utredning av material och konstruktioner relaterade till betong och bergmaterial, samt med utbildning inom cement och betong. Målet är att skapa nytta för kunder och samhälle och bidra till ett hållbart samhälle med en ökad konkurrenskraft för Sverige och svenskt näringsliv.

Om rollen
I din roll som Enhetschef på Betongutredning och Utbildning kommer du leda en enhet bestående av cirka 15 engagerade projektledare och ingenjörer. I ditt ansvar ingår att planera, leda och utveckla enheten utifrån verksamhetens vision och mål. Du kommunicerar visioner, mål och strategier till personalen. I denna roll arbetar du nära både kunder och samarbetspartners där du utvecklar och bygger långsiktiga relationer samt bidrar till att vidareutveckla RISE olika erbjudanden, för att skapa såväl tillväxt som lönsamhet. En viktig del är också att skapa trygghet att främja ett samarbetsklimat som bygger på öppenhet, respekt och delaktighet utifrån arbetsplatsens värdegrund. Som Enhetschef rapporterar du till avdelningschefen och ingår i avdelningens ledningsgrupp.

Placeringsort för tjänsten är Stockholm.

Vem är du?
För att lyckas i rollen ser vi att du är en erfaren och trygg ledare med ett genuint intresse för människor och ledarskap. Du har en stark tro på att hållbara resultat skapas genom engagerade medarbetare. Du är tydlig i ditt sätt att kommunicera så att förväntningar och budskap tydliggörs och når fram i organisationen. Vi tror på ett lyhört, modigt och involverande ledarskap där du motiverar, engagerar och coachar medarbetare till att utveckla sig själva och verksamheten. Detta ställer höga krav på samarbete och tillit.

För den här rollen krävs det att du har en relevant akademisk högskoleutbildning för tjänsten och tidigare erfarenhet av ledarskap. Vi tror att du har ett brett nätverk inom såväl byggbranschen som cement- och betongbranschen, och har kunskap om relevanta kundsegment. Meriterande är också kunskap/expertis om regelverk, tillverkningsprocesser och materialegenskaper för cement och betong.

Är vi rätt för varandra?
Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Vi lovar dig inte ett lätt jobb men vi kan lova en spännande resa där vi tillsammans med engagerade och kompetenta kollegor bidrar till en hållbar framtid och till att säkra ett försprång i den globala konkurrensen. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad på riktigt. Vill du vara med på resan?
Välkommen till oss och hela Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner!

Välkommen med din ansökan!
Är du intresserad och vill veta mer så är du välkommen att kontakta rekryterande chef Katarina Malaga 0105166862 . Sista ansökningsdag är den  30 September, 2023. Urval och intervjuer kommer ske löpande.

Våra fackliga representanter är: Bertil Svensson, Unionen, 010-516 53 56 och Lazaros Tsantaridis, SACO, 010-516 62 21.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes vänligen då vi lyder under Lagen om offentlig upphandling.

Om jobbet

Ort

Stockholm

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Job type

Ledarskap - chefer

Kontaktperson

Katarina Malaga
0105166862

Referensnummer

2023/445

Sista ansökningsdag

2023-09-30

Skicka in din ansökan